Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
γρίφοι4 γρίφοι για να ακονίσετε το μυαλό σας.

4 γρίφοι για να ακονίσετε το μυαλό σας.

Οι παρακάτω γρίφοι είναι αρκετά απλοί για να λυθούν κατά την διάρκεια ενός καφέ και αρκετά περίπλοκοι, ώστε να κολλήσουν στο μυαλό σας για ώρες, μέχρι να βρείτε την λύση τους.

Αν σας αρέσουν οι προκλήσεις και θέλετε να ακονίσετε το μυαλό σας, δεν έχετε παρά να να διαβάσετε τους παρακάτω γρίφους και δοκιμάσετε τις ικανότητες και τις αντοχές σας.

1.Δυσκολίες στον δρόμο.

Ενώ άλλαζε ένα λάστιχο, ένας μοτοσυκλετιστής έριξε κατά λάθος και τα τέσσερα παξιμάδια του τροχού στον υπόνομο. Έκανε ό,τι περνούσε από χέρι του για να τα ξαναπάρει, αλλά μάταια. Τότε, άντρας άρχισε να υποψιάζεται, ότι θα περνούσε πολλές ώρες στον δρόμο, όταν ένα παιδί που πέρναγε εκείνη την ώρα από το σημείο τον βοήθησε να βρει λύση στο πρόβλημά του. Ακολουθώντας την συμβουλή του παιδιού μπόρεσε να βάλει το καινούργιο λάστιχο και να πάει στο κοντινότερο συνεργείο.

Ποια ήταν η συμβουλή που έδωσε το παιδί στον μοτοσυκλετιστή;

Απάντηση

Το παιδί είπε στον άντρα να αφαιρέσει ένα παξιμάδια από τους υπόλοιπους 3 τροχούς και να τα χρησιμοποιήσει για να ασφαλίσει το καινούργιο λάστιχο.

2.Το δώρο της Μάγισσας.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας Πρίγκιπας, που έψαχνε αγωνιωδώς την αρραβωνιαστικιά του. Το καλοκαίρι είχε ήδη τελειώσει, όταν έφτασε μπροστά στην καλύβα μιας μάγισσας. Ο πρίγκιπας την ρώτησε, αν μπορούσε να τον φιλοξενήσει εκείνο το βράδυ στο σπίτι της. Η μάγισσα τον έβαλε να μείνει στον ξενώνα και του πρόσφερε φαγητό και κάτι να πιεί. Το επόμενο πρωί, ενώ ο πρίγκιπας ετοιμαζόταν να συνεχίσει το ταξίδι του, η μάγισσα του έδωσε ένα δώρο, λέγοντάς του: “Θα έρθει μια μέρα, που θα βρεις τον δρόμο σου δίπλα σε ένα μεγάλο ποτάμι, χωρίς γέφυρα και ο μόνος τρόπος για το διασχίσεις θα είναι να κολυμπήσεις από την μια όχθη στην άλλη. Αυτός ο μανδύας θα σε βοηθήσει και δεν θα σε απογοητεύσει.

Ο πρίγκιπας συνέχισε το ταξίδι του και μετά από 100 μέρες έφτασε μπροστά από την γέφυρα, που τον είχε προειδοποιήσει η μάγισσα. Στο τέλος, όμως, δεν χρειάστηκε να φορέσει τον μανδύα, που του είχε δώσει η μάγισσα. Μπορείτε να μαντέψετε τον λόγο;

Απάντηση:

Ο πρίγκιπας επισκέφθηκε την καλύβα την μάγισσας τον Σεπτέμβριο. Μετά από αυτό χρειάστηκε 100 μέρες για να φτάσει στο ποτάμι, που του ανέφερε η μάγισσα. Όταν έφτασε στο ποτάμι, ήταν ήδη στα μέσα του χειμώνα. Η λίμνη ήταν παγωμένη στην επιφάνεια, οπότε απλά περπάτησε μέχρι την απέναντι όχθη.

3.Το μυστήριο της φωλιάς του λαγού.

