Οι 20 πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τουρίστες

8 Ιουνίου, 2017 6:06 ΜΜ
More videos

Κάποιες χώρες είναι περισσότερο κατάλληλες για τουρισμό από άλλες.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε πρόσφατα την Έκθεση Ανταγωνιστικότητας Ταξιδιών και Τουρισμού, η οποία αναλύει την κατάσταση των ταξιδιωτικών και τουριστικών τομέων σε 136 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ως μέρος της αναφοράς, η έκθεση κατατάσσει την ασφάλεια καθεμιάς από αυτές τις χώρες. Για να καταλήξει σε αυτή την κατάταξη, το φόρουμ “μετράει το βαθμό στον οποίο μια χώρα εκθέτει τους τουρίστες και τις επιχειρήσεις της σε κινδύνους, όπως η βια και η τρομοκρατία.”

Δείτε παρακάτω τις 20 πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τουρίστες.

20. Δημοκρατία του Κονγκό

Goran Tomasevic/REUTERS

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κονγκό, καθώς και άλλες ένοπλες ομάδες και ληστές, δραστηριοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι αρκετά βίαιες. Επειδή οι ένοπλες δυνάμεις του Κονγκό βρίσκονται σε λειτουργία σε ολόκληρη τη χώρα, οι τουρίστες είναι πιθανό να συναντήσουν στρατεύματα, τεθωρακισμένα οχήματα και οπλισμένα ελικόπτερα.

19. Ταϊλάνδη

Jorge Silva/Reuters

Οι επαρχίες Γιάλα, Πατάνι, Ναραθιγουάτ και Σόνγκλχα, οι οποίες βρίσκονται στη Νότια Ταϊλάνδη, είναι οι πιο επικίνδυνες στη χώρα. Τα τελευταία 13 χρόνια έχουν συμβεί πάνω από 6.500 θάνατοι σε αυτές τις περιοχές, λόγω βίας. Στις περιοχές αυτές βρίσκεται σε ισχύ στρατιωτικό νόμος.

18.Τζαμάικα

Shutterstock

Παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχουν ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τζαμάικα, βίαια εγκλήματα και πυροβολισμοί εξακολουθούν να συμβαίνουν σε περιοχές της χώρας, όπως το Κίνγκστον. Ακόμα και οι τουρίστες στα θέρετρα μπορεί να κινδυνεύσουν.

17. Νότια Αφρική

Siphiwe Sibeko / Reuters

Η υψηλή εγκληματικότητα στη Νότια Αφρική, έχει οδηγήσει πολλούς ντόπιους να έχουν ιδιωτικές φρουρές για να προστατευτούν. Οι βιασμοί και οι δολοφονίες συμβαίνουν πολύ συχνά, ειδικά σε απομονωμένες περιοχές.

16.Γουατεμάλα

Josue Decavele / Reuters

Τα σύνορα της Γουατεμάλα με το Μεξικό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη της χώρας, εξαιτίας του εμπορίου ναρκωτικών. Επίσης, πέρσι η χώρα είχε τον 5ο μεγαλύτερο αριθμό σε αυτοκτονίες στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

15. Τσαντ

Associated Press

Στο Τσαντ δρουν το Ισλαμικό κράτος, η Αλ Κάιντα και η Μπόκο Χαράμ. Στο παρελθόν, οι επιθέσεις των εξτρεμιστών δεν έχουν σκοτώσει μόνο ντόπιους, αλλά και ξένους. Επίσης, τα σύνορα της χώρας είναι πολύ επικίνδυνα, γιατί είναι γεμάτα ναρκοπέδια.

14.Μπαγκλαντές 

Andrew Biraj / Reuters

Εκτός από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή των τουριστών. Οι τουρίστες μπορεί να βιώσουν σεισμούς, τροπικούς κυκλώνες και πλημμύρες.

13. Μάλι

Joe Penney / Reuters

Ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης είναι υψηλός στην πρωτεύουσα του Μάλι, το Μπαμάκο, καθώς και σε άλλα μέρη του νότιου και κεντρικού Μάλι. Το Νοέμβριο του 2015, ένας αριθμός ανθρώπων κρατήθηκαν όμηροι και δολοφονήθηκαν στο ξενοδοχείο Radisson στο Μπαμάκο.

12. Λίβανο

Thomson Reuters

Εξαιτίας των πολλών εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν στο Λίβανο, οι βομβαρδισμοί είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Επίσης, είναι πολύ εύκολο μια διαφωνία, ακόμα και ανάμεσα σε γείτονες, να εξελιχθεί σε ένα πολύ βίαιο επεισόδιο.

11.Φιλιππίνες

Czar Dancel / Reuters

Εκτός από τους πρόσφατους πυροβολισμούς στο Καζίνο της Μανίλα, είναι πολύ συχνές και οι απαγωγές, στόχος των οποίων είναι συνήθως οι ξένοι και οι τουρίστες.

10. Ουκρανία

REUTERS/Gleb Garanich

Οι μάχες μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των ρωσικών υποστηριζόμενων ενόπλων αυτονομιστών, είναι συνηθισμένες και στις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές πλευρές της χώρας και ιδιαίτερα στο Ντονέτσκ και την Κριμαία. Οι πολίτες εξακολουθούν να παγιδεύονται και να είναι θύματα αυτών των μαχών.

9. Ονδούρα

Jorge Cabrera / Reuters

Η Ονδούρα έχει τον υψηλότερο δείκτη δολοφονιών στον κόσμο. Ειδικότερα, το διαμέρισμα Γκράσιας α Ντιός μαστίζεται από το έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών και δεν έχει την απαραίτητη στρατιωτική ή αστυνομική παρουσία.

Άλλες επικίνδυνες περιοχές είναι το Σαν Πέντρο Σούλα και η Λα Κέιμπα. Το 70% των αυτοκτονιών Αμερικανών πολιτών τα τελευταία 7 χρόνια, συνέβησαν σε αυτές τις περιοχές.

8. Κένυα

Thomson Reuters

Αν και οι περισσότερες επιθέσεις συμβαίνουν έξω από το Ναϊρόμπι, ο φόβος της τρομοκρατίας είναι ακόμα υψηλός στις πόλεις. Οι χειροβομβίδες, οι πυροβολισμοί και οι επιθέσεις με μαχαίρι, είναι πολύ συνηθισμένες.

7. Αίγυπτος

Thomson Reuters

Το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, οργανώνουν συχνά επιθέσεις στην Αίγυπτο και σε δημόσιους χώρους. Επίσης, ο οργανώσεις έχουν συχνά στόχους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

6. Βενεζουέλα

REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Οι ελλείψεις βασικών αγαθών, όπως το νερό, τα τρόφιμα, η ιατρική περίθαλψη και η ηλεκτρική ενέργεια, έχουν οδηγήσει σε πολλές κοινωνικές αναταραχές και εγκληματικότητα σε όλη τη Βενεζουέλα. Η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας του κόσμου. Οι ένοπλες ληστείες, οι βιασμοί και οι απαγωγές, είναι πολύ συχνά περιστατικά.

5. Νιγηρία

Associated Press/Ben Curtis

Το Ισλαμικό Κράτος και η Μπόκο Χαράμ, είναι υπεύθυνες για όλη τη βία και την εγκληματικότητα που υπάρχει στη χώρα. Συνήθως, στόχοι των οργανώσεων είναι πολυπληθείς περιοχές, όπως εκκλησίες, σχολεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και χώροι διασκέδασης.

4. Πακιστάν

Reuters/Akhtar Soomro

Οι θρησκευτικές διαμάχες ταλαιπωρούν τη χώρα για πολλά χρόνια και η βια ανάμεσα στις θρησκευτικές, αντίπαλες ομάδες είναι τεράστια.

Επίσης, η κυβέρνηση του Πακιστάν ασκεί τεράστια λογοκρισία και απαγορεύει στους ξένους να επισκεφθούν πολλά μέρη στη χώρα.

3. Ελ Σαλβαδόρ

Jose Cabezas/Reuters

Εκτός του ότι έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες εγκληματικότητας, το Ελ Σαλβαδόρ έχει και πολλές συμμορίες. Οι δραστηριότητες των συμμοριών περιλαμβάνουν από εκβιασμούς, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και δολοφονίες.

2. Υεμένη

Thomson Reuters

Οι επαναστατικές οργανώσεις που δρουν στην πρωτεύουσα της Υεμένης, συνεχίζουν να στοχοποιούν και να τιμωρούν Αμερικανούς πολίτες. Επίσης, στην περιοχή δραστηριοποιούνται εξτρεμιστικές ομάδες, όπως η Αλ Κάιντα και εξαιτίας των αεροπορικών επιθέσεων, μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Υεμένης στερείται βασικών αναγκών, όπως το νερό και τα τρόφιμα.

1. Κολομβία

posztos/Shutterstock

Παρόλο που η Κολομβία δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο παλιά, οι ξένοι ταξιδιώτες ακόμα διατρέχουν αρκετούς κινδύνους όταν επισκέπτονται τη χώρα.

Οι ένοπλες συμμορίες είναι υπεύθυνες για απαγωγές, εμπόριο ναρκωτικών και ληστείες σε ολόκληρη τη χώρα. Επίσης, τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως εκρήξεις, είναι πολύ συνηθισμένες στη Μποκοτά.