7 μυστήριοι αστυνομικοί γρίφοι που μόνο ένας αληθινός ντετέκτιβ μπορεί να λύσει

6 Σεπτεμβρίου, 2017 11:41 ΠΜ
More videos

Όλοι γνωρίζουμε καλά τα παλιά IQ τεστ που βαθμολογούν το επίπεδο νοημοσύνης σας, αφού απαντήσετε 40 τυποποιημένες ερωτήσεις. Αλλά υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να μάθετε τι μπορεί να κάνει η εσωτερική σας μεγαλοφυία.

Θα σας παραθέσουμε μερικούς έξυπνους γρίφους, που μόνο λίγοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν. Δοκιμάστε τις δεξιότητές σας με αυτά τα αινίγματα.

Γρίφος #1. Απόδραση από τη φυλακή

Ο Τζάκ είναι μέσα σε ένα κελί, το πάτωμα είναι από χώμα και υπάρχει μόνο ένα παράθυρο τοποθετημένο τόσο ψηλά, που δεν μπορεί να φτάσει σε αυτό. Το κελί είναι άδειο και έχει μόνο ένα φτυάρι. Είναι ξηρά και ζεστά εκεί, αλλά ο Τζακ δεν θα φάει ή πιει κάτι σύντομα. Έχει μόνο 2 ημέρες για να ξεφύγει από τη φυλακή. Αν όχι – θα πεθάνει.

Η εκσκαφή μιας σήραγγας δεν αποτελεί επιλογή, διότι θα διαρκέσει περισσότερο από 2 ημέρες. Πώς θα έπρεπε ο Τζακ να ξεφύγει από το κελί;

Γρίφος #2. Ένα κλεμμένο κολιέ

Η κυρία Σμιθ πήγε στην αστυνομία ισχυριζόμενη ότι έλειπε το κολιέ της. Όταν έφτασε η αστυνομία, δεν είδε κανένα σημάδι διάρρηξης. Μόνο ένα σπασμένο παράθυρο. Υπήρχε ένα χάος μέσα στο σπίτι και βρώμικα ίχνη σε όλο το πάτωμα.

Την επόμενη μέρα, η κυρία Σμιθ συνελήφθη για απάτη. Γιατί;

Γρίφος #3. Δολοφονία σε σχολείο

Την πρώτη μέρα του σχολικού έτους δολοφονήθηκε ένας δάσκαλος γεωγραφίας. Η αστυνομία είχε 4 υπόπτους: τον κηπουρό, τον καθηγητή μαθηματικών, τον γυμναστή και τον διευθυντή του σχολείου. Όλοι είχαν άλλοθι:

  • Ο κηπουρός έκοβε θάμνους.
  • Ο καθηγητής μαθηματικών έβαλε τεστ στο μέσο της χρονιάς στους μαθητές.
  • Ο γυμναστής έπαιζε μπάσκετ.
  • Ο διευθυντής ήταν στο γραφείο του.

Ο δολοφόνος συνελήφθη αμέσως. Ποιος σκότωσε τον δάσκαλο της γεωγραφίας και πώς η αστυνομία έλυσε το μυστήριο;

Γρίφος #4. Ένας μοναχικός άντρας

Ένας μοναχικός γέρος ζούσε στο σπίτι του στα προάστια μιας πόλης. Ποτέ δεν έφυγε από το σπίτι για πολύ. Ήταν μια Παρασκευή, όταν ο ταχυδρόμος περπατούσε και φώναξε τον άνδρα να βγει έξω. Δεν υπήρξε απάντηση. Ο ταχυδρόμος κοίταξε το παράθυρο και τον είδε να κολυμπάει σε μια θάλασσα αίματος. Όταν ο αστυνομικός έφτασε, βρήκε μια εφημερίδα της Τρίτης, 2 μπουκάλια ζεστού γάλακτος και 1 μπουκάλι κρύο γάλα.

