Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
ψυχολογία15 πράγματα που μπορεί να είναι δύσκολα, αλλά θα μεταμορφώσουν την ζωή...

15 πράγματα που μπορεί να είναι δύσκολα, αλλά θα μεταμορφώσουν την ζωή σας.

Το τι κάνει κάποιον να αισθάνεται άβολα εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά και από την καθολική αναγνώριση των ορίων και την καταπάτησή τους.

“Νομίζω, ότι η καλύτερη μέθοδος είναι να κάνουμε κάθε μέρα ή κάθε βδομάδα κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε λίγο άβολα. Αυτό θα ενσωματώσει την εμπειρία μέσα στο μοντέλο της “κανονικότητας” και κατά συνέπεια θα διευρύνετε την ζώνη ασφαλείας σας”, εξηγεί ο χρήστης του Quora, Τζος Μέγιερ.

Δείτε παρακάτω 15 δύσκολα πράγματα, που μπορούν να μεταμορφώσουν για πάντα την ζωή σας.

1.Αμφισβητείστε τα πάντα.

Ένα από τα πιο άβολα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αμφισβητεί τα πάντα, να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο και να ψάχνει απαντήσεις, γράφει ο Μαλί Γκουράμ.

2.Να είστε απόλυτα ειλικρινείς.

Το να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τους ανθρώπους που υπάρχουν στην ζωή σας είναι ένα από τα πιο άβολα πράγματα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να γράψετε ένα γράμμα σε όσους έχετε κάτι να πείτε, είτε καλό, είτε κακό, να τους το δώσετε και μετά να καταγράψετε πως αυτή η εμπειρία επηρέασε εσάς και τους άλλους, εξηγεί ο Ράιαν Μπράουν.

3.Κάντε διαλογισμό.

Πολλές φορές, το να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας και να βρούμε την εσωτερική μας ηρεμία μπορεί να είναι δύσκολο, αφού οι περισσότεροι έχουν συνέχεια κάποια υποχρέωση να διεκπεραιώσουν.

Ωστόσο, ο Νέιθαν Χέρσεϊ αναφέρει, ότι τα οφέλη από αυτή την διαδικασία περιλαμβάνουν την βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων, συναισθηματική νοημοσύνη και την αυτο-πειθαρχία.

4.Ξυπνήστε πολύ νωρίς.

Ο Εκίν Οτσαλάν λατρεύει να ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί, γιατί του παρέχει το τέλειο περιβάλλον για μελέτη και δουλειά.

5.Κάντε κάτι δημιουργικό.

“Πολλοί άνθρωποι λένε, ότι θέλουν να είναι δημιουργικοί και μετά πάνε στο σπίτι και μένουν κολλημένοι μπροστά στην τηλεόραση. Σίγουρα, ο φόβος της απόρριψης και της αποτυχίας είναι ισχυροί παράγοντες, αλλά το να βρείτε κάτι δημιουργικό να κάνετε μπορεί να κάνει θαύματα στο μυαλό και το σώμα σας”, αναφέρει ο Μαρκ Τουλ.

6.Παρακολουθήστε τα χρήματά σας.

“Παρακολουθήστε που ξοδεύετε την κάθε δεκάρα και προσπαθήστε να πληρώνετε παντού με μετρητά. Θα εκπλαγείτε με το πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε”, προτείνει ο Μπρους Μακιντούρ.

7.Γίνετε εθελοντές.

Ο Γκουράμ υποστηρίζει, ότι ο εθελοντισμός θα σας κάνει να νιώσετε μέρος ενός μεγαλύτερου σκοπού.

8.Παρακολουθήστε τι τρώτε.

Παρακολουθήστε αυτά που τρώτε καθημερινά και την γυμναστική που κάνετε και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σας, υποστηρίζει η Τίνα Μάρσαλ.

9.Φάτε μόνο θρεπτικά τρόφιμα.

“Ετοιμάστε το φαγητό σας μόνοι σας και καταναλώστε όσο περισσότερα βιολογικά προϊόντα μπορείτε. Μπορεί να είναι λίγο ακριβά, αλλά σίγουρα είναι φθηνότερα από τα νοσοκομεία και τις εξετάσεις”, υποστηρίζει ο Νταγκ Γουίτνεϊ.

10.Εξασκείστε τις δημόσιες ομιλίες.

Πολλοί είναι αυτοί που τρομάζουν σε αυτή την ιδέα, αλλά ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια δημόσια ομιλία. Εξασκώντας τις δημόσιες ομιλίες, μπορείτε να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, υποστηρίζει ο Γκουράμ.

11.Μιλήστε με έναν καινούργιο άνθρωπο.

“Αν βλέπετε κάποιον για τον οποίο ενδιαφέρεστε, πηγαίνετε να του μιλήσετε. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να σας απορρίψει και μετά να έχετε μια αστεία ιστορία να διηγείστε στους φίλους σας”, αναφέρει ο Τουλ.

12.Αφήστε το κινητό στην τσέπη σας.

“Πόσες φορές έχετε τσεκάρει το κινητό σας, όσο διαβάζετε αυτό το άρθρο; Υπάρχει κάτι που λέγεται ψηφιακή αποτοξίνωση και επιτρέπει στο μυαλό μας να περιπλανηθεί”, υποστηρίζει ο Τουλ.

13.Επιλέξτε ένα πράγμα κάθε φορά και δώστε τον καλύτερο εαυτό σας.

“Η πρόθεση είναι το κλειδί για την εκμάθηση. Το πρόβλημα με τους όσους ψάχνουν να βελτιώσουν κάτι είναι, ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς ψάχνουν”, αναφέρει ο Ρομπ Χάνα.

14.Ολοκληρώστε ένα σχεδόν αδύνατο στόχο.

Το πιο άβολο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να θέσει έναν δύσκολο στόχο, που δεν έχει ξανακάνει, και να τον πετύχει.

“Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βγεις έξω και να κάνεις τα πρώτα βήματα, που θα σε βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του στόχου”, αναφέρει ο Ριζγουάν Ασίμ.

15. Ζητήστε βοήθεια.

“Νομίζω, ότι το πιο άβολο και υγιές πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ξεκινήσει θεραπεία. Εκεί, οι άμυνες που έχουμε και χρησιμοποιούμε για χρόνια μπορούν να εκτεθούν να συνειδητοποιήσετε, ότι δεν είστε αυτοί που νομίζετε, ότι είστε”, αναφέρει ο Σαμ Χαμ.

“Μαθαίνοντας, ότι εσείς και οι άλλοι γύρω σας, δεν είστε ούτε μόνο μαύρο, ούτε μόνο άσπρο, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε άβολα”, εξηγεί.

Τα πιο σημαντικά