Οι παράνομες φωτογραφίες αυτού του τζαμιού είναι ό,τι πιο λαμπερο έχετε δει ποτέ

5 Οκτωβρίου, 2016 10:29 ΠΜ
More videos

Το Shah Cheragh είναι ένα ταφικό μνημείο και τζαμί στο Σιράζ του Ιράν. Μεταφράζεται ως «Βασιλιάς του Φωτός» και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τον λόγο της ονομασίας του. Το εσωτερικό του διαθέτει εκατομμύρια μικροσκοπικά θραύσματα καθρέφτη που στέλνουν το φως σε κάθε κατεύθυνση με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό και αξιοθαύμαστο.

Το σημείο έχει μάλλον μυστηριώδες παρελθόν. Σύμφωνα με την ιστορία, περίπου το 900 μ.Χ ένας ταξιδιώτης εντόπισε κάτι να λάμπει από απόσταση. Πλησίασε την περιοχή για να την διερευνήσει και βρήκε ένα φωτισμένο τάφο. Μέσα βρισκόταν το θωρακισμένο πτώμα ενός σημαντικού μουσουλμάνου και η περιοχή έγινε τόπος προσκυνήματος για τους σιίτες μουσουλμάνους. Η κατασκευή χτίστηκε για να στεγάσει τον τάφο και με το πέρασμα του χρόνου γινόταν όλο και πιο περίπλοκη.

Παρά το γεγονός πως το Shah Cheragh έχει καταστραφεί από τους ανθρώπους, τη φύση και τον χρόνο, έχουν γίνει πολλές επισκευές για να το διατηρήσουν μέχρι σήμερα. Ακόμη λάμπει σαν διαμάντι και προσελκύει προσκυνητές και τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω τις εντυπωσιακές αν και παράνομες φωτογραφίες από το εξωτερικό και το εσωτερικό του τζαμιού.

1

MAITE ELORZA

2

fukenoyu

3

IslamSciFi

4

IslamSciFi

5

IslamSciFi

6

soniafilinto

7

Wikipedia

1

David Holt

2

H.L.Tam

10

IslamSciFi
Ακολουθήστε μας στο facebook: