30 χρόνια φυλακή για τον παιδεραστή με το φλάουτο που βίαζε ανήλικες μαθήτριές του

15 Οκτωβρίου, 2018 6:02 ΜΜ
More videos

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον καθηγητή της μουσικής ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 30 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα τα 25 έτη) και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ (από την οποία θα εκτίσει 25 χρόνια) για κατηγορίες που αφορούν αποπλάνηση μαθήτριων του.

Ο μουσικός μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οδηγείται στη φυλακή για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Κατά πλειοψηφία δικαστές και ένορκοι (μειοψήφισε ένας) αποφάσισαν να μην χορηγήσουν αναστολή στην έφεση που θα ασκήσει ο κατηγορούμενος, συντασσόμενοι και με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία στην αγόρευση της ήταν καταπέλτης κατά του φλαουτίστα λέγοντας: «Τα έκανε όλα για την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του. Εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης. Η δράση του δεν είχε όρια αφού ενώ είχε καταγγελθεί συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια».

“Ήταν άτομο υπεράνω υποψίας”

Ο πατέρας μαθήτριας περιέγραψε στο Δικαστήριο πως «Πριν τα Χριστούγενννα του 2016 η κόρη του παραπονέθηκε ότι αισθάνεται άσχημα κατά το μάθημα γιατί την αγγίζει σε διαφορa σημεία, στους μηρούς και στη μέση επικαλούμενος ότι της διορθώνει τη στάση του σώματος. Θεωρήσαμε επειδή ήταν άτομο υπεράνω υποψίας και τον εμπιστευομασαν απόλυτα ότι οι κινησεις αυτες είχαν να κάνουν με τη στάση του σώματος.

Δεν περνούσε από το μυαλό μας, ήταν η τρίτη χρόνια που έκανε μάθημα στην κόρη μου, δεν είχε ποτέ προκληθεί κάποιο περιστατικό. Μεσολάβησαν οι διακοπές και της είπα ότι θα πάω στον δάσκαλο να του μιλήσω και να του εξηγήσω ότι το παιδί αισθάνεται δυσφορία. Στο επόμενο μάθημα πήγα για να του μιλήσω αλλά μου είπε η Αναστασία ότι δεν συνέβη κάτι και ότι δεν υπήρχε λόγος να του μιλήσω. Στο επόμενο μάθημα επικαλέστηκε αδιαθεσία και το τρίτο ήταν το μάθημα στο οποίο γύρισε πίσω πολύ αναστατωμένη και μας είπε τρεμάμενη πολλά περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διαρκεία του μαθήματος. Το παιδί ενιωσε ότι έκανε πράγματα ανάρμοστα. Μας είπε ότι έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της και τη θώπευε με πρόσχημα να της βάλει μέσα τη φανέλα. Έβαλε το χέρι του στους μηρούς και το δάχτυλο του στα γενετική της όργανα. Έβαλε το χέρι της στα όργανα του και τη ρώτησε αν της αρέσει. Την έβαλε να καθίσει με τα πόδια ανοιχτά και την τράβηξε φωτογραφίες.

Της είπε οτι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και να μην μας πει τίποτα. Υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι προσπαθήσαμε να δούμε τι θα κάνουμε. Διέκοψα το ωδείο απευθύνθηκα σε γραμμή υποστήριξης κα στις 30 Ιανουαρίου έκανα καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη. Εκείνοι με κατεύθυναν ότι πρέπει να ενημερώσω το ωδείο, να κινηθουμε νομικά και υποστηρίξουμε ψυχολογικά το παιδί. Πήγαμε στο Παιδων για τη συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού.

Μήνυση υποβάλαμε τον Ιούλιο του 2017 . Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση. Στην αρχή η μικρή είχε πολλούς εφιάλτες κι έχει ακόμα ένα άγχος μην την αφήσουμε μόνη της με άνδρες μεγαλυτερης ηλικιας.Μου έχει πει ότι φοβάται μην τυχόν ελευθερωθεί ο κατηγορούμενος και στραφεί εναντίον της».

“Έλεγε ότι βαρέθηκε και κουράστηκε για να μην πηγαίνει στα μαθήματα”

Από την πλευρά της η μητέρας της 9χρόνης κατέθεσε στο Δικαστήριο πως ενημερώθηκε από την αστυνομία για το τι είχε συμβεί όταν κλήθηκε για κατάθεση : «Εγώ δεν αντιλήφθηκα το πρόβλημα, με κάλεσαν για κατάθεση τον Ιούλιο από την αστυνομία. Τότε μάθαμε τι είχε συμβεί γιατί κατέθεσε και το παιδί στην αστυνομία.

Από το Πάσχα και μετά δεν ήθελε να πηγαίνει στα μαθήματα. Έλεγε ότι βαρέθηκε και κουράστηκε. Εκ των υστέρων, μετά την κατάθεση στην αστυνομία, μου είπε ότι την θώπευε ότι της έλεγε ότι την αγαπάει τη θώπευε στο στήθος στα οπίσθια και στα γεννητικά όργανα και μέσα και έξω από τα ρούχα.

Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνεται μια φρικτή πράξη από έναν ενήλικα σε ένα παιδί σε ένα ωδείο γεμάτο κόσμο.

Έκτοτε δεν θέλει να κοιμάται μόνη της, με το αντίθετο φύλο στις κοινωνικές μας συναναστροφές δεν θέλει καθόλου να μιλήσει με μεγαλύτερους άνδρες. Φοβόταν και ντρεπόταν γι αυτό δεν μου μίλησε εξαρχης το παιδί. Είχε δασκαλευτει να μην μιλήσει αφενος και αφετέρου ντρεπόταν, αυτό μας είπε και ο ψυχολόγος. Δεν μας περιέγραψε με λεπτομέρειες, έχει απομονωθεί δεν μας τα είπε αυτά που είπε στην αστυνομία και η ψυχολόγος μας είπε να μην την πιέζουμε.Ήθελε να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης για να δρα ανενόχλητος».

“Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να διαισθανθούμε τι συνέβη στο παιδί μας”

Ο πατέρας της 9χρόνης υποστήριξε στο Δικαστήριο πως «αυτό που είχαμε δει από τον Απρίλιο ήταν μια άρνηση για το μάθημα, ενώ είναι εξαιρετικά επιμελής, μόνο αυτό το μάθημα προσπαθούσε να το αποφύγει. Μας προβλημάτισε τη συζητήσαμε όσο μπορούσαμε να συζητήσουμε γιατί είχε αρχίσει και γινόταν πιο μαζεμένη, είχε αρχίσει να μάγκωνεται.

Τελείωσαν τα μαθήματα πήγαμε τις οικογενειακές διακοπές μας. Δυστυχως δεν μπορέσαμε να το διαισθανθουμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο στο παιδί μας. Πλέον Δεν σβήνει το φως ποτέ, κατά τη διάρκεια της νύχτας πετιέται και δεν θέλει να κοιμάται ποτέ μόνη».

“Πίστευε ότι έδινε στοργή”

Μία διαφορετική εικόνα του κατηγορουμένου σκιαγράφησαν οι μάρτυρες υπεράσπισης οι οποίοι τον περιέγραψαν ως άνθρωπο πράο, ευγενικό και φιλάνθρωπο. «Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, υπήρξα μαθήτρια του, τον επισκέπτομαι πολύ συχνά στη φυλακή. Είναι ο καλύτερος Μουσικος του πλανήτη μας. Από μια οικογένεια που εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα νωρις, εργάστηκε σκληρα για να πάρει το πρωτο του φλάουτο.

Όταν μάθαμε για τη σύλληψη και την πράξη πάθαμε όλοι σοκ. Δεν έχει βία μέσα του. Πίστευε ότι δεν έκανε κάτι κακό ένιωθε ότι έδινε στοργη. Είναι πραγματικά Συντετριμμένος, δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτεται τα παιδιά του. Είχε επι 60 χρόνια έναν βίο ηθικό, θα ήθελε αν μπορούσε να σβήσει το εξάμηνο αυτό από τη ζωή του , θέλει να τιμωρηθεί. Έχει προσφέρει παρά πολλά στο κοινωνικό σύνολο» ανέφερε μία μαθήτρια και φίλη του για να πάρει την απάντηση του προέδρου του Δικαστηρίου : «Έχει προσφέρει πολλά, μην το λέτε αυτό κι εγώ μπορεί να έχω προφέρει πολλά και πριν έρθω εδώ να πέταξα τη γυναίκα μου από το παράθυρο!».

Η κατάθεση του ψυχιάτρου

Από την πλευρά του, ψυχίατρος ο οποίος κατέθεσε στο Δικαστήριο υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τα τρία με τέσσερα τελευταία χρόνια. «Φαίνεται από τις εξετάσεις που έκανε μέσα στη φυλακή ότι υπερείχε η δυσθυμία. Από μια αξονική φάνηκε βλάβη, έγινε μαγνητική φάνηκαν κάποια μιρκοεμφρακτα συο μετωπιαίο λώβο που έχουν γίνει πιο παλιά. Ενώ ήταν ένας άνθρωπος πράος άλλαξε. Αυτά τα μικροεμφρακτα δίνουν έναν συγκεκριμένο σύνδρομο του μετωπιαίου λωβου, αυτό επιδρά στην κρίση και την συμπεριφορά».

Στην ερώτηση αν είχε συναίσθηση των πράξεων που έκανε, απάντησε πως δεν έμπαινε στη διαδικασία της συναίσθησης.Έχει πλήρη μεταμέλεια για τις πράξεις του. Αν έπαιρνε αγωγή δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο εκτιμώ.