16 ασυνήθιστα επαγγέλματα που μπορείτε να σπουδάσετε σε σχολές

4 Δεκεμβρίου, 2017 3:15 ΜΜ
More videos

Εσύ βαρεθείτε με όλα τα πράγματα που πρέπει να μάθετε σε ένα συνηθισμένο σχολείο; Θέλετε να αποκτήσετε κάποιες ασυνήθιστες και πρακτικές δεξιότητες που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη ζωή σας;
Εμείς στο Bright Side συγκεντρώσαμε τα πιο συναρπαστικά μαθήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή τη στιγμή.

16. Επαγγελματίας ξωτικό

Στο Álfaskólinn, το ισλανδικό σχολείο ξωτικών, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τα 13 διαφορετικά είδη ξωτικών. Οι σπουδαστές συναντούν ανθρώπους που είχαν προσωπική επαφή με αυτά τα μυστικά πλάσματα. Μαθαίνουν πώς μοιάζουν τα ξωτικοί, που ζουν και όλα σχετικά με τις σχέσεις τους με τον άνθρωπο.

15. Υπηρεσίες κηδείας

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gupton Jones College (@guptonjonesscholars) στις

Το Gupton-Jones College of Funeral Service είναι το σωστό μέρος για σπουδαστές που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στις κηδείες. Μπορείτε να πάρετε μόνο βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά και την ιστορία, αλλά και να ακολουθήσετε πολλά ειδικά μαθήματα που επικεντρώνονται στις υπηρεσίες της ζωής – από τις αρχές της ταρίχευσης μέχρι το δίκαιο των νεκροταφείων και της ηθικής.

14. Πτυχίο Ζόμπι

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rachael Griffiths (@blacklotusphoto) στις


Ένα νέο μάθημα που ονομάζεται “Η χρήση των ζόμπι στην ποπ κουλτούρα” κυκλοφόρησε στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ το 2010. Το μάθημα καθοδηγείται από τον καθηγητή επικοινωνίας Arnold T. Blumberg. Είναι μια αστεία αλλά ακαδημαϊκή ματιά στα ανόητα ταραχώδη πλάσματα και στο ρόλο τους στην ψυχαγωγία.

13. Δεξιότητες τσίρκο

© Chris Pope / Facebook

Το σύγχρονο τσίρκο με φυσική θεατρική εκπαίδευση προσφέρεται στο Bath Spa University για άτομα που θέλουν να ενσωματώσουν τις φυσικές δεξιότητες του τσίρκου με θεατρικές παραστάσεις. Οι σπουδαστές του μαθαίνουν πώς να γίνουν επαγγελματίες καλλιτέχνες και πώς να διαχειρίζονται, να προβάλλουν και να προωθούν τη δουλειά τους.

12. Εργάτης αγροκτήματος

© Deep Springs College

Στο Deep Springs College της Καλιφόρνια, οι φοιτητές είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ράντσου – πρέπει να αρμέγουν αγελάδες και να τις φροντίζουν ανάλογα με την κατηγορία τους. Η βασική ιδέα του ιδρύματος είναι ότι η χειρωνακτική εργασία είναι εξίσου σημαντική με την πνευματική εκπαίδευση για την ανάπτυξη ενός ισορροπημένου ατόμου.

11. Μαθήματα μονομάχων

travelvoice.co.uk

Το Gladiator School βρίσκεται στη Ρώμη και προσφέρει 2 ώρες διδασκαλίας όπου μπορείτε να μάθετε τα βασικά στοιχεία της ρωμαϊκής μάχης και του σπαθιά και να παρακολουθείτε διαλέξεις αφιερωμένες στην αρχαία ρωμαϊκή ιστορία.

10. Ειδικός φιδιών

Lakhi Sapera who's family has been into snake charming for generations, show's of his skills, he attends government run primary school which is a part of pilot project Continuous Comprehensive Evaluation (CCE) learning in village Medivas, district AlwarUnicef India

Στην Ινδία, τα παιδιά της φυλής Βαντί μπορούν να μάθουν πώς να γοητεύσουν ένα δηλητηριώδες φίδι. Ξεκινούν την εκπαίδευσή τους στην ηλικία των 2 ετών όταν παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε θανατηφόρες κόμπρες. Οι σπουδές τους διαρκούν συνήθως 10 χρόνια. Στην ηλικία των 12 ετών, γνωρίζουν ήδη τα πάντα σχετικά με την αρχαία παράδοση των φιδιών με τα φλάουτα.

9. Υπερβατικός Διαλογισμός

© Maharishi School Iowa

Η σχολή Maharishi, που βρίσκεται στο Φέαρφιλντ της Αϊόβα, είναι μια ασυνήθιστη ανεξάρτητη προπαρασκευαστική σχολή. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει την πρακτική της τεχνικής του υπερβατικού διαλογισμού παράλληλα με άλλα παραδοσιακά ακαδημαϊκά θέματα.

8. Μαγεία

© Oberon Zell / Facebook

Η Gray School of Wizardry βρίσκεται στην Καλιφόρνια και είναι το πρώτο επίσημα αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό σχολείο όπου μπορείτε να μάθετε όλα τα μυστικά της μαγείας. Οι φοιτητές του χωρίζονται σε 4 σπίτια και μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε ένα από τα 15 τμήματα, τα οποία περιλαμβάνουν την κατασκευή ραβδιών και την άμυνα ενάντια στις σκοτεινές τέχνες. Δεν ακούγεται γνωστό;

7. Κυνήγι συζύγων

Tokyo, 2010 - Konkatsu, the Japanese marriage Hunting.

Jeremie

Η πρώτη σχολή κυνηγιού συζύγων άνοιξε το 2010 στην Ιαπωνία. Μια ελπιδοφόρα νύφη διδάσκεται πώς να εντυπωσιάσει τους μελλοντικούς της συζύγους, πώς να σερβίρει φαγητό, πώς να ντυθεί σωστά και πολλά άλλα χρήσιμα πράγματα για την ζωή των παντρεμένων.

6. Θεατρικές τέχνες

© Cornell Performing & Media Arts

Ονειρευόσασταν πάντα να γίνετε ηθοποιός ή τραγουδιστής; Σήμερα μπορείτε να μάθετε πώς να γίνετε επαγγελματίας καλλιτέχνης στο The College of Arts & Sciences. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν κρίσιμες σπουδές διαφόρων δραματικών πολιτισμών, θεατρικών παραδόσεων και εκφραστικής συμπεριφοράς σε περιβάλλοντα απόδοσης.

5. Μαθήματα Άγιου Βασίλη

© Charles W. Howard Santa Claus School

Η σχολή του Charles W. Howard Santa Claus άνοιξε στο Μίτσιγκαν το 1937. Από τότε έχει διδάξει στους σπουδαστές του όλα όσα σχετίζονται με τον παλιό Άγιο Νικόλαο. Εδώ μπορείτε να μάθετε για την ιστορία του Άγιου Βασίλη και το σωστό μακιγιάζ και στολή. Επιπλέον, θα γνωρίσετε τη νοηματική γλώσσα του και θα συναντήσετε τον Άγιο Βασίλη από όλο τον κόσμο.

4. Ορολογία

Το Birmingham City University, Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που προσφέρει μαθήματα ωρολογίας, τη μελέτη ρολογιών και χρονομέτρησης. Σε αυτό το μάθημα, οι μαθητές μαθαίνουν την ιστορία του πώς μετρήθηκε και διατηρήθηκε ο χρόνος. Επίσης, μαθαίνουν να κατανοούν τις μηχανικές λειτουργίες ρολογιών και να παρακολουθούν εκπαίδευση σχετικά με το σχεδιασμό και την αποκατάσταση του ρολογιού.

3. Αναρρίχηση δέντρων

© Tree Climbing Planet

Το The Tree Climbing Planet βρίσκεται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε μέρη του κόσμου που δεν είχαν εξετάσει ποτέ πριν. Οι σπουδαστές όχι μόνο μαθαίνουν τις πιο ασφαλείς τεχνικές αναρρίχησης δέντρων αλλά και πλησιάζουν στη φύση και μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουν τα δάση για τις μελλοντικές γενιές.

2. H άχρηστη εκπαίδευση

Αν και αυτός ο όρος αναφέρεται συνήθως σε ένα άχρηστο και παράλογο κολέγιο ή πανεπιστημιακό μάθημα, στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έχει γίνει εμπορικό σήμα. Το μάθημα προσφέρεται κατά τη διάρκεια της Παιδείας, του φεστιβάλ της μάθησης, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα ανεπίσημης εκπαίδευσης.

1. Ειδικός  Χάμπουργκερ

© mcdonalds.wikia.com

Εάν πάντα θέλατε να μάθετε το μυστικό συστατικό που σας κάνει να επιστρέφετε ξανά και ξανά στα McDonald’s, τότε το Hamburger University είναι ιδανικό για εσάς. Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 1961 στο Όουκ Μπρουκ του Ίλινοϊς. Από τότε, έχει διδάξει στους μαθητές διάφορες πτυχές της διαχείρισης εστιατορίων.

Ακολουθήστε μας στο facebook: