15 γεγονότα που αποδεικνύουν ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι Ιάπωνας

16 Οκτωβρίου, 201712:45 ΜΜ

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά χρώματα και κινούμενα σχέδια στη ζωή της Ιαπωνίας, οι ζωές των ανθρώπων τρέχουν σε ένα γρήγορο ρυθμό. Δεν μπορούν όλοι να αντέξουν σε αυτόν τον ρυθμό.

Θα σας δώσουμε ορισμένα στοιχεία για τη σύγχρονη ιαπωνική ζωή και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο εύκολη όσο περιμέναμε.

15. Το ακαδημαϊκό έτος ξεκινάει τον Απρίλιο.

mui._._.mui

jtichonov

© VAINGLORY DAYS

Το ακαδημαϊκό έτος στην Ιαπωνία χωρίζεται σε τρίμηνα και ξεκινά τον Απρίλιο. Κάθε χρόνο, τα μαθήματα αναδιοργανώνονται με νέο τρόπο και κάθε παιδί πρέπει να εξοικειωθεί με νέους συμμαθητές. Διδάσκουν στα παιδιά να μην εξαρτώνται από γνωστούς ανθρώπους και να μαθαίνουν να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

14. Οι χιονάνθρωποι κατασκευάζονται με 2 χιονόμπαλες.

 
ozvvan13

ozvvan13

Οι Ιάπωνες παραδοσιακά φτιάχνουν χιονάνθρωπους με 2 χιονόμπαλες, όχι 3 σαν τον υπόλοιπο κόσμο.

13. Οι ιαπωνικές “καμπάνες” χτυπούν 108 φορές.

miss_sylvestra

Σύμφωνα με το δόγμα του Βούδα, οι άνθρωποι έχουν 108 ζωικές επιθυμίες και μπορούν να καθαριστούν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Τα μεσάνυχτα στις 31 Δεκεμβρίου, οι καμπάνες στις παγόδες αρχίζουν αργά να χτυπάνε 108 φορές, ανακουφίζοντας κάθε άνθρωπο από τις κακοτυχίες και τις αμαρτίες του.

12. Ο συνταγματάρχης “Sanders” είναι το σύμβολο των Χριστουγέννων.

im_haggis

Ο συνταγματάρχης Sanders είναι ένα από τα κύρια σύμβολα των Χριστουγέννων στην Ιαπωνία. Οι οικογένειες στην Ιαπωνία θέλουν να περάσουν την Παραμονή των Χριστουγέννων στο KFC και να φάνε ένα μεγάλο καλάθι με τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου. Αυτά τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού είναι τόσο δημοφιλή κατά τη διάρκεια των διακοπών του Νέου Έτους που πρέπει να κάνετε κράτηση θέσεων μερικούς μήνες νωρίτερα.

11. Χρησιμοποιούν σφραγίδες αντί για υπογραφές.

wabisabi.gaka

Οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν μια σφραγίδα (hanko) αντί της υπογραφής. Αυτές οι σφραγίδες μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα. Κάθε πολίτης έχει μια σφραγίδα και την χρησιμοποιεί πολλές φορές κάθε μέρα.

10. Η εθιμοτυπία του τραπεζιού μπορεί να οδηγήσει κάθε τουρίστα στην τρέλα

bentontheincredible

Η ιαπωνική εθιμοτυπία είναι μάλλον περίπλοκη με πολλές απαγορεύσεις: δεν πρέπει να μετακινείτε τα πιάτα, να αφήνετε τα τρόφιμα αφού έχετε πάρει μόνο μια δαγκωνιά, να σκαλίζετε το φαγητό, να γεμίζετε το ποτήρι σας με νερό η ποτό και ούτω καθεξής. Ωστόσο, μπορείτε να καπνίζετε ενώ τρώτε ζυμαρικά: με αυτόν τον τρόπο δείχνετε ότι σας αρέσει το φαγητό. Οι Ιάπωνες μιλούν για το φαγητό και το πόσο νόστιμο είναι όλη την ώρα. Είναι άδικο να τρώει κανείς χωρίς να επαναλαμβάνει αρκετές φορές το “oishii” ( “νόστιμο”). Οι επαναλήψεις αρέσουν γενικά στους Ιάπωνες, ειδικά από ένα κορίτσι (νομίζουν ότι είναι πολύ γλυκό).

9. Οι κύριοι, προηγούνται.

serci67

Στην Ιαπωνία, συνήθως πρώτα καλωσορίζουν και υπηρετούν τους άντρες. Σε ένα εστιατόριο, ένας άντρας θα είναι ο πρώτος που θα κάνει μια παραγγελία, και θα σερβίρουν το ποτό πρώτα σε αυτόν.

8. Τα φιλιά είναι εξωτικά.

agencyaddicts

Τα φιλιά για τους Ιάπωνες είναι μόνο ένα μέρος των ερωτικών σχέσεων. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν εκφράζουν τίποτα σαν έλξη, θαυμασμό, θλίψη ή συμπάθεια.

7. Hikikomori

© shutterstock

Το 7% του αρσενικού πληθυσμού στην Ιαπωνία ονομάζεται “hikikomori“. Αυτός ο όρος σημαίνει ότι ένα άτομο απορρίπτει την κοινωνική ζωή και προτιμά την ολική απομόνωση. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά δεν έχουν δουλειά και εξαρτώνται από το εισόδημα των συγγενών τους. Ορισμένοι hikikomori είναι απομονωμένοι για χρόνια ή ακόμα και δεκάδες χρόνια.

6. Οι δρόμοι δεν έχουν ονόματα, μόνο αριθμούς.

japandreamlife

Κατά την περιγραφή μιας τοποθεσίας, η παραγγελία είναι η ακόλουθη: νομός, πόλη, περιοχή, τμήμα, σπίτι και διαμέρισμα. Οι πρώτες 3 επιλογές ονομάζονται, ενώ οι άλλες 3 ορίζονται με αριθμό. Οι δρόμοι τυχαία ορίζονται σε μια συνοικία, έτσι ώστε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην εξεύρεση του σπιτιού.
Οι ιαπωνικοί μήνες δεν έχουν ονόματα και ορίζονται μόνο με αριθμούς.

5. Στην Ιαπωνία, είναι δυνατόν να υιοθετηθεί ένας ενήλικας

mattesanders

Ο Ιαπωνικός λαός κάνει πολλά πράγματα για χάρη των οικογενειών του και για να επεκτείνουν το οικογενειακό τους όνομα, οπότε είναι δυνατόν να υιοθετήσετε έναν ενήλικα σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις υιοθέτησης του συζύγου μιας κόρης ή αντιστρόφως: ο σύζυγος της κόρης μπορεί να υιοθετήσει τους γονείς της. Με αυτό τον τρόπο διανέμουν μια κληρονομιά σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και πληρώνουν χαμηλότερους φόρους.

4. Όλη οικογένεια χρησιμοποιεί το ίδιο λουτρό νερού.

genghis333

Τα μοντέρνα διαμερίσματα διαθέτουν μόνο ντους. Εγκαθιστούν ένα λουτρό μόνο σε εξοχικές κατοικίες, και το μπάνιο έχει πολυτέλεια λόγω των πολύ υψηλών τιμών για την παροχή νερού. Οι Ιάπωνες λατρεύουν να χαλαρώνουν με το μπάνιο και όλα τα μέλη μιας οικογένειας κάνουν ντους πριν μπουν μέσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το νερό του λουτρού παραμένει καθαρό.

3. Το να βλέπεις μεθυσμένους ανθρώπους δεν είναι ασυνήθιστο.

tokyosleepers

tawneemusicandtravel

Το αλκοόλ δεν είναι πολύ καλό για τους Ιάπωνες, καθώς έχουν έλλειψη του ενζύμου που διασπάει το αλκοόλ. Έτσι, μπορεί να δείτε συχνά κάποιον να κοιμάται σε ένα πεζοδρόμιο. Είναι επίσης δυνατό να αφήσετε ένα μπουκάλι που δεν έχετε τελειώσει με το επώνυμό σας σε αυτό σε οποιοδήποτε εστιατόριο. Θα περιμένει την επόμενη επίσκεψή σας. Πολλοί Ιάπωνες έχουν αποθήκες αλκοόλ σε διαφορετικές τοποθεσίες.

2. Η Ιαπωνική εξάρτηση από την εργασία είναι δυνατή μόνο στην Ιαπωνία.

tokyosleepers

kaykikiinoue

Δεν είναι παραδοσιακό για τους Ιάπωνες να αλλάξουν δουλειά. Θεωρητικά, είναι ιδανικό αν ξεκινήσετε να εργάζεστε για μια εταιρεία όταν είστε νέοι και μείνετε εκεί για όλη τη ζωή σας. Οι συνάδελφοι γίνονται μια δεύτερη οικογένεια επειδή εργάζονται 12-15 ώρες την ημέρα στην Ιαπωνία. Ένας εργαζόμενος συχνά είναι πολύ ντροπαλός για να εγκαταλείψει το χώρο εργασίας του αν οι συνεργάτες του εξακολουθούν να εργάζονται. Έχουν ακόμη και έναν ειδικό όρο που υποδηλώνει ότι πεθαίνουν από υπερκόπωση: karoshi.

1. Κρύβουν την αγωνία κάτω από ένα χαμόγελο.

shimazaki_221

Οι τουρίστες συχνά εξαπατούνται από τους Ιάπωνες που συνεχώς χαμογελούν. Το ποσοστό αυτοκτονίας είναι αρκετά υψηλό (ο κύριος λόγος είναι η απώλεια μιας εργασίας), και ο αριθμός των μοναχικών ανθρώπων είναι στο μέγιστο επίπεδο. Όμως, όλοι οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να κρύβουμε κάθε στενοχώρια κάτω από ένα χαμόγελο. Υπάρχει ακόμη και μια παροιμία: “Χαμογελάστε και ας υποφέρετε μέσα σας”. Από τη στιγμή της γέννησής τους, τα παιδιά στην Ιαπωνία διδάσκονται να μην καταστρέφουν την κοινωνική αρμονία με τη διάθεσή τους.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News