Την επόμενη μέρα, ο δολοφόνος συνελήφθη. Πώς έμαθε η αστυνομία ποιος ήταν τόσο γρήγορα;

Γρίφος #5. 2 χάπια

Ένας δολοφόνος κατά συρροήν απήγαγε ανθρώπους και τους έβαζε να επιλέξουν να πάρουν 1 από τα 2 χάπια: το ένα ήταν ακίνδυνο και το άλλο ήταν δηλητηριώδες. Οποιοδήποτε χάπι κι αν έπαιρνε το θύμα, ο δολοφόνος έπαιρνε το άλλο. Το θύμα πήρε το χάπι του με νερό και πέθανε. Ο δολοφόνος επέζησε.

Πώς ο δολοφόνος έπαιρνε πάντα το αβλαβές χάπι;

Γρίφος #6. Παγωμένα παράθυρα

Μια χειμερινή μέρα, ο Ιωάννης βρήκε τον φίλο του νεκρό στο σπίτι του. Ο Ιωάννης κάλεσε την αστυνομία και είπε ότι περνούσε από το σπίτι του Τζακ και αποφάσισε να μπει μέσα.
Χτυπούσε την πόρτα και το κουδούνι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά κανείς δεν απαντούσε. Ωστόσο, μπορούσε να δει το φως στο δωμάτιο, μέσα από ένα παγωμένο παράθυρο. Η αναπνοή του ξεθόλωσε το παγωμένο τζάμι και είδε τον Τζακ στο πάτωμα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Ιωάννη ως τον κύριο ύποπτο. Γιατί;

Γρίφος #7. Χημικές ουσίες

Ένας διάσημος χημικός δολοφονήθηκε στο εργαστήριό του. Δεν υπήρχαν αποδείξεις, εκτός από ένα χαρτί με τα ονόματα των χημικών ουσιών πάνω σε αυτό. Την ημέρα που δολοφονήθηκε, ο χημικός είχε μόνο 3 επισκέπτες: τη σύζυγό του, τη Μαρία, τον ανιψιό του, Νικόλα, και τον φίλο του, Γιώργο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δολοφόνο αμέσως. Πώς ξέρουν ποιος ήταν;

Απαντήσεις

Γρίφος #1

Ο Τζακ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το φτυάρι για να φτιάξει ένα ύψωμα από χώμα κάτω από το παράθυρο, να ανέβει πάνω και να ξεφύγει από το κελί του.

Γρίφος #2

Η αστυνομία ήταν σίγουρη ότι η κα. Σμιθ τους είπε ψέματα, επειδή το παράθυρο ήταν σπασμένο από μέσα. Εάν είχε σπάσει από έξω, θα υπήρχαν μικρά κομμάτια από γυαλί στο πάτωμα του δωματίου.

Γρίφος #3

Ο δολοφόνος ήταν ο καθηγητής μαθηματικών. Σύμφωνα με τα λόγια του, διεξήγαγε τεστ στο μέσο του έτους, αλλά το έγκλημα συνέβη την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Γρίφος #4

Ήταν προφανώς ο ταχυδρόμος. Ήξερε ότι κανείς σε αυτό το σπίτι δεν θα διάβαζε μια εφημερίδα την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Γρίφος #5

Και τα δύο χάπια ήταν ακίνδυνα. Το δηλητήριο ήταν στο ποτήρι με το νερό που έπινε το θύμα.

Γρίφος #6

Ο Ιωάννης δεν θα μπορούσε να ξεπαγώσει το τζάμι του παράθυρου, επειδή είναι συνήθως παγωμένο στο εσωτερικό.

Γρίφος #7

Το χαρτί είχε ένα στοιχείο. Αν συνδυάσετε κάποια γράμματα των χημικών ουσιών στο χαρτί, θα βγει το όνομα Νικ-ο-λα-ς.

Ακολουθήστε μας στο facebook: