15 αποδείξεις ότι πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να γίνουν αεροσυνοδοί

9 Σεπτεμβρίου, 20175:56 ΜΜ

Ταξίδια σε όλο τον κόσμο με σύγχρονα αεροπλάνα, γνωριμίες με πολλούς ανθρώπους και καλός μισθός. Όλα συνθέτουν την ιδανική δουλειά, σωστά; Βέβαια, χρειάζονται πολλά περισσότερα από μια απλή επιθυμία για να γίνει κάποιος αεροσυνοδός. Αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν τα ταξίδια μας άνετα και ασφαλή, πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια για να είναι σε αυτή τη δουλειά.

Δείτε παρακάτω τα 15 πιο παράξενα κριτήρια που έχουν οι αεροπορικές εταιρίες για να προσλάβουν τους αεροσυνοδούς τους.

15. Πρέπει να ξέρουν να κολυμπούν

© depositphotos

Σε πολλές αεροπορικές, όπως η Ryanair, οι αεροσυνοδοί πρέπει να μπορούν να κολυμπούν τουλάχιστον 20 μέτρα. Οι αεροσυνοδοί στην British Airways πρέπει να μπορούν να κολυμπούν τουλάχιστον 50 μέτρα. Είναι ένα απαραίτητο προσόν σε περίπτωση αναγκαστικής προσθαλάσσωσης.

14. Κοντά μαλλιά

© depositphotos

Οι αεροπορικές εταιρίες θέλουν το χτένισμα των αεροσυνοδών τους να είναι κομψό και να μην εμποδίζει τη δουλειά τους. Η British Airways απαιτεί από τους υπαλλήλους της το μήκος των μαλλιών τους να μην ξεπερνά τους ώμους.

13. Όχι τατουάζ ή τρύπες

© depositphotos   © depositphotos

Οι περισσότερες εταιρίες απαιτούν από τις αεροσυνοδούς τους να μην έχουν τατουάζ σε σημεία που δεν μπορούν να καλύψουν και καθόλου τρύπες.

12. Ικανότητες επιβίωσης στη ζούγκλα

© depositphotos   © depositphotos

Σε περίπτωση που το αεροπλάνο αναγκαστεί να προσγειωθεί στη ζούγκλα, η βραζιλιάνικη εταιρία TAM Airlines κάνει ειδικά μαθήματα επιβίωσης στους εργαζομένους της.

11. Δύναμη

© depositphotos

Συχνά, οι αεροσυνοδοί πρέπει να βοηθήσουν τους επιβάτες να τοποθετήσουν τα πράγματά τους στα ντουλάπια. Γι’ αυτό πρέπει να είναι αρκετά δυνατές, γιατί οι αποσκευές μπορεί να είναι πολύ βαριές. Η Air New Zealand απαιτεί από τις αεροσυνοδούς της να μπορούν να σηκώσουν μέχρι και 22 κιλά.

10. Να μην έχουν εκ γενετής σημάδια στο πρόσωπο

© depositphotos   © depositphotos

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό μπορεί να στοιχίσει τη θέση σε μια αεροσυνοδό σε κάποια αεροπορική εταιρία.

9. Κοντά νύχια

© depositphotos

Πολλές αεροπορικές απαγορεύουν στις αεροσυνοδούς τους να έχουν μακριά νύχια. Η Hawaiian Airlines για παράδειγμα, απαγορεύει το νύχι τα εξέχει από την άκρη του δαχτύλου περισσότερο από 3 χιλιοστά.

8. Απαγόρευση γάμου

© depositphotos

Η Jet Airways προσλαμβάνει μόνο ανύπαντρες αεροσυνοδούς. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο στις νέες και άπειρες εργαζόμενες, ενώ εκείνες με εμπειρία επιτρέπεται να παντρευτούν.

7. Ύψος

© depositphotos

Κάθε αεροπορική έχει τη δική της πολιτική, αλλά γενικά μια αεροσυνοδός θα πρέπει να έχει ύψος από 1,60 μέχρι 1,88. Επίσης, το ύψος το οποίο μπορεί να φτάσει μια αεροσυνοδός είναι σημαντικό. Για παράδειγμα, στην Emirates οι αεροσυνοδοί πρέπει να φτάνουν σε ύψος το 2,12.

6. Βάρος

© depositphotos

Οι περισσότερες αεροπορικές δεν απαιτούν οι αεροσυνοδοί τους να έχουν τον τέλειο σωματότυπο. Απλά, το βάρος τους πρέπει να είναι σε αναλογία με το ύψος τους.

5. Το σωστό μέγεθος περιφέρειας

© depositphotos

Η γαλλική εταιρία Aigle Azur καθόρισε το ιδανικό μέγεθος περιφέρειας για τις αεροσυνοδούς της στα 100 εκατοστά.

4. Νεανική εμφάνιση

© depositphotos   © depositphotos

Οι περισσότερες αεροπορικές δεν έχουν αυστηρά ηλικιακά όρια. Ωστόσο, η Delta Airlines δεν προσλαμβάνει άτομα άνω των 25.

3. Όχι τρίχες στη μύτη ή τις μασχάλες

© depositphotos

Η American Airlines απαιτεί από τις αεροσυνοδούς της να πηγαίνουν στη δουλειά χωρίς ορατές τρίχες στη μύτη, τις μασχάλες ή τα αυτιά.

2. Εκπαίδευση Κουνγκ Φου

© depositphotos

Μερικές φορές, οι επιβάτες μπορεί να παρεκτραπούν και οι αεροσυνοδοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε περίσταση. Γι’ αυτό η Hong Kong Airlines κάνει μαθήματα κουνγκ φου στους αεροσυνοδούς της.

1. Ωραία πόδια

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Το επάγγελμα της αεροσυνοδού είναι το πιο απαιτητικό στην Κίνα. Γι’ αυτό οι απαιτήσεις γίνονται κάθε χρόνο πιο αυστηρές. Η εκπαίδευση των αεροσυνοδών μοιάζει περισσότερο με στρατιωτική εκπαίδευση: μαθαίνουν πολεμικές τέχνες και ισορροπούν με υπομονή ένα μπουκάλι στο κεφάλι τους και ένα χαρτί ανάμεσα στα πόδια τους, για να έχουν καλή στάση σώματος.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News