Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
διεθνή80χρονος περνούσε δύο χρόνια τα διόδια χωρίς να πληρώνει – Χρωστάει 4.000...

80χρονος περνούσε δύο χρόνια τα διόδια χωρίς να πληρώνει – Χρωστάει 4.000 ευρώ αλλά αρνείται να τα δώσει!

Ένας 80χρονος Ιταλός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη αφού κατάφερε να αποφύγει να πληρώσει διόδια αξίας 4.000 ευρώ!

Με το Fiat Punto του, ο Μάριο, ταξίδευε στους αυτοκινητόδρομους της Ιταλίας για δύο χρόνια χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, υποστηρίζοντας ότι τα τέλη ήταν πολύ ακριβά και δεν άξιζαν τον κόπο για την κακή εξυπηρέτηση, αναφέρει η Guardian επικαλούμενη την Corriere della Sera.

Πώς το κατάφερε αυτό; Οδηγώντας κοντά στο προπορευόμενο όχημα, στη λωρίδα που προορίζεται για τους πελάτες του προπληρωμένου Telepass, και περνώντας με ταχύτητα από την πύλη διοδίων πριν κατέβει η μπάρα.

Ο Μάριο, ο οποίος ζει σε οίκο ευγηρίας, χρησιμοποιούσε την ίδια τακτική και στις εξόδους στους αυτοκινητοδρόμους.

Τελικά συνελήφθη αφού οι εργαζόμενοι της εταιρείας αυτοκινητοδρόμων Autostrade κατάφεραν να αναγνωρίσουν το Fiat Punto και να το εντοπίσουν τον Μάριο, με μια αναζήτηση στο υλικό των καμερών ασφαλείας στις πύλες από τις οποίες περνούσε.

Η Autostrade διαπίστωσε ότι ο Μάριο είχε πάει σε μακρινά μέρη όπως η Ρώμη και η Νάπολη χωρίς να πληρώσει διόδια.

Τώρα, κινδυνεύει να δικαστεί για απάτη αν δεν πληρώσει τα 4.000 ευρώ που οφείλει. Ωστόσο, δεν θέλει να το κάνει.

«Δεν πληρώνω», φέρεται να είπε στον δικηγόρο του. «Ο αυτοκινητόδρομος είναι δημόσια υπηρεσία, δεν μπορούν να χρεώνουν διόδια. Για να μην αναφέρουμε ότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές για την υπηρεσία που προσφέρεται», σημείωσε.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο Μάριο είπε στον δικηγόρο του ότι πήγαινε για οδήγηση τη νύχτα γιατί έπληττε στο γηροκομείο. «Οι άλλοι φιλοξενούμενοι πηγαίνουν για ύπνο συγκεκριμένη ώρα. Τι να έκανα εγώ; Δεν μπορώ να μείνω μέσα όλη την ημέρα».

Τα ταξίδια αυτού του παππού είναι το πάθος του. «Ανοίγει την καρδιά μου», λέει ο ίδιος, τονίζοντας πως «μου αρέσει να πηγαίνω σε νέα μέρη και όσο μπορώ, θα συνεχίσω να το κάνω».

Τα πιο σημαντικά