14 κόλπα για να βγάζετε φωτογραφίες με το κινητό σας όπως οι επαγγελματίες φωτογράφοι

10 Ιανουαρίου, 20186:43 ΜΜ

Μπορείτε να βγάλετε πραγματικά ωραίες φωτογραφίες με τα smartphones αυτές τις μέρες. Αυτό που ήταν αδύνατο πριν από μερικά χρόνια, κατέστη πλέον δυνατό.

Παρακάτω θα δείτε μερικά τεχνάσματα με σύνθεση, φως ή τεχνικές ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας για να βγάζετε εξαιρετικές φωτογραφίες που τελειώνουν με ένα πραγματικά εκπληκτικό μπόνους.

1. Macro φακός

Ένας macro φακός σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε πολύ μικρά αντικείμενα με λεπτομέρειες. Χρησιμοποιήστε μια σταγόνα νερού για να φτιάξετε το δικό σας macro φακό.

2. Φτιάξτε μόνοι σας έναν σταθεροποιητή κάμερας

Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι αναψυκτικού ως σταθεροποιητή κάμερας. Χρησιμοποιήστε λαστιχάκια για να κρατήσετε το κινητό τηλέφωνο γύρω από ένα μπουκάλι.

3. Μισός σκύλος / μισός άνθρωπος

Τραβήξτε μια φωτογραφία ενός σκύλου, μιας γάτας ή οτιδήποτε θέλετε και στη συνέχεια τραβήξετε μια φωτογραφία του εαυτού σας κρατώντας την πρώτη εικόνα.

4. Πολύχρωμο φίλτρο

© ian dooley / unsplash

Καλύψτε την κάμερα με καθαρή ταινία και ζωγραφίστε την με μαρκαδόρους. Εδώ βλέπετε την διαδικασία με μπλε και κόκκινο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε.

5. Λήψη φωτογραφιών από πάνω

© Daria Shevtsova / pexels

Στερεώστε το τηλέφωνό σας στην οροφή με ταινία για να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία από ψηλά.

6. Βελόνα και επαγγελματική κάρτα

Κάντε μια μικροσκοπική τρύπα σε μια επαγγελματική κάρτα και τοποθετήστε την μπροστά από την κάμερα για να βγάλετε αχνές φωτογραφίες.

7. Σουπλά ή χαρτί

© Annie Spratt / unsplash

Τοποθετήστε ένα σουπλά ή ένα κομμάτι χαρτί (λευκό ή έγχρωμο) στον τοίχο για να τραβήξετε μια φωτογραφία χωρίς αιχμηρές γωνίες.

8. Φτιάξτε μόνοι σας ένα κουτί φωτισμού 

© Hisu lee / unsplash   © imgur

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουτί, ένα λεπτό ύφασμα, ένα λευκό χαρτί και δύο φώτα. Το αποτέλεσμα είναι τόσο επαγγελματικό που κανείς δεν θα πιστέψει ότι πληρώσατε μόνο μερικά ευρώ για κάτι τέτοιο.

9. Ο κανόνας των τρίτων

Διαχωρίστε την εικόνα σας οριζόντια ή κάθετα σε τρίτα και προσπαθήστε να τοποθετήσετε το θέμα ενδιαφέροντος σε μία από αυτές τις γραμμές. Είναι ακόμα καλύτερο αν τα τοποθετήσετε εκεί όπου τα τρίτα τέμνονται.

10. Διαγώνια

Οι διαγώνιες λήψεις παρέχουν μια αίσθηση κίνησης και δύναμης και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ισχυρής εντύπωσης προοπτικής και βάθους, που μπορούν να προσελκύσουν τον θεατή στην εικόνα.

11. Τεχνικές ρυθμίσεις

Το ISO και η ταχύτητα κλείστρου επηρεάζουν τη φωτεινότητα και το σκοτάδι της εικόνας σας.

Το ISO μετρά την ευαισθησία του φωτός. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο λιγότερο ευαίσθητη είναι η κάμερα σας στο φως. Βασικά ενεργεί ως ελαφρύς ενισχυτής, δίνοντας μεγαλύτερες πιθανότητες λήψης του φωτός σε θαμπά περιβάλλοντα.

Μπορείτε να παίξετε με αυτές τις ρυθμίσεις όταν δεν υπάρχει αρκετό φυσικό φως ή όταν θέλετε σκόπιμα εικόνες που να έχουν μεγάλη έκθεση.

Ίσως χρειαστεί να εξασκηθείτε λίγο για να κάνετε αυτό που θέλετε, επειδή ακόμη και οι καλύτερες εφαρμογές έχουν περιορισμούς.

12. Εστίαση

Η αυτόματη εστίαση στην κάμερα ενός smartphone είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή, αλλά η προσαρμογή της εστίασης με το χέρι μπορεί να αλλάξει εντελώς το κύριο χαρακτηριστικό της εικόνας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σας δώσει περισσότερο έλεγχο σε ό, τι θέλετε να μεταφέρετε στον θεατή μέσω της φωτογραφίας σας.

13. Έλεγχος ισορροπίας λευκού

Ο έλεγχος ισορροπίας λευκού σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τα χρώματα και να έχετε περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να κάνετε κάτι φυσικό, κάνοντας συμβιβασμό με την επίδραση του φυσικού φωτός. Ή μπορείτε να κάνετε κάτι να φαίνεται εντελώς αφύσικο και να έχετε ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

14. Έγχρωμα φίλτρα

Τα έγχρωμα φίλτρα μπορούν να κάνουν την φωτογραφία σας σουρεαλιστική. Μπορείτε να τοποθετήσετε κάποια ταινία ή πλαστικό μπροστά από την κάμερα για να έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα.

15. Αποφύγετε το φλας

Το φως από το φλας μπορεί να αφήσει ίχνη μιας ανεπιθύμητης αντανάκλασης. Αντί να χρησιμοποιείτε φλας, ρυθμίστε το ISO και την ταχύτητας του κλείστρου της φωτογραφικής μηχανής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απευθείας φωτισμό από έναν φακό. Μπορεί να μην σας δίνει πάντα το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

16. Ξεχάστε το ζουμ

© Jennifer Pallian / unsplash   © Annie Spratt / unsplash

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι λένε ότι τα πόδια σας είναι το καλύτερο ζουμ για τη φωτογραφία. Με άλλα λόγια, μην μεγεθύνετε, αλλά πλησιάστε το θέμα σας εάν θέλετε να βγάλετε καλές φωτογραφίες. Φυσικά, αν αυτό είναι δυνατό.

17. Περικοπή φωτογραφιών

Η περικοπή μπορεί να αλλάξει δραματικά την όλη εντύπωση μιας φωτογραφίας.

Μπόνους: Μετατρέψτε το τηλέφωνό σας σε προβολέα ολογραμμάτων

© Addicted2Groove / imgur

Αυτό το τέχνασμα θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε προβολέα ολογραμμάτων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πλαστικό κάλυμμα CD, ένα αιχμηρό μαχαίρι, μια ταινία και λίγη υπομονή. Καλή διασκέδαση!

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News