5 ψυχολογικοί λόγοι που οι άνθρωποι δεν χάνουν κιλά ακόμα κι αν γυμνάζονται ή κάνουν δίαιτες

29 Νοεμβρίου, 2017 4:07 ΜΜ
More videos

Μερικές φορές ένα άτομο κάνει πολλή γυμναστική, βρίσκεται σε μια αυστηρή διατροφή και δεν έχει προβλήματα υγείας, αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να χάσει βάρος. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι ωφέλιμο.

Παρακάτω θα βρείτε 5 σημαντικά ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να χάσουμε το ανεπιθύμητο βάρος παρά την υγιεινή διατροφή και την τακτική άσκηση.

5. Το υπερβολικό βάρος είναι ωφέλιμο!

© Depositphotos

Ναι, είναι ευεργετικό γιατί μπορούμε να συνδέσουμε τα προβλήματά μας με το υπερβολικό βάρος:

  • Κανένας σύντροφος;
  • Η ιδανική δουλειά που ονειρευόμαστε είναι ακόμα μακριά;
  • Άπιαστοι στόχοι ζωής;

Είναι πολύ βολικό να κατηγορούμε το υπερβολικό βάρος μας για τα προβλήματά μας, διότι αν δεν υπήρχαν προβλήματα, θα ήταν προφανές ότι οι λόγοι για τα προβλήματά μας είναι μέσα μας. Φυσικά, κανείς δεν θέλει να είναι απογοητευμένος από τον εαυτό του και γι ‘αυτό το βάρος μας δεν μειώνεται, ακόμα κι αν επισκεπτόμαστε τακτικά το γυμναστήριο. Το υποσυνείδητό μας δεν το αφήνει να συμβεί.

4. Είναι μια μεγάλη δικαιολογία για τη δική μας τεμπελιά.

© lizzy.dances / instagram

Όλοι θέλουμε να να αναβάλουμε τα πράγματα μέχρι την επόμενη μέρα, μήνα ή έτος. Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι θέλουν να αναβάλουν τα σχέδιά τους μέχρι την επόμενη ζωή – όταν είναι λεπτοί. Είναι μια μεγάλη δικαιολογία: «Θέλω να μάθω πώς να χορεύω, αλλά δεν μπορώ γιατί είμαι υπέρβαρος .Όταν χάσω βάρος, τότε θα αρχίσω να προπονούμαι κάθε μέρα, και θα γίνω η πρωταγωνίστρια όλων των πάρτι. Θα ζηλεύετε όλοι! Αλλά ευτυχώς ως τώρα δεν έχει χρειαστεί να γυμναστώ πολύ. Οπότε θα τρέξω λίγο το βράδι και θα πάω για ύπνο με ήσυχο μυαλό. ”

3. Είναι ένας τρόπος για να προσελκύσετε την αγάπη και την προσοχή.

© mosfilm

Ποιος δεν θέλει να κλαψουρίζει; Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι γύρω μας που θέλουν να μας παρηγορήσουν, να μας λυπηθούν, να μας αγαπούν, και να φροντίζουν για μας, και αισθανόμαστε σαν το κέντρο του σύμπαντος. Μια αυστηρή δίαιτα και μια σκληρή προπόνηση είναι καλοί λόγοι για το καθημερινό μας κλαψούρισμα. Τότε γιατί να το χάσετε;

2. Είναι ένας τρόπος για να ξεφύγετε από ανεπιθύμητες σκέψεις και τα συναισθήματα.

© Depositphotos

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος τρώνε πολύ, ακόμα κι αν βρίσκονται σε δίαιτα; Είναι επειδή δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τα αληθινά συναισθήματά τους, ειδικά αν έχουν διδαχθεί να τα κρύβουν από την παιδική ηλικία – “Μην κλαις!/ Μην διαμαρτύρεσαι!” Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αίσθηση του άγχους μερικές φορές γίνεται αντιληπτή ως μια άλλη έννοια: πείνα, για παράδειγμα. Ως αποτέλεσμα, αντί να πληρώνουν μια επίσκεψη σε μια ψυχοθεραπεύτρια, η οποία μπορεί να τους διδάξει να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα τους, πληρώνουν μια επίσκεψη στο ψυγείο, παρά τις συμβουλές του γυμναστή τους.

1. Είναι ένας τρόπος για να μην επιλυθεί ένα πρόβλημα αυτοεκτίμησης.

© Depositphotos

Η ανεπαρκής αυτοεκτίμηση είναι ένα άλλο ψυχολογικό εμπόδιο στην απώλεια βάρους. Εάν ένα πρόσωπο που κάθεται μπροστά από έναν διατροφολόγο θέλει να επαναλαμβάνει φράσεις όπως «αγαπώ τους γοφούς μου,» «τα μεγάλα μάγουλα μου είναι στυλ,» ή «έχω περισσότερα για να αγαπήσω», τότε ασυνείδητα επιλέγει να μείνει έτσι όπως είναι.

Η ίδια επιβεβαίωση λειτουργεί με τις σκέψεις κληρονομικότητας. «Η μαμά μου ήταν υπέρβαρη, και για αυτό είμαι κι εγώ». Αν θέλετε να συνεχίσετε στην οικογένειά σας την γραμμή της παχυσαρκίας, είναι δική σας επιλογή και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βασανίζετε τον εαυτό σας με την άσκηση και τη διατροφή. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η κληρονομικότητα της παχυσαρκίας δεν είναι αναπόφευκτη. Παρέχει μόνο προδιάθεση γι ‘αυτήν.

Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε τυχόν αρνητικές προδιαθέσεις στο κεφάλι σας. Αν θέλετε να λύσετε ένα πρόβλημα, λύστε το και μην κοιτάτε ξανά πίσω.