Αγόρια ουρλιάζουν στην Τουρκία καθώς τους κάνουν περιτομή χωρίς αναισθησία

1 Ιουλίου, 2017 3:18 ΜΜ
More videos

Το να κάνεις μια μικρή επέμβαση είναι συνήθως ιδιωτική υπόθεση, αλλά όχι για αυτά τα μικρά αγόρια από την Τουρκία, που τους κάνουν περιτομή.

Οι φωτογραφίες με τα μικρά αγόρια με δάκρυα στα μάτια, δείχνουν τη στιγμή που τους κάνουν περιτομή στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας, χωρίς αναισθησία σε ένα τελετουργικό γνωστό ως sunnet.

Η περιτομή γίνεται ευρέως σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο, αλλά έχει μεγάλη σημασία ειδικά στην Τουρκία, αφού σηματοδοτεί τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στον ανδρισμό.

Οι γονείς προετοιμάζονται για αυτή την ημέρα αρκετούς μήνες πριν, κάνοντας πάρτι προς τιμήν του παιδιού τους, σύμφωνα με το Τουρκικό Πολιτιστικό Ίδρυμα.

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τη στιγμή που κάνουν περιτομή στα μικρά αγόρια, σε ένα τελετουργικό που συμβολίζει το δρόμο του Θεού και τις ηθικές αποφάσεις που παίρνουν οι άνθρωποι για να συμβαδίζουν με αυτόν το δρόμο.

Η περιτομή έχει ξεχωριστή σημασία στην Τουρκία, αφού συμβολίζει τη μετάβαση από την παιδικότητα στον ανδρισμό.

Μερικοί Τούρκοι γονείς κάνουν περιτομή στα παιδιά τους ακριβώς μετά τη γέννησή τους, αλλά η πλειοψηφία περιμένει μέχρι να είναι αρκετά μεγάλα να εκτιμήσουν τη σπουδαιότητα του γεγονότος.

Τα αγόρια προετοιμάζονται για την περιτομή πολλούς μήνες πριν, με πάρτι και εκδηλώσεις, στα οποία συμμετέχει όλη η οικογένεια.

Η περιτομή θεωρείται τόσο ιερή, που πλούσιες οικογένειες πληρώνουν για την περιτομή των αγοριών φτωχών οικογενειών.

Αν και τα παιδιά σε αυτές τις φωτογραφίες φορούν τα δικά τους ρούχα, είναι πολύ συνηθισμένο να φορούν ειδικά για την περίσταση ρούχα. Μάλιστα, οι πλούσιες οικογένειες βάζουν κοσμήματα στα ρούχα των παιδιών τους.

Οι μουσουλμάνοι κάνουν περιτομή για να μοιάσουν στον Μωάμεθ, ο οποίος λέγεται ότι γεννήθηκε χωρίς ακροβυστία.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για να γίνει η περιτομή, συνήθως γίνεται αφού πάνε στο σχολείο και πριν μπουν στην εφηβεία. Είναι συνηθισμένο για τα αγόρια μιας οικογένειας να κάνουν όλα μαζί την περιτομή.

Συνήθως, η περιτομή γίνεται το φθινόπωρο, το καλοκαίρι και την άνοιξη. Και οι μέρες που προτιμούνται, είναι το Σάββατο ή η Κυριακή.

Χρησιμοποιούνται γλυκά ή μπαλόνια για να αποσπάσουν την προσοχή του παιδιού.

Εφόσον η περιτομή είναι το πρώτο βήμα για να γίνει ένα αγόρι άντρας, δεν χρησιμοποιείται αναισθητικό, αφού ο πόνος θα κάνει τα αγόρια άντρες.

Στις μεγάλες πόλεις η περιτομή γίνεται από γιατρούς, ενώ στις επαρχίες από έναν άντρα που συνήθως έχει κληρονομήσει το δικαίωμα να κάνει περιτομές από τον πατέρα του.

Σε απομακρυσμένα μέρη της Τουρκίας, έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις που η περιτομή έχει προκαλέσει μόνιμες βλάβες, μολύνσεις, γάγγραινα ή ακόμα και ακρωτηριασμό.

Ο άνθρωπος που κρατάει τα χέρια του μικρού θεωρείται ο νονός του, αλλά και μέλος της οικογένειας του μικρού.

[dailymail]