Ένας αγρότης κρατάει λαγούς σε 3 μεγάλες αποθήκες στην σειρά στην πίσω αυλή του σπιτιού του. Κάθε μια από αυτές τις αποθήκες έχει διαφορετικό χρώμα, η μια κόκκινο, η άλλη κίτρινο και η τρίτη πράσινο. Μέχρι πρόσφατα, ο αριθμός των λαγών στην πράσινη αποθήκη ήταν ο διπλάσιος από τον αριθμό των λαγών την κίτρινη. Μια μέρα, ο αγρότης πήρε 5 λαγούς από την αποθήκη που βρισκόταν στα αριστερά και τα έδωσε σε ένα τοπικό μαγαζί για ζώα. Επίσης, πήρε τους μισούς από τους εναπομείναντες λαγούς της αποθήκης που βρίσκεται στα αριστερά και τους μετέφερε στην κόκκινη αποθήκη.

Μπορείτε να βρείτε τι χρώμα ήταν η αποθήκη στα αριστερά;

Απάντηση:

Είναι η κίτρινη. Όπως ξέρουμε ήδη, ο αριθμός των λαγών στην πράσινη αποθήκη είναι διπλάσιος από τον αριθμό των λαγών στην κίτρινη. Αυτό σημαίνει, ότι ο αριθμός των λαγών στην πράσινη αποθήκη ήταν μονός αριθμός. Όταν ο αγρότης πήρε 5 λαγούς από την αποθήκη στα αριστερά, ο αριθμός των εναπομεινάντων λαγών ήταν και πάλι μονός. Οπότε, πριν αφαιρεθούν αυτοί οι πέντε λαγοί, η αριστερή αποθήκη είχε ζυγό αριθμό λαγών. Κατά συνέπεια, η αριστερή αποθήκη δεν θα μπορούσε να είναι η πράσινη και με βάση τις πληροφορίες που ξέρουμε δεν θα μπορούσε να είναι ούτε η κόκκινη.

4.Βρείτε τον ένοχο.

Αργά ένα απόγευμα, ένα αυτοκίνητο πάτησε έναν πεζό μέσα σε έναν στενό δρόμο και έφυγε, χωρίς να σταματήσει. Ένας αστυνομικός που είδε το αυτοκίνητο να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος, το κατήγγειλε για υπερβολική ταχύτητα. Επίσης, το ατύχημα το είδαν άλλα έξι άτομα. Αυτοί οι 6 αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν 6 αντικρουόμενες καταθέσεις σχετικά με το τι συνέβη.

 • Το αυτοκίνητο ήταν μπλε και οδηγούσε ένας άντρας.
 • Το αυτοκίνητο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα και είχα κλειστούς τους προβολείς του.
 • Το αυτοκίνητο είχε πινακίδες, αλλά δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.
 • Ήταν ένα Toyota και οι προβολείς του ήταν κλειστοί.
 • Το αυτοκίνητο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας και το οδηγούσε γυναίκα.
 • Ήταν ένα γκρι Ford.

Όταν τελικά ο οδηγός συνελήφθη και βρέθηκε το αυτοκίνητο, αποδείχθηκε, ότι μόνο μια από τις 6 παραπάνω καταθέσεις ήταν σωστή. Οι υπόλοιπες 5 είχαν από ένα λάθος και ένα σωστό στοιχείο.

Έχοντας αυτά κατά νου, μπορείτε να βρείτε τα εξής:

 • Την μάρκα του αυτοκινήτου.
 • Το χρώμα του αυτοκινήτου.
 • Αν το αυτοκίνητο κινούνταν με μεγάλη ή μικρή ταχύτητα.
 • Είχε πινακίδες κυκλοφορίας;
 • Είχε κλειστούς ή ανοιχτούς προβολείς;
 • Ο οδηγός ήταν άντρας ή γυναίκα;

Απάντηση:

Ήταν ένα μπλε Ford. Είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και οι προβολείς του ήταν κλειστοί. Ο οδηγός ήταν γυναίκα. Η λύση του γρίφου βρίσκεται στην κατάθεση του αστυνομικού, ότι το αυτοκίνητο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Αν θεωρήσουμε αυτή την κατάθεση αληθή, τότε η κατάθεση, ότι το αυτοκίνητο πήγαινε σιγά είναι λάθος εκ των  πραγμάτων.

Μπόνους!

Μπορείτε να βρείτε ένα πράγμα που κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην γη ταυτόχρονα;

Απάντηση:

Γερνάνε.

Τα πιο σημαντικά