Άδωνις: «Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, είμαστε στον μέσο όρο»

2 Μαΐου, 20222:31 ΜΜ
More videos

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε τη Δευτέρα (02/05) πως «δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, είμαστε στον μέσο όρο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν» και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση, η Ελλάδα θα πράξει μόνη της. […] Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει».

Εν συνεχεία, ο ίδιος σημείωσε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε το εξής: «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο, θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα».

«Δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε «να τερματιστούν η αισχροκέρδεια και τα ουρανοκατέβατα κέρδη».

Αναλυτικά, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανέφερε: «Όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στον μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος», συμπληρώνοντας: «Δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής». Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, δηλώνοντας: «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News