Αυτό είναι το πιο απλό κόλπο για να βγάζετε πάντα την πιο τέλεια σέλφι από το κινητό σας

27 Μαρτίου, 2017 12:44 ΜΜ
More videos

Σας έχει συμβεί ποτέ να βγάλετε μια σέλφι φωτογραφία, να την κοιτάξετε αργότερα και να σκεφτείτε πως σίγουρα δεν είστε έτσι στην πραγματικότητα;

Το πρόβλημα μάλλον ήταν η παραμόρφωση λόγω της ευρείας γωνίας, οι φακοί ή και η ίδια η κάμερα του κινητού τηλεφώνου, που κάνουν τον άνθρωπο που φωτογραφίζεται, να δείχνει περίεργα.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας απλός τρόπος να λύσετε αυτό το πρόβλημα, αν καταλάβετε την οπτική αυτών των συσκευών.

Δείτε παρακάτω, όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Το να δείχνει κανείς φυσιολογικός στις φωτογραφίες, είναι δύσκολο.

Και τα έξυπνα κινητά δεν το κάνουν ευκολότερο.

Meghan McCarter

Οι κατασκευαστές, χρησιμοποιούν υπέρ-ευρυγώνιους φακούς που μπορεί να απαθανατίσουν το πρόσωπό σας με έναν μη κολακευτικό τρόπο.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε εστιακό μήκος του φακού της κάμερας (στην πραγματικότητα, πόση μεγέθυνση υπάρχει από προεπιλογή), αλλάζει τη μορφή του αντικειμένου κατά τη φωτογράφιση. Ο ευρυγώνιος φακός κάνει τα πρόσωπα καρτουνίστικα.

Οι πολύ μεγάλοι φακοί, κάνουν τα πρόσωπα να δείχνουν επίπεδα και συμπιεσμένα.

Το εστιακό μήκος αυξάνεται με τη φυσική απόσταση από το αντικείμενο, ενώ διατηρεί το πλαίσιο.

Γι’ αυτό οι φωτογράφοι έχουν την τάση να επιλέγουν τους φακούς στα 85 χιλιοστά. Είναι πολύ περισσότερο από τους φακούς που βρίσκονται σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο.

Rafi Letzter/Business Insider

Ωστόσο, μπορείτε και εσείς να βγάζετε καλές φωτογραφίες με εσάς τους ίδιους ή άλλα άτομα.

Το κόλπο είναι να κατανοήσετε πως μεγάλο μέρος της στρέβλωσης, βρίσκεται κοντά στις άκρες του πλαισίου και διαφοροποιεί οποιοδήποτε μέρος του σώματος προεξέχει από την κάμερα. Σε αυτή τη φωτογραφία, το σαγόνι μοιάζει μεγαλύτερο απ’ ό,τι είναι, επειδή έχει κατεύθυνση προς τη συσκευή.

Rafi Letzter/Business Insider

Μετακινήστε τη συσκευή λίγο πιο μακριά και πλησιάστε το κεφάλι πιο κοντά στη μέση του πλαισίου. Κρατήστε το μέτωπο και το πιγούνι σε ίση απόσταση από την κάμερα. Το αποτέλεσμα θα είναι μια φωτογραφία, όπου το πρόσωπό σας θα μοιάζει περισσότερο με το πώς φαίνεται σε άλλους ανθρώπους.

Rafi Letzter/Business Insider

Οι φωτογραφίες στα έξυπνα κινητά, όπου το κεφάλι είναι στη μέση του πλαισίου και λίγο πιο μακριά απ’ ό,τι συνήθως, μας κολακεύουν περισσότερο.

Πλησιάστε περισσότερο και το αποτέλεσμα θα αλλάξει.

Ακολουθήστε μας στο facebook: