7 πράγματα που συμβαίνουν όταν κάνετε καθημερινά την άσκηση σανίδα

6 Ιουνίου, 2017 4:23 ΜΜ
More videos

Η άσκηση σανίδα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Δε χρειάζεται ιδιαίτερος χρόνος και προσπάθεια μέχρι να δείτε τα απτά αποτελέσματα.

Καλό θα ήταν να μάθετε ποια είναι τα γενικότερα οφέλη της συγκεκριμένης άσκησης. Είναι σίγουρο πως θα γίνουν αισθητά, αν την κάνετε τακτικά.

#1 Ενισχύονται οι μύες του κορμού

© depositphotos

Η άσκηση σανίδα γυμνάζει όλες τις ομάδες μυών του κορμού. Συμπεριλαμβάνονται οι εγκάρσιοι, οι ευθείς, οι λοξοί, οι κοιλιακοί και οι γλουτιαίοι μύες. Η ενδυνάμωσή τους θα σας δώσει μια ιδιαίτερη ικανότητα να σηκώνετε βαριά αντικείμενα, να διαμορφώσετε την περιφέρεια της μέσης και να στηρίξετε την πλάτη σας.

#2 Ο κίνδυνος τραυματισμού της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης μειώνεται

© depositphotos

Η σανίδα είναι μια άσκηση που σας επιτρέπει να ενισχύσετε τους μυς, χωρίς περιττή πίεση στη σπονδυλική στήλη. Η χρήση της περιορίζει σημαντικά τον πόνο στην πλάτη και παρέχει ισχυρή στήριξη της σπονδυλικής στήλης, ειδικά του άνω μέρους της.

#3 Ο μεταβολισμός επιταχύνεται

© depositphotos

Αν κάνετε καθημερινά αυτή την άσκηση, θα καίτε περισσότερες θερμίδες από άλλες παραδοσιακές ασκήσεις. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή. Μια ημερήσια προπόνηση 10 λεπτών στο σπίτι πριν ή μετά την εργασία, θα αυξήσει το επίπεδο του μεταβολισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

#4 Η στάση του σώματος βελτιώνεται

© depositphotos

Θα αρχίσετε να κρατάτε την πλάτη σας ίσια, πιο εύκολα. Χάρις στην ενίσχυση των μυών στην κοιλιακή περιοχή, την πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους και το στήθος, δε θα θέλετε πλέον να καμπουριάζετε.

#5 Βελτιώνεται η ισορροπία

© depositphotos

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να σταθείτε στο ένα πόδι; Τι συνέβη; Αν δεν τα πήγατε καλά, τότε πιθανότατα οι κοιλιακοί μύες δεν είναι αρκετά ισχυροί. Αν κάνετε συχνά την άσκηση σανίδα στα πλάγια, θα αρχίσετε να διατηρείτε την ισορροπία σας περισσότερο.

#6 Αποκτάτε περισσότερη ευελιξία

© depositphotos

Η ευελιξία είναι το βασικό πλεονέκτημα που προσφέρει η άσκηση σανίδα. Με αυτό τον τρόπο, τεντώνετε τους μυς γύρω από τους ώμους, τις ωμοπλάτες και τις κλείδες. Οι μύες στους δικέφαλους και τους γλουτούς, αναπτύσσονται επίσης, ενώ τα πόδια και τα δάχτυλα γίνονται εύκαμπτα.

#7 Η ψυχολογική κατάσταση βελτιώνεται

© depositphotos

Η άσκηση επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Τεντώνει και χαλαρώνει τους μυς που συνήθως σκληραίνουν λόγω του στρες, δημιουργώντας ένταση σε όλο το σώμα. Επίσης, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος και τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά μόνο αν την κάνετε μέρος της καθημερινής σας ζωής.

Ακολουθήστε μας στο facebook: