13 εκπληκτικά κόλπα για να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας και να γλιτώσετε άπειρο χρόνο.

4 Νοεμβρίου, 20162:20 ΠΜ
More videos

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ αποφασιστικότητα μερικές φορές. Κάποιες φορές, πρέπει να σπαταλήσουμε όλη μας την μέρα και πολλή ενέργεια για να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να νιώσουμε άνετα μέσα σε αυτό.

Δείτε παρακάτω 13 εκπληκτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σπίτι σας έξυπνα και γρήγορα.

Κόλπα για το πλυντήριο

1

© depositphotos
  • Δεν χρειάζεστε ακριβά καθαριστικά για το πλυντήριο. Μπορείτε να ρίξετε λίγο ξύδι στην σκόνη πλυντηρίου και να το βάλετε σε λειτουργία. Όταν τελειώσει το πλυντήριό σας θα λάμπει.
  • Αν προσθέσετε λίγο ξύδι στην σκόνη του πλυντηρίου το πλύσιμο των ρούχων θα γίνει πιο αποτελεσματικό.
  • Κάποια υφάσματα είναι σαν μαγνήτης για το τρίχωμα των σκυλιών και των γατιών. Πλύντε αυτά τα ρούχα με λευκό ξύδι και οι τρίχες των ζώων δεν θα κολλήσουν ποτέ ξανά πάνω τους.

Για μια απίστευτα καθαρή μπανιέρα

(ξύδι, σαπούνι πιάτων)

2

© depositphotos© depositphotos

Κάντε την μπανιέρα σας να λάμπει, ζεσταίνοντας λίγο ξύδι στον φούρνο μικροκυμάτων και συνέχεια φτιάξτε ένα μείγμα με το ξύδι και το σαπούνι πιάτων και βάλτε το σε μπουκαλάκι. Ψεκάστε με αυτό το μείγμα την μπανιέρα και αφήστε την για 30 λεπτά. Στην συνέχεια, σκουπίστε με ένα σφουγγάρι.

Πως να πλύνετε τα παιχνίδια των παιδιών

3

© gettinby

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας είναι να τα βάλετε σε ένα δίχτυ για το πλυντήριο και να βάλετε για πλύσιμο.

Απομακρύνοντας δύσκολους λεκέδες

4

© depositphotos
  • Για να ξεφορτωθείτε επίμονους λεκέδες στο πάτωμα ή στο τραπέζι, βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα βρεγμένο ύφασμα και τρίψτε το πάνω στον λεκέ.
  • Ο λεκές από μαρκαδόρο μπορεί να φύγει εύκολα αν το ψεκάσετε με σπρέι ή αποσμητικό και μετά ξεπλύνετε την περιοχή.
  • Επίσης, μπορείτε να βάλετε λίγη σόδα πάνω σε ένα σφουγγάρι, να τρίψετε την περιοχή που θέλετε και μετά να ξεπλύνετε με νερό.

Πως να απομακρύνετε λεκέδες από μανό

5

© depositphotos
  • Πριν στεγνώσει το μανό που έχει χυθεί, μπορείτε να βάλετε λίγο γυαλιστικό από πάνω, να το αφήσετε για ένα λεπτό, να το σκουπίσετε με μια χαρτοπετσέτα και ό,τι μείνει να το σκουπίσετε με μια γόμα. Αν,όμως, το μανό έχει στεγνώσει, βάλτε λίγο σπρέι μαζί με ζεστό νερό και σαπούνι.
  • Αν το μανό πέσει πάνω στο χαλί, βάλτε λίγο αφαιρετικό λεκέδων και τρίψτε από πάνω με ένα υγρό πανί.

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων

6

© depositphotos , © depositphotos

Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση, βάλτε το σε ένα φλιτζάνι και προσθέστε λίγη κανέλα. Βάλτε το φλιτζάνι μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 λεπτά στην χαμηλή θερμοκρασία. Το λεμόνι θα απολυμάνει τον φούρνο και η κανέλα θα εξαφανίσει τις δυσάρεστες οσμές.

Για μια λαμπερή κουζίνα

7
© depositphotos   © depositphotos

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με φυτικό λάδι μέχρι να φτιάξετε μια παχιά πάστα. Απλώστε το μείγμα σε κάθε σκληρή επιφάνεια και αφήστε για 5-10 λεπτά. Σκουπίστε με ένα υγρό πανί με σαπούνι πιάτων.

Εξαφανίστε για πάντα την σκόνη

8
© onegoodthingbyjillee

Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδου σε μια πετσέτα και σκουπίστε όλες τις σκονισμένες περιοχές. Μετά, σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα. Τα έπιπλα θα έχουν μια γυαλάδα και δεν θα κολλάνε εύκολα σκόνη.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News