Αυτοί οι Σουηδοί άντρες ξέρουν πολύ καλά τι θα πει να είσαι μπαμπάς.

13 Οκτωβρίου, 2015 3:12 ΜΜ
More videos

Ση Σουηδία, η άδεια που παίρνει η μητέρα για να προσέχει το παιδί, βαραίνει και τον πατέρα. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχουν κάποια αναπτυγμένα κράτη όπως αυτό, όπου η μεταγεννητική περίοδος διαρκεί 480 μέρες, από τις οποίες τις 60 υποχρεούται να αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού ο πατέρας. Τις υπόλοιπες μέρες επιλέγουν οι γονείς πώς θα τις μοιράσουν.

Εκμεταλλευόμενος λοιπόν το χρόνο που είχε με τον γιο του στο σπίτι, ο φωτογράφος Johan Bavman, αποφάσισε να εξερευνήσει τον κόσμο της πατρότητας, όπως τον ζούσε και ο ίδιος. Ξεκίνησε λοιπόν να φωτογραφίζει κι άλλους μπαμπάδες, οι οποίοι έμεναν επίσης στο σπίτι με το παιδί τους για κάποια περίοδο.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικά πολύ όμορφο, καθώς μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε πώς ζει ένας μπαμπάς σήμερα σε μια χώρα που η ισότητα των δύο φύλων είναι όλο και πιο εμφανής. ”Δεν ήθελα να δείξω τους μπαμπάδες σαν καταπληκτικούς τύπους. Ήθελα να δείξω τις δυσκολίες που συνεπάγεται το να έχεις ένα παιδί.”

“Το να έχεις έναν γιο είναι δύσκολο. Δεν κοιμάμαι αρκετά, μπορεί να θυμώσω, να νευριάσω και να απογοητευτώ. Το να μπορείς να είσαι σπίτι βοηθά στο να κατανοήσεις τη σύντροφό σου και να έχεις μια καλύτερη σχέση.”1