Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ταξίδιαΑυτός ο χάρτης δείχνει τους πιο επικίνδυνους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2017.

Αυτός ο χάρτης δείχνει τους πιο επικίνδυνους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2017.

Ένα χάρτη για όσους σκοπεύουν σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό έφτιαξαν από κοινού οι οργανώσεις International SOS και Control Risks με βάση πρόσφατη έρευνα της Ipsos Mori, ο οποίος δείχνει τους πιο επικίνδυνους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2017.

Ο χάρτης βασίζεται σε εμπειρίες ταξιδιωτών από ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιός Ζίκα και η τρομοκρατία έχουν ως αποτέλεσμα ένα ποσοστό 72% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν να πιστεύουν πως οι κίνδυνοι ενός ταξιδιού θα είναι μεγαλύτεροι το 2017 συγκριτικά με το 2016.

Παρόλο που οι πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις μονοπωλούν τις ανησυχίες (51%), στην πραγματικότητα την πιο πολύ ζημιά κάνει το επίπεδο εγκληματικότητας και η κακή ασφάλεια των δρόμων της κάθε χώρας.

Σύμφωνα με την έρευνα, στις πιο επικίνδυνες χώρες συγκαταλέγονται οι Συρία, Αφγανιστάν, Υεμένη, Λιβύη, Νταρφούρ, Σομαλία, Νότιο Σουδάν όπως επίσης Τιμπουκτού και ορισμένες περιοχές στο Μάλι ενώ οι χώρες με την μεγαλύτερη ασφάλεια οι Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Ισλανδία, Δανία, Ελβετία και Σλοβενία. Η Ελλάδα είναι στις χώρες με την χαμηλότερη επικινδυνότητα.

Στο χάρτη, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας οι χώρες έχουν χρώμα με Πράσινο (Καθόλου Κίνδυνος), Κίτρινος (Χαμηλός Κίνδυνος), Πορτοκαλί (Μέτριος Κίνδυνος), Κόκκινο (Υψηλός Κίνδυνος) και Σκούρο Κόκκινο (Εξαιρετικός Κίνδυνος).

ry’s danger level were its government’s exercised control and the threat of various kinds of violence to travelers.

[internationalsos] [dailymail]Τα πιο σημαντικά