13 ζώα που είναι πολύ εξωφρενικά για να είναι αληθινά

15 Ιουλίου, 2017 3:22 ΜΜ
More videos

Το ζωικό βασίλειο είναι γεμάτο μαγικά πλάσματα. Μερικές φορές η Μητέρα Φύση είναι γεμάτη εκπλήξεις και μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα παράξενα είδη ζώων, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο για εμάς να πιστεύουμε πραγματικά ότι υπάρχουν.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με 13 φανταστικά ζώα που συμβάλλουν σίγουρα στην εκπληκτική ομορφιά και ποικιλομορφία του πλανήτη μας.

Κουνέλι Άγκυρας

© hvuseen

Αυτό που φαίνεται σαν μια τεράστια μπάλα βαμβακιού, στην πραγματικότητα είναι ένα κουνέλι. Πρόκειται για ένα είδος που εκτρέφεται για το μακρύ λεπτό μαλλί του. Η γούνα του συνήθως κουρεύεται δύο φορές το χρόνο.

Αγελάδα Ανκόλε – Γουατούσι

© beckstei

Είναι ένα είδος βοοειδών που είναι γνωστό κυρίως για τα τεράστια κέρατά τους. Ο CT Woodie, ο ταύρος που κατέχει ρεκόρ, μπορεί να υπερηφανευτεί για τα κέρατά του που έχουν περίμετρο 1 μέτρου και 3,5 εκατοστών.

Γλαύκος ο Ατλαντικός

© Sylke Rohrlach

Αυτό το μοναδικό πλάσμα έχει επίσης το όνομα «μπλε δράκος» και χρησιμοποιεί τον ειδικό χρωματισμό του ως καμουφλάζ καθώς επιπλέει στην επιφάνεια του νερού.

Χρυσό σκαθάρι χελώνα

© Achom Halley

Αυτό το λαμπερό, μεταλλικό έντομο τρέφεται από τα φυτά του κήπου και αλλάζει το χρώμα του ανάμεσα σε χρυσό και κοκκινωπό-καφέ, ανάλογα με το αν ζευγαρώνει ή αν νιώθει πως απειλείται.

Ψάρι νυχτερίδα με κόκκινα χείλη

© Betty Wills (Atsme)

Το μακρόστενο χταπόδι χαρακτηρίζεται από ένα επίπεδο τριγωνικό σώμα και λαμπερά πορτοκαλί-κόκκινα χείλη.

Παγκολίνος 

© David Brossard

Καλύπτεται από το κεφάλι ως τα δάχτυλα με ένα θωρακισμένο κέλυφος. Ο παγκολίνος μοιάζει με κουκουνάρι πεύκου που περπατάει.

Λεπτοκέφαλος

© Kils

Ο λεπτοκέφαλος είναι μια μορφή προνύμφης χελιών. Σε αυτή τη φάση, φαίνεται διάφανος λόγω της έλλειψης οργάνων και ζελατινοειδών ουσιών στο σώμα του.

Καλαμάρι γουρουνάκι

© Gary Florin/REX/Shutterstock

Ο λόγος για τον οποίο αυτό το χαριτωμένο θαλάσσιο ζώο μοιάζει να χαμογελά, είναι εξαιτίας των κηλίδων χρωστικής που είναι διάσπαρτες σε όλο το δέρμα του.

Ιαπωνικός κάβουρας-αράχνη

© Anthony

Αυτό το τερατώδες θαλάσσιο καβούρι είναι το μεγαλύτερο μεταξύ όλων των ζωντανών ειδών αρθροπόδων, με το μήκος του ποδιού του να υπερβαίνει τα 4,5 μέτρα.

Λάμπραινα

© NOAA Great Lakes Environmental Research Laboratory

Είναι ένα παρασιτικό ψάρι με κυλινδρικό σώμα και παράξενο στόμα χωρίς σαγόνι. Τα ενήλικα μπορούν να φτάσουν έως και 1,20 μέτρα σε μήκος και 2,3 κιλά σε βάρος.

Φεγγαρόψαρο

© Facts Verse

Αυτά τα πλάσματα έχουν ένα πλευρικά συμπιεσμένο σώμα και μπορούν να ζυγίσουν μέχρι 1.000 κιλά. Επιθυμούν να περνούν την ημέρα τους κάνοντας ηλιοθεραπεία κοντά στην επιφάνεια του νερού.

Μεμβρακίδα

© Marshal Hedin

Αυτός το παράξενο πλάσμα φέρει ένα τεράστιο κέρατο στην πλάτη του, το οποίο μπορεί να επεκταθεί για να βοηθήσει το έντομο να γίνει ένα με το περιβάλλον του.

Πιθηκία

© belgianchocolate

Ενώ ολόκληρο το σώμα του μικρού πιθήκου είναι μαύρο, το κεφάλι του είναι καλυμμένο με άσπρη γούνα, δίνοντάς του μια αναγνωρίσιμη εμφάνιση.

Ακολουθήστε μας στο facebook: