14 από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές που κάνουν παιδιά για να πάνε στο σχολείο

21 Νοεμβρίου, 2017 3:06 ΜΜ
More videos

Τα περισσότερα σχολεία είναι βασικά τα ίδια: σχολικά λεωφορεία, αίθουσες διδασκαλίας, μαθήματα, καφετέριες. Ωστόσο, υπάρχουν σχολεία διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Θα σας παρουσιάσουμε τα πιο ασυνήθιστα και ακραία σχολεία στον κόσμο που πιθανώς δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχουν. Ας περπατήσουμε στο δρόμο προς τη γνώση!

Η Ακαδημία Κολύμβησης Γοργόνας, Φιλιππίνες, Μπορακάι

A.Rieping Bombas

Αυτό το σχολείο σάς διδάσκει να γίνετε αληθινή Αριέλ … ή Ποσειδώνας. Δέχεται παιδιά και ενήλικες και έχει διάφορα επίπεδα προγραμμάτων, από αρχάριους έως εκπαιδευτές.

Και αν έχετε πάντα ονειρευόσασταν να γράψετε μια λαμπρή ιστορία αλλά φοβάστε το νερό, μπορείτε να μετατραπείτε σε μια γοργόνα για μια 30-λεπτά συνεδρία φωτογράφισης.

Σχολή ζωολογικού κήπου του Σαν Αντόνιο, ΗΠΑ

Ο στόχος του σχολείου είναι να διδάξει στα παιδιά να προστατεύουν και να εκτιμούν τη φύση, να αναπτύσσουν κοινωνικές και εκλεκτικές κινητικές δεξιότητες και να τους προετοιμάζουν για την περαιτέρω εκπαίδευσή τους, διδάσκοντας μαθηματικά και προ-γραφή.

Τα παιδιά περνούν τουλάχιστον μισή μέρα στο Ζωολογικό Κήπο για να γνωρίσουν τον κόσμο των ζώων μέσω του παιχνιδιού και των διαλέξεων.

Σχολή River Plate, Μπουένος Άιρες

Tim Snell

Στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή, υπάρχει ένα σχολείο σε ένα από τα δημοφιλέστερα γήπεδα ποδοσφαίρου της χώρας. Τα μαθήματα γίνονται συχνά κατά τη διάρκεια παιχνιδιών και τα παιδιά μπορούν να τα παρακολουθήσουν μέσα από ένα παράθυρο. Πόσο δύσκολο είναι να επικεντρωθούνε στις σπουδές!

Atule’er Village

Children International

Στην Atule’er, της Κίνα, η παιδεία είναι κάτι που πρέπει να επιδιώξουν τα παιδιά. Έχοντας τα σακίδια στην πλάτη τους, ανεβαίνουν σκαλωσιές και προσκολλώνται στους βράχους στο 90λεπτο ταξίδι τους στο σχολείο.

Η ανάβαση είναι τόσο επικίνδυνη που αποφασίστηκε να εισηχθεί ένα είδος επιβιβάσεως, οπότε τώρα τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι μόνο δύο φορές το μήνα.

Δασικά νηπιαγωγεία

Πρόκειται για νηπιαγωγεία, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να μάθουν σε ένα φυσικό περιβάλλον και όχι σε βαρετές αίθουσες διδασκαλίας. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι τα παιδιά μόνο διασκεδάζουν εκεί, η εκπαιδευτική διαδικασία είναι δομημένη έτσι ώστε να μαθαίνουν την τέχνη, την επικοινωνία και τα μαθηματικά.

Gulu Elementary, Κίνα

TANVEER MAZHAR

Το Gulu Elementary είναι ίσως το πιο απομακρυσμένο σχολείο στον κόσμο. Βρίσκεται στην επαρχία Σιτσουάν, σχεδόν κοντά στα σύννεφα, και η διαδρομή ως εκεί διαρκεί 5 ώρες.

Κολλέγιο Υπηρεσιών Κηδείας Gupton-Jones, Ατλάντα

Ναι, αυτό είναι ένα σχολείο για εκείνους που αποφάσισαν να κάνουν καριέρα στον χώρο της κηδείας. Στο Gupton-Jones College, διδάσκονται τα πάντα, από τις απαιτούμενες πρακτικές δεξιότητες μέχρι την ηθική συμπεριφορά, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το θάνατο ενός αγαπημένου.

