Άδωνις: «Είμαστε πολύ τυχεροί ως Έλληνες που έτυχε η πανδημία και η ακρίβεια με Μητσοτάκη»

2 Απριλίου, 20228:44 ΜΜ
More videos

“Φαντάζεστε να είχαμε την πανδημία με Πολάκη και πόλεμο στην Ουκρανία με κυβέρνηση Τσίπρα;” σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης στο προσυνέδριο της ΝΔ.

Είμαστε τυχεροί ως Έλληνες γιατί οι κρίσεις του κορονοϊού και της ακρίβειας έτυχαν με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο προσυνέδριο του κυβερνώντος κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

“Αυτό που ακούω συχνά είναι πόσο άτυχοι είμαστε, πόσα μας έτυχαν μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια. Θα διαφωνήσω. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί. Γιατί εμείς μπήκαμε στην πολιτική για να κάνουμε καλό στην πατρίδα μας. Φαντάζεστε να είχαμε την πανδημία με Πολάκη; Να είχαμε πληθωρισμό και πόλεμο στην Ουκρανία με κυβέρνηση Τσίπρα;”, είπε ειδικότερα ο κ.Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

“Είμαστε τυχεροί ως Έλληνες γιατί σε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις είχαμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άρα όχι μόνο δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω ότι υπάρχουν αναποδιές, αλλά πρέπει να είμαστε υπερήφανοι”.

Ο κ.Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. “Με βρήκε ένας δημοσιογράφος με μικρόφωνο – δεν ξέρω που βρέθηκε, είναι σπάνιο για μένα- και μου λέει τι θα κάνετε για να αντιστρέψετε τις δημοσκοπήσεις. Τον κοίταξα με έκπληξη. Οι δημοσκοπήσεις σήμερα έχουν τη ΝΔ μπροστά με οκτώ, εννέα, δέκα μονάδες. Εάν έχουμε φτάσει αυτό να το θεωρούμε κακές δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ, τότε κ.πρόεδρε έχετε γράψει πραγματικά ιστορία, γιατί δεν θυμάμαι καλύτερη δημοσκόπηση τον τρίτο χρόνο για καμία κυβέρνηση”, είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε και στην κριτική ότι η Ελλάδα στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν πέτυχε τίποτε, σε αντίθεση με την Ισπανία και την Πορτογαλία, χωρίς όμως να απαντήσει στην ουσία των κατηγοριών, αλλά αναφερόμενος στον πληθωρισμό. “Πόσο πληθωρισμό ανακοίνωσε η Ισπανία; 9,8%. Η Ελλάδα; 8%. Πώς γίνεται να θαυμάζεις μία χώρα που έχει 9,8% πληθωρισμό και να θεωρείς αποτυχία μία χώρα που έχει 8%;”, σχολίασε.

Υποστήριξε δε ότι στην πραγματικότητα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι πιο χαμηλά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News