Αγοράκι και άλλα μικρά παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς από τις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία

26 Φεβρουαρίου, 2018 4:59 ΜΜ
More videos

Μόλις κυκλοφόρησαν κάποιες σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τα νεαρά θύματα μιας εικαζόμενης χημικής επίθεσης σε ένα χωριό της Συρίας.

Ένας διασώστης φαίνεται να κρατάει στα χέρια του ένα παιδί που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή al-Shifuniyah στην ανατολική Γιούτα.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ο μικρός δηλητηριάστηκε μέχρι θανάτου από την αεροπορική επίθεση, καθώς οι δυνάμεις του δικτάτορα Μπασάρ Αλ-Άσαντ συνεχίζουν τις θανατηφόρες επιθέσεις στην περιοχή.

Άλλα παιδιά και μωρά φαίνονται να χρησιμοποιούν αναπνευστικές συσκευές σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο.

Σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν παιδιά και μωρά να πεθαίνουν από τις αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία.

Ένας εθελοντής ρίχνει νερό σε ένα νεκρό παιδί για να απομακρύνει την μυρωδιά από τα τοξικά αέρια.

Μικρά παιδιά χρησιμοποιούν αναπνευστικές συσκευές σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα μετά τον βαρύ βομβαρδισμό, δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένας γιατρός που περιέθαλψε τους παθόντες.

Ένας διασώστης κρατάει ένα νεκρό παιδί που δηλητηριάστηκε από τα αέρια.

“Επιβεβαιώνουμε ότι 16 ασθενείς συμπεριλαμβανομένων 6 παιδιών και 4 γυναικών εμφάνισαν συμπτώματα που προκαλούνται από την έκθεση σε χημικά αέρια”, ανέφερε η Ιατρική Αμερικανική-Συριακή Κοινότητα.

“Οι τρομοκράτες δεν αφήνουν τα όπλα και κρατάνε τον ντόπιο πληθυσμό όμηρο. Αυτή είναι η κυριότερη αιτία αυτής της τεταμένης κατάστασης”, ανέφερε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Oι σοκαριστικές φωτογραφίες δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Αμερικάνικη-Συριακή Ιατρική Κοινότητα που υποστηρίζει το νοσοκομείο στην πολιορκημένη περιοχή.

Οι απελπισμένοι πολίτες παγιδεύτηκαν σε μια από τις πιο βάρβαρες επιθέσεις του εμφυλίου πολέμου της Συρίας και περίμεναν ιατρική βοήθεια.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Μετά από μέρες διπλωματικών διαπραγματεύσεων το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε την κατάπαυση των πυρών για 30 μέρες “χωρίς καθυστέρηση”, ώστε να μπορέσει να δοθεί ιατρική βοήθεια.

Σακούλες πτωμάτων σε ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο στην Δούμα.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση στην Συρία ως “επίγεια κόλαση” ανέφερε ότι η κατάπαυση των πυρών πρέπει να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή.

Συνολικά, 340.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην Συρία. Τον επόμενος μήνα συμπληρώνονται 8 χρόνια από την έναρξη του πολέμου και καμία διπλωματική λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: