18χρονη «γκούγκλαρε» το όνομά της και βρήκε δεκάδες αρρωστημένες εικόνες ποpνό

4 Ιουλίου, 20181:21 ΜΜ
More videos

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη που έμελε να αλλάξει τη ζωή της για πάντα έκανε μια νεαρή Αυστραλή, όταν ήταν μόλις 18 ετών.

Η Noelle Martin, από τη πόλη Περθ, είχε την έμπνευση πριν από μερικά χρόνια να «γκουγλάρει» το όνομά της, όπως κάνουν εξάλλου πολλοί άνθρωποι, κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν στη μηχανή αναζήτησης ήταν τόσο σοκαριστικά που της πήρε χρόνια ολόκληρα να συνέλθει και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους.

Τρολ του διαδικτύου είχαν πάρει φωτογραφίες που η νεαρή είχε αναρτήσει στο προφίλ της στο Facebook ένα χρόνο νωρίτερα, όταν δηλαδή ήταν 17. Στη συνέχεια, έβαλαν με photoshop το πρόσωπό της σε εικόνες από σκληρό ποpνό, διοχετεύοντάς τις σε site ερωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Κάποιες από τις σελίδες μάλιστα περιλάμβαναν όχι μόνο το πραγματικό της όνομα αλλά και τη διεύθυνσή της, στο σπίτι που έμενε με τους γονείς της.

Οι υπαίτιοι για αυτόν τον εφιάλτη είχαν προσθέσει στα προφίλ προσωπικά στοιχεία για τη νεαρή, όπως το πού σπουδάζει και που συχνάζει. Με τρόμο η 18χρονη ανακάλυψε ότι όχι μόνο είχε διασυρθεί το όνομά της αλλά πλέον βρισκόταν εκτεθειμένη στον κίνδυνο να την αναζητήσει και να τη βρει ο κάθε διεστραμμένος χρήστης.

Οι φωτογραφίες της είχαν χρησιμοποιηθεί μέχρι και σε εξώφυλλα ποpνογραφικών ταινιών ευρείας κυκλοφορίας, κάτι που την έκανε να απευθυνθεί στην αστυνομία.

Δυστυχώς και εκεί η εμπειρία της ήταν αρνητική, αφού οι αστυνομικοί περιορίστηκαν στο να της ρίξουν την ευθύνη λέγοντας ότι δεν έπρεπε να είχε ανεβάσει ποτέ φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Πέντε χρόνια μετά και χωρίς ποτέ να έχει βρει τους υπαίτιους για την περιπέτειά της, η νεαρή μίλησε για πρώτη φορά στη σελίδα της στο Facebook για όσα είχε περάσει τότε, και για τις επιπτώσεις αυτής της παραβίασης της ιδιωτικότητάς της που διαρκούν μέχρι σήμερα.

«Κάποτε έβλεπα αυτές τις φωτογραφίες και ξεσπούσα σε ασυγκράτητα κλάματα», έγραψε η νεαρή, προσθέτοντας ότι πλέον αντιμετωπίζει όσα της συνέβησαν με περισσότερη ψυχραιμία αλλά εξακολουθεί να πληγώνεται.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News