6 συμβουλές για να κάνετε πάντα καλή πρώτη εντύπωση.

25 Νοεμβρίου, 2016 2:12 ΜΜ
More videos

Όλοι θέλουμε να κρινόμαστε για τις γνώσεις και τις ικανότητές μας και όχι για την εμφάνισή μας. Ωστόσο, όταν γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά χρειαζόμαστε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να τον αξιολογήσουμε. Για αυτό ακριβώς το να κάνουμε μια πρώτη καλή εντύπωση είναι πολύ σημαντικό, επειδή έχουμε μόνο μια ευκαιρία.

Δείτε παρακάτω 6 τρόπους για να κάνετε πάντα μια πρώτη καλή εντύπωση.

1. Η συμπεριφορά σας.

1

© freepik

Δώστε προσοχή στο πώς επικοινωνείτε και αλληλεπιδράτε με τους άλλους. Να έχετε συναίσθηση της μη λεκτικές επικοινωνίας σας, των εκφράσεων του προσώπου και της γλώσσας της σώματος, η οποία σύμφωνα με μελέτες έχει 4 φορές μεγαλύτερη επίδραση από τις λέξεις που λέμε. Επίσης, ποτέ μην υποτιμάτε την δύναμη ενός ειλικρινούς χαμόγελου!

2. Επικοινωνία.

2

© freepik

Το «Proxemics» είναι μια έρευνα σχετικά με το πως χρησιμοποιούμε τον χώρο, όταν επικοινωνούμε. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο στις συνεντεύξεις για δουλειά.

Ο χώρος στον οποίο είστε τοποθετημένοι περνάει πολλά μηνύματα για το πως αντιλαμβάνεστε τον ρόλο σας και τον ρόλο του συνεντευκτή σε αυτή την περίπτωση. Όταν αυτοί που σας παίρνουν συνέντευξη σας λένε να καθίσετε, καθίστε στητοί και άνετοι, αλλά μην γείρετε πολύ μπροστά ή πίσω. Αν δεν σας δείξει κάποια συγκεκριμένη καρέκλα, επιλέξτε την καρέκλα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον συνεντευκτή. Προσπαθήστε να μην σταυρώσετε τα χέρια ή τα πόδια σας.

3. Τα ρούχα σας

3

© freepik

Τα ρούχα σας πρέπει να ταιριάζουν με την συμπεριφορά σας και αυτά που λέτε. Σιγουρευτείτε ότι είναι καθαρά, ταιριάζουν στο σώμα σας και είναι κατάλληλα για την περίσταση.

4. Τα αξεσουάρ.

4

© freepik

Τα αξεσουάρ πρέπει να είναι απλά. Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο. Επίσης, τα παπούτσια σας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, οπότε σιγουρευτείτε, ότι είναι κατάλληλα για την περίσταση.

5. Τα μαλλιά σας.

5

© freepik

Τα μαλλιά μπορούν να χαλάσουν ολόκληρη την εμφάνισή σας και κατά συνέπεια να καταστρέψουν μια καλή πρώτη εντύπωση, οπότε φροντίστε να είναι καθαρά και περιποιημένα.

6. Το μακιγιάζ.

6

© freepik

Το μακιγιάζ πρέπει να είναι κατάλληλο για την περίσταση. Το έντονο μακιγιάζ σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι απαγορευτικό. Αντίθετα, προτιμήστε το απλό και φυσικό μακιγιάζ.

Να θυμάστε, ότι ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας είναι πολύ κοντά στον τρόπο που σας αντιλαμβάνεται ο υπόλοιπος κόσμος.

[Clarín]