12 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για να μην μυρίζει η αναπνοή σας

16 Νοεμβρίου, 2017 8:40 ΜΜ
More videos

Η οδοντική υγιεινή είναι πολύ σημαντική και το να πλένουμε τα δόντια μας 2 φορές την ημέρα και να μασάμε τσίχλα μπορεί να μην είναι αρκετό. Ακόμα και μετά από αυτή την καθημερινή ρουτίνα μπορεί η αναπνοή σας να μυρίζει άσχημα. Υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένες περιπτώσεις για το ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από την κακή αναπνοή.

Δείτε παρακάτω 12 πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε για να μην μυρίζει άσχημα η αναπνοή σας.

12. Πίνετε αρκετό νερό

© ColumbiaPictures

Μια αρκετή ποσότητα νερού μπορεί να διεγείρει την ροή σάλιου και βοηθά στην αποφυγή της αφυδάτωσης, η οποία συχνά αποτελεί την αιτία της κακής αναπνοής.

Συμβουλή: δημιουργήστε την συνήθεια να πίνετε μερικές γουλιές νερό κάθε φορά που κάποιος λέει το όνομά σας στην δουλειά ή στην σχολή.

11. Μην πίνετε πολύ καφέ

© WarnerBrosTelevision

Η καφεΐνη μπορεί να επιβραδύνει την ροή του σάλιου και κατά συνέπεια να αφυδατωθεί το στόμα σας. Αυτό θα οδηγήσει σε άσχημη αναπνοή.

Συμβουλή: το πράσινο τσάι μπορεί να εξουδετερώσει την μυρωδιά του σκόρδου.

10. Να καθαρίζετε την οδοντοστοιχία σας

© UniversalPictures

Tο να φροντίζετε και να καθαρίζετε την οδοντοστοιχία σας είναι πολύ σημαντικό και ειδικά το βράδυ πριν κοιμηθείτε για να μην συσσωρεύονται βακτήρια στο στόμα σας.

9. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα μετά από κάθε γεύμα

© BuenaVistaInternational

Κάθε μέρος του φαγητού που μένει στο στόμα για πολύ καιρό λειτουργεί όπως το σκουπίδια που μένουν στον σκουπιδοτενεκέ για πολύ καιρό – βρωμάνε. Τα βακτήρια από το φαγητό εισχωρούν πολύ βαθιά στα ούλα και εκτός από άσχημη αναπνοή μπορεί να προκαλέσουν και μολύνσεις. Για αυτό το οδοντικό νήμα είναι εξίσου σημαντικό με το να πλένετε τα δόντια σας.

8. Να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας κάθε 3 μήνες

© ColumbiaPictures

Μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορεί να προσθέσει περισσότερα βακτήρια στην στοματική κοιλότητα. Οπότε, είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά την οδοντόβουρτσά σας.

Συμβουλή: αλλάξτε την οδοντόβουρτσά σας μετά από μια ίωση γρίπης, ώστε να μην μεταφέρετε τα παλιά μικρόβια στον οργανισμό σας.

7. Μην αμελείτε την γλώσσα σας

© Metro-Goldwyn-Mayer

Όταν πλένετε τα δόντια σας το πρωί, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και την γλώσσα σας. Μπορεί να μειώσει την οσμή του στόματος κατά 70%.

Συμβουλή: πάρτε μια οδοντόβουρτσα με καθαριστή για την γλώσσα και τα μάγουλα στο πίσω μέρος.

6. Πάρτε ένα στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ

© Listerine

Πολλά στοματικά διαλύματα περιέχουν έως και 27% αλκοόλ στα συστατικά τους. Αυτό στεγνώνει το στόμα και προκαλεί μια δυσάρεστη οσμή μετά από λίγο. Οπότε, προτιμήστε ένα στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ στα συστατικά του.

Συμβουλή: Ένα στοματικό διάλυμα που περιέχει χλωρεξιδίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει λεκέδες στα δόντια με την πάροδο του χρόνου.

5. Αποφύγετε τις καραμέλες με ζάχαρη

© Youtube.com

Η ζάχαρη είναι βασικό συστατικό των καραμελών και αυτό ακριβώς βοηθάει τα βακτήρια του στόματος να αυξηθούν. Επίσης, μπορεί να κάνει την αναπνοή σας χειρότερη μόλις φύγει η μυρωδιά της καραμέλας. Αν θέλετε να καταναλώσετε οπωσδήποτε καραμέλες επιλέξτε τις καραμέλες χωρίς ζάχαρη.

4. Δώστε προσοχή στην φαρμακευτική αγωγή που παίρνετε

© WarnerBros

Φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα παυσίπονα και τα αντιισταμινικά μπορεί να καταστείλουν την ροή σάλιου και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος της χρόνιας ξηρότητας του στόματος.

Συμβουλή: μην ξεχνάτε να ρωτάτε τον γιατρό σας για τις παρενέργειες κάθε φαρμάκου.

3. Ελέγξτε τις αμυγδαλές σας

© Depositphotos.com   © Depositphotos.com

Οι αμυγδαλές είναι ένα μείγμα βακτηρίων στο πίσω μέρος του λαιμού. Για να εμποδίσετε την δημιουργία τους σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε μια σωστή καθημερινή στοματική υγιεινή και να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντιάτρο.

2. Προσέξτε το βάρος σας

© 20thcenturyfox

Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Tel Aviv έχει εντοπίσει μια σαφή σύνδεση μεταξύ παχυσαρκίας και κακής αναπνοής: όσο πιο παχύσαρκος είναι κάποιος, τόσο πιο άσχημα μυρίζει η αναπνοή του.

1.Πείτε όχι σε δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες

© slimming_world_jsg

Η κέτωση είναι μια διαδικασία που αναγκάζει το σώμα να καίει το αποθηκευμένο λίπος, όταν δεν υπάρχουν αρκετοί υδατάνθρακες. Αν η δίαιτα είναι πολύ αυστηρή το σώμα θα απελευθερώσει χημικές ουσίες που έχουν δυσάρεστη μυρωδιά.