20 πολύ αλλόκοτες εφευρέσεις από το παρελθόν που δεν πέτυχαν

Απρ 4, 2017 4:54 ΜΜ
More videos

Ο 20ος αιώνας, ήταν γεμάτος εφευρέσεις που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο κόσμο: την τηλεόραση, τους υπολογιστές, τα αεροπλάνα και πολλά ακόμη. Ωστόσο, για κάθε επαναστατική ανακάλυψη, υπήρχαν αμέτρητες παράξενες ιδέες, που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να χρησιμοποιηθούν ως σήμερα.

Παρακάτω θα δείτε 20 αστείες, παράξενες και απίστευτες εφευρέσεις από το παρελθόν. Ποιος ξέρει, ίσως ήρθε η ώρα να τους δώσουμε άλλη μια ευκαιρία!

Αυτή η εφεύρεση ονομάζεται «Παράξενοι Κώνοι». Πριν εφευρεθεί η αδιάβροχη μάσκαρα, οι γυναίκες είχαν ειδικές μάσκες για να προστατέψουν το μακιγιάζ τους από τα καιρικά φαινόμενα.

© etsy

Σήμερα μπορούμε να ακούσουμε μουσική, να δούμε ταινίες και να διαβάσουμε τις ειδήσεις στα κινητά μας τηλέφωνα. Παλαιότερα, αν θέλατε να κάνετε όλα τα παραπάνω, έπρεπε να φορέσετε αυτό το «ραδιόφωνο – καπέλο».

© nydailynews

Το μοντέλο Πατ Όγκντεν, δοκίμασε την τελευταία μόδα γυμναστηρίου του 1940. Ονομαζόταν «Σαλόνι Αδυνατίσματος» και στην εικόνα βλέπουμε την Όγκντεν να γυμνάζεται σε μια παράξενη συσκευή που ονομάζεται «κυλινδρικό μασάζ». Εκεί, οι μεταλλικοί κύλινδροι κάνουν μασάζ στις «προβληματικές περιοχές» των γυναικών. Οι γυναίκες υποτίθεται πως έχαναν βάρος χωρίς να γυμναστούν, αλλά με συσπάσεις που ενεργοποιούσαν τους μυς.

© Alfred Eisenstaedt

Κάπως έτσι εφευρέθηκαν και τα σημερινά έξυπνα γυαλιά!

© reddit

Μερικά πράγματα στην αρχική τους έκδοση, έμοιαζαν περίεργα και οι άνθρωποι ντρέπονταν να τα χρησιμοποιήσουν. Ένα από αυτά, ήταν τα συγκεκριμένα σωσίβια.

© themysteryworld

Σύμφωνα με τη διαφήμιση, αυτή η πρωτοποριακή συσκευή (αν χρησιμοποιούταν συνεχώς), θα έκανε γοητευτική την κοπέλα που τα φορούσε, δημιουργώντας της λακκάκια.

© ilyke

Το «ποδήλατο – Γκούφυ» είναι ένα οικογενειακό ποδήλατο, σύμφωνα με τον Τσαρλς Στέινλαουφ από το Σικάγο. Σωστά, γιατί κανείς δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς τη ραπτομηχανή του!

© lifebuzz

Ένα σφουγγάρι πλάτης με καθρέφτη. Δείχνει βολικό!

© historydaily

Το σκουφάκι του ντους ήταν ζωτικής σημασίας και κανείς δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτό.

© pinterest

Μια μηχανοκίνητη σανίδα του σερφ, για τους πραγματικούς κύριους.

© bored

Για τις μετακινήσεις στην ξηρά, υπήρχαν αυτά τα αριστοκρατικά μηχανοκίνητα πατίνια.

© amazfact

Είναι μικρά ποδήλατα; Πατίνια; Δε ξέρουμε με σιγουριά!

© cracktwo

Σας αρέσει να διαβάζετε στο κρεβάτι; Τότε αυτά τα γυαλιά είναι φτιαγμένα για εσάς.

© yahoonews

Μια άλλη χρήσιμη εφεύρεση για όσους αγαπούν την ανάγνωση, ενώ βρίσκονται ξαπλωμένοι μπρούμυτα.

© chaostrophic

Μην αφήνετε ποτέ το σπίτι χωρίς να έχετε την επεκτεινόμενη γέφυρα μαζί σας (χωράει σε βαλίτσα). Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να τη χρειαστείτε!

© themysteryworld

Μάσκα για μετά το μεθύσι: εγγυάται να σας βοηθήσει να δείχνετε φρέσκια και λαμπερή, ακόμη και μετά το πάρτι.

© canyouactually

Αυτή η τεράστια σακούλα, μοιάζει να εφευρέθηκε από τους λάτρεις της σάουνα.

© spoki

Η «Αντικλεπτική τσάντα»: Όταν ένας κλέφτης αρπάξει την τσάντα, πατήστε το κουμπί και το περιεχόμενό της θα πέσει και θα διασκορπιστεί κάτω. Ο εφευρέτης Τζον Χ.Τ. Ρέινφρετ, το θεώρησε πολύ εξυπηρετικό.

© fineartamerica

Το κλουβί μωρού χρησιμοποιούταν στο Λονδίνο, όταν μια κατοικία δεν είχε κήπο.

© mind-exchange

Άλλη μια εφεύρεση για παιδιά. Μάλλον οι εφευρέτες του περασμένου αιώνα, δεν αγαπούσαν ιδιαίτερα τα μωρά. Αυτό αποδεικνύεται από τις δημιουργίες τους.

© heavy

Μια βούρτσα μαλλιών που γυαλίζει τα φαλακρά κεφάλια, ενώ βουρτσίζετε τα μαλλιά ή μάλλον ό,τι έχει απομείνει από αυτά.

© disactify

[lifebuzz]

Ακολουθήστε μας στο facebook: