Οι ακραίες θυσίες που κάνουν τα ανορεξικά μοντέλα ώστε να είναι τόσο αδύνατες

27 Οκτωβρίου, 2017 11:23 ΠΜ
More videos

Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ετών για να απαγορευτούν τα πολύ αδύνατα μοντέλα από την πασαρέλα επειδή δίνουν λάθος πρότυπα στα νέα κορίτσια, φέτος είδαμε και πάλι κορίτσια – σκιές του εαυτού τους να περπατούν στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Δύο χρόνια μετά την «απαγόρευση» των ισχνών μοντέλων από τις πασαρέλες της, η πόλη του φωτός έδωσε και πάλι χώρο στα πολύ skinny μοντέλα, διαιωνίζοντας έτσι τα λάθος και επικίνδυνα πρότυπα προς τα νέα κορίτσια, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες.

Οσο για το πώς καταφέρνουν να μένουν τόσο αδύνατες, αυτές οι κοπέλες περνούν μια κόλαση, σύμφωνα με την 27χρονη Sannie Pedersen οποία έχει περπατήσει σε πολυάριθμες πασαρέλες.

«Τα μοντέλα περνούν από την κόλαση για να παραμείνουν κοκκαλιάρικα» τονίζει προσθέτοντας ότι κάποτε είδε ένα 16χρονο μοντέλο σχεδόν να «σκοτώνει» τον εαυτό του τρώγωντας μπάλες από βαμβάκι για να επιβιώσει, καθώς το βαμβάκι διογκώνεται στο στομάχι και σε κάνει να νιώθεις φουσκωμένος. Αυτή είναι μία από τις απίστευτες τακτικές που χρησιμοποιούν τα μοντέλα για να διατηρηθούν τόσο αδύνατα.

Αλλες τρώνε μόνο ένα μήλο όλη την ημέρα.

Έχοντας ζήσει στο ίδιο δωμάτιο με άλλα μοντέλα, η Pedersen θυμάται μια συγκάτοικό της που κατάπιε τόσα πολλά καθαρτικά που έπρεπε να μείνει στο μπάνιο για 12 ώρες, όπου ούρλιαζε από πόνο και φόβο.

Η Pedersen δεν ήξερε αν έπρεπε να σπάσει την πόρτα ή να καλέσει ασθενοφόρο.

Kαι όταν η ίδια η Pedersen πήγε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, ήταν τόσο απελπισμένη για να την επιλέξουν στα casting, που έκανε μια καθημερινή διατροφή που περιλάμβανε 20 τσιγάρα, ένα φλιτζάνι καφέ και ελάχιστο φαγητό.

Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2015 η γαλλική κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ της επιβολής απαγόρευσης στη χρησιμοποίηση υποσιτισμένων μοντέλων και τη νομιμοποίηση της ανορεξίας, παρά την αντίθεση των πρακτορείων μοντέλων.

Τα μέτρα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο τροπολογιών που κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο για την υγεία.

«Θεωρώ ότι, όταν είσαι μοντέλο, οφείλεις να διατρέφεσαι σωστά και να φροντίζεις την υγεία σου. Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα προς τις νέες γυναίκες, τα κορίτσια, που αντιμετωπίζουν τα μοντέλα αυτά ως πρότυπα αισθητικής», είχε δηλώσει τότε η υπουργός υγείας της χώρας.

[toc]