Orestad Gymnasium, Δανία

Είμαστε όλοι συνηθισμένοι στις τάξεις, αλλά αυτό το κτίριο είναι η ίδια η τάξη. Καθώς το σχολείο είναι προσανατολισμένο προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όλα εδώ είναι σχεδιασμένα για να διδάξουν στους μαθητές την ευέλικτη σκέψη και να δημιουργήσουν μια άνετη ατμόσφαιρα μάθησης.

Υπάρχουν τεράστια “τύμπανα” εξοπλισμένα με μαλακά μαξιλάρια, όπου οι μαθητές μπορούν να χωρέσουν σε ομάδες για να κάνουν έργα, να κάνουν μαθήματα για το σπίτι ή να απολαύσουν τα διαλείμματα τους.

Σχολείο εκπαίδευσης παιδιών, Ινδία

adrian fisk

Οι άνθρωποι του Bαντί ξεκινούν τη 10χρονη εκπαίδευσή τους σε ηλικία 2 ετών. Τα κορίτσια διδάσκονται να φροντίζουν τα φίδια, ενώ τα αγόρια πρέπει να γίνουν πραγματικοί εκπαιδευτές φιδιών.

Πράσινο Σχολείο, Μπαλί

renjith karthikeyan

Το «πιο πράσινο σχολείο στον κόσμο», που βρίσκεται στη ζούγκλα, βασίζεται στις αρχές της χαράς, του πάθους, της καλοσύνης και κάνει τη διαφορά. Το κτίριο του είναι κατασκευασμένο από μπαμπού για να διατηρήσει την ομορφιά και το περιβάλλον της φύσης και να διδάξει στα παιδιά να αισθάνονται τη φύση και να την φροντίζουν.

Εκτός από τις συνηθισμένες σχολικές δραστηριότητες, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο σε διαφορετικούς τομείς και να προετοιμαστούν για την πραγματική ζωή.

School Under the Bridge, Δελχί

Αυτό το σχολείο, το οποίο δημιούργησε ο Ράτσεζ Κούρμα Σάρμα, είναι για τις φτωχές οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την εκπαίδευση των παιδιών τους. Είναι δωρεάν, με καθηγητές εθελοντές που δίνουν μαθήματα στα Χίντι, στα Αγγλικά και στα μαθηματικά για να παρουσιάσουν στα παιδιά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Σχολή Κυνηγιού Συζύγου, Ιαπωνία

mrhayata

Λόγω των ακραίων επιπέδων επιδίωξης μιας καριέρας, των υψηλών προσδοκιών και της τεράστιας ανάπτυξης του τομέα των εικονικών ραντεβού, πολλές γυναίκες στην Ιαπωνία που βρίσκονται γύρω στα 30, εξακολουθούν να είναι μόνες τους.

Τέτοια σχολεία τα διδάσκουν πώς να θέσουν τις προτεραιότητές τους για να βρουν τελικά έναν σύζυγο και να ξεκινήσουν μια οικογένεια.

Γέφυρες γόνδολων, Νεπάλ

© justgiving.com

Οι ποταμοί στο Νεπάλ μπορεί να είναι δύσκολοι. Κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, είναι αδύνατο να περάσουν με τα πόδια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά στο Νεπάλ πρέπει να χρησιμοποιούν “tarpuls” – σύρμα ή γέφυρες γόνδολων.

Αυτός ο τρόπος μεταφοράς μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό στο χέρι ή ακόμα και σε θάνατο, αλλά η άλλη επιλογή είναι να μείνουν απομονωμένοι για εβδομάδες χωρίς καμία πιθανότητα για εκπαίδευση.

Σχολή Άγιου Βασίλη, Μίτσιγκαν

Μπορείτε αναμφισβήτητα να ζητήσετε από αυτούς να ξεκινήσουν ένα παραμύθι. Η σχολή Charles W. Howard Santa Claus είναι η παλαιότερη – έχει υπάρξει από το 1937 – και ονομάζεται Χάρβαρντ για τους Άγιους Βασίληδες.

Οι μαθητές μαθαίνουν να μιλούν, να χαμογελούν, να γελάνε, να ντύνονται, να συμπεριφέρονται και να φέρνουν χαρά σε κάθε παιδί του κόσμου σαν πραγματικοί Άγιο-Βασίληδες.

Ακολουθήστε μας στο facebook: