25 αγάλματα που είναι πολύ όμορφα για τον κόσμο μας

5 Δεκεμβρίου, 2017 7:10 ΜΜ
More videos

Η γυναικεία ομορφιά έχει επαινεθεί από ποιητές, καλλιτέχνες και μουσικούς από την αρχή της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι γλύπτες κατόρθωσαν να αποκαλύψουν το αντίθετο της γυναίκας. Με τη σμίλευση υπέροχων μορφών από πέτρα ή μάρμαρο, μεταδίδουν τη διπλή φύση της γυναίκας: την ευθραυστότητα και την δύναμη.

Παρακάτω θα δείτε 25 εκπληκτικά γλυπτά που θα σας κάνουν να τα ερωτευτείτε επειδή είναι τόσο όμορφα και ζωντανά.

 

 

Η Λούο Λι Ρονγκ δημιουργεί απίστευτα θηλυκά ρεαλιστικά γλυπτά. Τα έργα της είναι κομψά και αποπνέουν ευγένεια. Φαίνεται ότι θα μπορούσαν να ζωντανέψουν ανά πάσα στιγμή.

© Wire Sculpture by Richard Stainthorp / facebook.com

© Wire Sculpture by Richard Stainthorp / facebook.com

Ο Ρίτσαρντ Στέινθορπ δημιουργεί γλυπτά από μεταλλικό σύρμα εδώ και 20 χρόνια. Τα γλυπτά του είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά όταν απεικονίζουν θηλυκούς χαρακτήρες με τα ομαλά και όμορφα περιγράμματα. Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ, η εργασία με το σύρμα είναι η ίδια με την επίλυση ενός παζλ, αλλά είναι κάτι που αγαπά.

© tumblr.com

© tumblr.com

Αυτό το μυστηριώδες και αισθησιακό γλυπτό βρίσκεται στο Cimitero Monumentale di Staglieno, το περίφημο νεκροταφείο στη Γένοβα της Ιταλίας.

© Jean-Michel Bihorel

© Jean-Michel Bihorel

Ο Ζαν-Μισέλ Μπιχορέλ εξέπληξε το διαδίκτυο με τα εξαιρετικά ψηφιακά του γλυπτά γυναικών από λουλούδια. Είναι πολύ δημιουργικές και φανταστικά όμορφες, έτσι δεν είναι;

© Vittorio Tessaro

© Vittorio Tessaro

Ο Ιταλός Βιτόριο Τεσάρο κατάφερε να αναδημιουργήσει το σώμα μιας γυναίκας με όλη του τη χάρη.

© benjaminvictor.com

© benjaminvictor.com

Ο Αμερικανός γλύπτης Μπέντζαμιν Μάθιου Βίκτορ ξέρει πώς να δημιουργεί ερωτισμό στο χάλκινο. Τα έργα τέχνης του είναι εκπληκτικά και εκφράζουν κάθετι με εξαιρετικές λεπτομέρειες, κάνοντας τα γλυπτά του σχεδόν ζωντανά.

 

Ο Φίλιπ Τζάκσον είναι σκωτσέζος γλύπτης του οποίου κάθε έργο τέχνης λέει μια συναρπαστική ιστορία. Οι δημιουργίες του είναι τόσο εκφραστικές, ώστε είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είναι κατασκευασμένες από πέτρα και όχι σάρκα και αίμα.

 

Το γιγαντιαίο γλυπτό “Ecstasy” της Κάρεν Κουσολίτο είναι κατασκευασμένο από επεξεργασμένο χάλυβα. Το περίγραμμα, οι χειρονομίες και οι καμπύλες δείχνουν τη γυναικεία φύση και αποκαλύπτουν επίσης τις αμφιβολίες και τις επιθυμίες του παρόντος.

 

 

Ο Ρόμπιν Γουάιτ ξέρει πώς να δουλεύει με σύρμα και δημιουργεί πραγματικά εκπληκτικά γλυπτά με αυτό. Φαίνεται ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να απογειωθούν από το έδαφος και να πετάξουν μακριά, ακολουθώντας τον άνεμο.

 

Η γλύπτης Γκόσια από το Τορόντο δημιουργεί απαλές θηλυκές απεικονίσεις και αποκαλύπτει τον εσωτερικό κόσμο της γυναίκας.

Ο Αντόνιο Κοραντίνι είναι βενετσιάνικος γλύπτης που έζησε τον 18ο αιώνα. Είναι γνωστός για την εξαίρετη εργασία του με το μάρμαρο. Τα όμορφα γυναικεία πέτρινα σώματα που καλύπτονται με πέπλα εξακολουθούν να εκπλησουν τους θεατές με την ρεαλιστική τους χροιά.

 

Ο Αδάμ Μαρτινάκης δημιουργεί ψηφιακά γλυπτά που ευχαριστούν με την ευαισθησία τους και την περιέργεια των εικόνων. Ο Αδάμ μιλάει στους θεατές του με μεταφορικά οπτικά μηνύματα και τα έργα του δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Μπόνους: το κορίτσι φάντασμα

Το κορίτσι φάντασμα είναι η δημιουργία του βρετανού γλύπτη Κέβιν Φράνσις Γκρέι και αυτό το γλυπτό είναι δύσκολο να ξεχαστεί. Το πρόσωπο του “κοριτσιού” καλύπτεται με ένα πέπλο, το οποίο συμβολίζει την απόρριψη της τρέχουσας πραγματικότητας.