5 κόλπα που θα θέλατε να γνωρίζατε πριν χάσετε βάρος

24 Σεπτεμβρίου, 20174:57 ΜΜ
More videos

Η πιεσοθεραπεία είναι μια παραδοσιακή κινέζικη ιατρική τεχνική που βασίζεται στην έννοια της ενέργειας της ζωής που ταξιδεύει γύρω από το σώμα μας. Αυτή η τεχνική λειτουργεί σε διάφορα σημεία πίεσης, τα οποία συνδέονται με σημαντικά όργανα στο σώμα μας. Ασκώντας σωστά πίεση σε αυτά τα σημεία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας.

Δείτε παρακάτω τα 5 πιο γνωστά σημεία πίεσης για να χάσετε ευκολότερα βάρος.

1.Αυτί

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία ελέγχου της όρεξης. Για να το βρείτε, τοποθετήστε τον αντίχειρά σας μπροστά από το πτερύγιο τριγωνικού σχήματος κοντά στο αυτί σας. Ανοιγοκλείστε το σαγόνι σας και βρείτε το σημείο με την μεγαλύτερη κίνηση. Πιέστε αυτό το σημείο 1- 3 λεπτά, 2 φορές την ημέρα. Σύμφωνα με την πιεσοθεραπεία, τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια είναι τα μέρη του σώματος που έχουν την μεγαλύτερη αντανάκλαση της ενέργειας στο υπόλοιπο σώμα, οπότε η πίεση σε αυτά τα σημεία είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μπορέσετε να χάσετε βάρος.

2. Άνω χείλος

Αυτό το σημείο βρίσκεται ανάμεσα στο άνω χείλος και την μύτη. Απλά πιέστε το από 1 έως 5 λεπτά 2 φορές την ημέρα ή όποτε νιώθετε πεινασμένοι ή αγχωμένοι.

3. Γόνατο

Η πίεση σε αυτό το σημείο όχι μόνο βελτιώνει την διαδικασία της πέψης, αλλά βοηθάει και στην ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου. Βρίσκεται 5 εκατοστά κάτω από το γόνατο και λίγο προς το εξωτερικό του ποδιού. Ασκήστε πίεση σε αυτό το σημείο με τον δείκτη σας για 2 λεπτά κάθε μέρα για να βελτιώσετε την λειτουργία του στομάχου σας. Όταν το πιέζετε, μπορεί να αισθανθείτε ήπιο πόνο ή δυσφορία.

4. Αγκώνας

Για να εντοπίσετε αυτό το σημείο μετακινηθείτε σε απόσταση ενός αντίχειρα από την άρθρωση του αγκώνα ως την εσωτερική πτυχή του αγκώνα. Πιέστε με τον αντίχειρά σας για 1 λεπτό κάθε μέρα. Η πίεση σε αυτό το σημείο βοηθάει στην εξάλειψη της υπερβολικής σωματικής θερμότητας και υγρασίας από το σώμα και προάγει την καλή λειτουργία του εντέρου, αποτρέποντας την κατακράτηση υγρών.

5. Αστράγαλος

Αυτό το σημείο βρίσκεται στο εσωτερικό του ποδιού, 5 εκατοστά πάνω από τον αστράγαλο. Ασκήστε πίεση με τον αντίχειρα για 1 λεπτό κάθε μέρα. Μην χρησιμοποιήσετε αυτό το σημείο, αν είστε έγκυος.

Αν εφαρμόσετε αυτές τις τεχνικές σε καθημερινή βάση, σύντομα θα δείτε αλλαγές και θα νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News