13 από τους καλύτερους τρόπους για να σπάσετε τον πάγο με έναν σύντομο διάλογο

3 Ιουνίου, 2017 4:40 ΠΜ
More videos

Σίγουρα, όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο για πρώτη φορά, η επικοινωνία είναι δύσκολη, καθώς και οι δυο συνομιλητές νιώθουν αμήχανα. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίος μπορείτε να σπάσετε τον πάγο και να ξεκινήσετε ένα ωραίο διάλογο.

Δείτε παρακάτω τους 13 καλύτερους τρόπους για να σπάσετε τον πάγο με έναν σύντομο διάλογο.

1. Δείξτε ενδιαφέρον για τον άνθρωπο με τον οποίο μιλάτε. Συνήθως, οι άνθρωποι λατρεύουν να μιλάνε για τον εαυτό τους, οπότε για να σπάσετε τον πάγο, αφήστε τους να το κάνουν. Ακούστε προσεχτικά και προσπαθήστε να δείξετε ενδιαφέρον για όσα λέει.

2. Αποφύγετε ερωτήσεις “Ναι/ Όχι.” Όταν μιλάτε με κάποιον, προσπαθήστε να του κάνετε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις. Για παράδειγμα, αντί να ρωτήσετε “Περνάς καλά;”, μπορείτε να ρωτήσετε “Πως έμαθες για αυτή την εκδήλωση;”

3. Αφήστε τον συνομιλητή σας να σας εξηγήσει πράγματα που δεν ξέρετε. Αν ο άνθρωπος με τον οποίο μιλάτε σας αναφέρει κάτι καινούργιο, ζητήστε του να σας το εξηγήσει. Έτσι, η συζήτηση θα διαρκέσει περισσότερο.

4. Διαβάστε τα νέα. Μπορεί να μην σας αρέσει να διαβάζετε συνέχεια τις ειδήσεις και τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια σε μια άβολη σιωπή. Μπορείτε απλά να πείτε ένα “Διάβασες τι έγινε εκεί;”

5. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας. Αν ο συνομιλητής σας αναφέρει ένα περιστατικό, το οποίο έχετε βιώσει και εσείς, μην διστάσετε να του το πείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά.

© freepik

6. Μιλήστε για οικογένεια, επάγγελμα, χόμπι και όνειρα. Μπορείτε να ρωτήσετε τον συνομιλητή σας για την οικογενειακή του κατάσταση, το επάγγελμα που κάνει και ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι αυτού του επαγγέλματος, τι του αρέσει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του και ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό του. Αυτές οι ερωτήσεις είναι ιδανικές για να σπάσετε τον πάγο.

7. Να είστε ειλικρινείς. Αν σας αρέσει να κάνετε μεγάλες συζητήσεις, απλά πείτε το. Μπορείτε να κάνετε μερικές προσωπικές ερωτήσεις, όπως “Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;” ή “Τι σου αρέσει περισσότερο στην ζωή σου;”

8. Μάθετε από τους καλύτερους. Παρακολουθήστε τους καλύτερους επικοινωνιολόγους στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο και μάθετε πως να κάνετε σωστά ερωτήσεις, που να κάνετε παύσεις και πως να χρησιμοποιείτε σωστά τα αστεία.

9. Ενισχύστε την αυτοεκτίμησή του. Μια φιλοφρόνηση και ένα χαμόγελο μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση. Τα κομπλιμέντα τραβούν αμέσως την προσοχή και το ενδιαφέρον, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε.

10. Η πρακτική μας κάνει τέλειους. Είτε πρόκειται για τον διπλανό σας στο μετρό, είτε για την καθαρίστρια στην πολυκατοικία σας, μιλήστε τους. Μόνο η εξάσκηση θα βελτιώσει τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες.

© pixabay

11. Ποτέ μην αναφέρεστε σε θέματα πολιτικής, εκτρώσεων, θρησκείας ή οικονομικών. Επίσης, στην λίστα με τα απαγορευμένα θέματα για συζήτηση είναι και οι πρώην.

12. Χρησιμοποιήστε μια καλύτερη εκδοχή του “Τι κάνεις;” Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε “Με τι ασχολείσαι αυτό το διάστημα;” Με αυτόν τον τρόπο ο συνομιλητής σας θα νιώσει περισσότερο άνετα.

13. Δεν είστε μόνοι σας. Να θυμάστε, ότι δεν είστε ο μόνος που νιώθει άβολα ή αμήχανα σε μια κατάσταση, που κανείς δεν ξέρει κανέναν. Ακόμα και όσοι φαίνονται να έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση μπορεί να νιώθουν ακριβώς το ίδιο με εσάς!