4 προϊόντα που αλλάζουν δραματικά την όψη του προσώπου μας όταν καταναλώνονται συνεχώς

28 Απριλίου, 20171:10 ΜΜ

Πριν φάτε ένα ακόμα μπισκότο ή πιείτε ένα ποτήρι κρασί, σκεφτείτε τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά τα φαγητά στην εμφάνισή σας.

Δείτε παρακάτω 4 προϊόντα που αλλάζουν δραματικά την όψη του προσώπου σας, αν τα καταναλώνετε διαρκώς.

Πρόσωπο κρασιού

© depositphotos
  • Εκτός από τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, το κρασί μερικές φορές περιέχει εντομοκτόνα και σουλφίδια, που μας αφυδατώνουν. Ο οργανισμός χάνει νερό, το συκώτι υπερφορτώνει και η πέψη μπορεί να αποτύχει την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται ρυτιδιασμένο, κόκκινο και κρεμασμένο.
  • Μακροπρόθεσμα, η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να διαταράξει το έργο των βακτηρίων του εντέρου και να προκαλέσει διάφορες ασθένειες.
  • Τι να κάνετε; Κάντε αποχή από το αλκοόλ για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, που είναι αρκετός χρόνος για να επανέλθει το δέρμα σας και μετά εφαρμόστε τον κανόνα 80:20. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπετε στον εαυτό σας ένα ή δυο ποτήρια αλκοόλ στο 20% των περιπτώσεων και αρνείστε στο 80% των περιπτώσεων.

Πρόσωπο γάλακτος

© depositphotos
  • Το γάλα που βάζετε στον καφέ σας ή ένα μπολ παγωτό, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το χρώμα της επιδερμίδας σας, ακόμα και αν δεν έχετε πρόβλημα με την λακτόζη. Χάνουμε πολλά ένζυμα που μεταβολίζουν τη λακτόζη όσο μεγαλώνουμε και αυτό προκαλεί φλεγμονές στο σώμα και το πρόσωπο.
  • Αν παρατηρήσετε ότι το πρόσωπό σας πρήζεται και νιώθετε υπνηλία, κάντε αποχή από τα γαλακτοκομικά για μερικές εβδομάδες, για να δείτε διαφορά στην εμφάνισή σας.

Πρόσωπο ζάχαρης

© depositphotos
  • Η ζάχαρη δεν επηρεάζει μόνο το βάρος, αλλά και την επιδερμίδα. Επιταχύνει τη γλυκοποίηση, τη διαδικασία κατά την οποία τα πλεονάζοντα μόρια γλυκόζης συνδέονται με το κολλαγόνο, καταστρέφοντάς το και καθιστώντας το άκαμπτο. Αυτό επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος, δημιουργεί ρυτίδες και διαταράσσει το χρώμα.
  • Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε την υγεία της επιδερμίδας σας, είναι να μειώσετε αρκετά τη ζάχαρη.

Πρόσωπο γλουτένης

© depositphotos
  • Όλα τα συμπτώματα μπορεί να δείχνουν ότι το σώμα σας δεν είναι σε θέση να μεταβολίσει τη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, τη βρώμη και το κριθάρι και τα ποτά που βασίζονται σε αυτά (μπύρα, ουίσκι, βότκα, κ.λπ.).
  • Ελέγξτε αν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, κόβοντας τα προϊόντα που την περιέχουν για 2-3 εβδομάδες και παρακολουθήστε το δέρμα σας. Αν τα συμπτώματα συνεχίσουν μετά τις 2 εβδομάδες, σημαίνει ότι έχετε κάπου αλλού δυσανεξία, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περιορίσετε τους απλούς υδατάνθρακες και τα ψητά τρόφιμα.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News