12 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε για να βγαίνετε τέλειοι στις φωτογραφίες

3 Μαΐου, 2017 4:45 ΠΜ
More videos

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα, ότι η δουλειά των μοντέλων συνίσταται μόνο στο να είσαι όμορφη και να κοιτάς την κάμερα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μια φωτογραφία που πρόκειται να γίνει εξώφυλλο σε κάποιο περιοδικό το πιο μεγάλο μέρος της επιτυχίας εξαρτάται από τις ικανότητες των μοντέλων να παρουσιάζονται και να στήνονται σωστά μπροστά στην κάμερα.

Δείτε παρακάτω τα 12 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε για να βγαίνετε πάντα τέλειοι στις φωτογραφίες.

Βάλτε μπροστά το πιγούνι

Πρόβλημα: Σε κάθε φωτογραφία ο λαιμός πρέπει να παραμένει ορατός. Προσπαθήστε να μην γυρίσετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός, αλλιώς το βλέμμα σας θα γίνει βαρύ και ανυπόφορο.

Λύση: Προσπαθήστε να βάλετε το κεφάλι σας ελαφρώς προς τα εμπρός. Αυτό θα μπορούσε να σας φαίνεται αφύσικο, αλλά μια τέτοια θέση βοηθάει να αναδειχθεί ο λαιμός, προσθέτοντας μια αίσθηση κομψότητας.

Μην σταυρώνετε τα χέρια

Πρόβλημα: Η κλίση του κεφαλιού χωρίς να χαμηλώσετε τους ώμους σας φαίνεται αφύσικη. Όταν σταυρώνετε τα χέρια σας όλη η εικόνα σας φαίνεται πιο θολή.

Λύση: Όταν κοιτάζετε την κάμερα, γυρίστε το σώμα κάπως στο πλάι. Αφήστε τα χέρια σας κάτω και ανοίξτε τα. Με αυτόν τον τρόπο, ο λαιμός σας θα φαίνεται πιο λεπτός και το περίγραμμα του σώματος πιο ξεκάθαρο.

Προσέξτε την στάση σας

Πρόβλημα: Ακόμη και μια ελαφρώς καμπυλωμένη πλάτη κάνει τον λαιμό να φαίνεται πιο κοντός και προσθέτει μερικά επιπλέον κιλά στην μέση σας.

Λύση: Ισιώστε την σπονδυλική σας στήλη και λυγίστε την μέση προς τα πίσω. Αν είστε καθιστοί, μην ακουμπήσετε στο πίσω μέρος της καρέκλας.

Αλλάξτε γωνία

Πρόβλημα: Όταν κάθεστε με τα πόδια σας στραμμένα προς την κάμερα, η σιλουέτα σας φαίνεται ογκώδης. Η επιλογή της λανθασμένης γωνίας μπορεί να κάνει τα χέρια και τα πόδια σας να εμφανίζονται μικρότερα από ό,τι είναι πραγματικά.

Λύση: Για να διορθώσετε αυτό το θέμα, απλά πρέπει να αλλάξετε τη γωνία με το να απομακρυνθείτε  λίγο από την κάμερα. Βάλτε τα πόδια σας ελαφρά το ένα πάνω από το άλλο για να φαίνονται πιο μακριά και λεπτά.

Γυρίστε τον κορμό σας

Πρόβλημα: Αν γυρίσετε τον κορμό μακριά από την κάμερα οι ώμοι σας θα εμφανιστούν στρογγυλοί και στενοί, ενώ η μέση σας θα φανεί μεγάλη.

Λύση: Η καλύτερη επιλογή είναι να γυρίσετε τρία τέταρτα προς την κάμερα. Αυτό θα κάνει τη μέση σας να φαίνεται λεπτότερη.

Δώστε προσοχή στο που βάζετε τα χέρια σας

Πρόβλημα: Όταν ποζάρουμε καθιστοί, συνήθως αναρωτιόμαστε που να βάλουμε τα χέρια μας. Τα σταυρωμένα χέρια δημιουργούν μια άσχημη εντύπωση, ενώ τα χαλαρά χέρια φαίνονται αφύσικα.

Λύση: Η στάση “κλεψύδρας” είναι μια από τις καλύτερες επιλογές, όταν είμαστε καθιστοί. Βάλτε το ένα πόδι πάνω στο άλλο και τους δύο αγκώνες πάνω στο γόνατο. Κρατήστε το ένα χέρι σε κατακόρυφη θέση και το άλλο οριζόντια. Αυτό δημιουργεί κομψές οπτικές γραμμές που τονίζουν τόσο το πρόσωπό σας όσο και το σώμα.

Δημιουργήστε οπτικές γραμμές

Πρόβλημα: Το να στεκόμαστε με ίσια πλάτη με τα χέρια στο πλάι δεν είναι πολύ κολακευτική πόζα και εκτός αυτού με αυτή την πόζα μπορεί να μην αναδεικνύονται κάποια ρούχα.

Λύση: Μετακινήστε τα χέρια σας μακριά από το σώμα σας. Δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ευθείες γραμμές και γωνίες που θα τονίζουν τα περιγράμματα της φιγούρας σας και θα υπογραμμίζουν αυτά που έχουν πραγματικά σημασία.

Συνδυάστε ευθείες και καμπύλες γραμμές

Στηθείτε 3/4 μπροστά στην κάμερα και αφήστε λίγο ορατό χώρο γύρω από την μέση σας, τοποθετώντας το ένα χέρι σας στον μηρό και το άλλο ελεύθερο. Αυτή η στάση θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια κομψή εικόνα.

Αποφύγετε τα φαρδιά ρούχα

Πρόβλημα: Τα φαρδιά ρούχα δεν κολακεύουν το σώμα και το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο.

Λύση: Για να αποκαταστήσετε την «ζημιά» που προκλήθηκε στην φιγούρα σας από τα φαρδιά ρούχα, τοποθετήστε τα χέρια σας στην μπροστινή πλευρά των γοφών σας. Βεβαιωθείτε ότι οι καρποί σας είναι ορατοί και ότι το ένα χέρι βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το άλλο.

Μην δείχνετε τους αγκώνες σας

Πρόβλημα: Όταν φαίνεται ο αγκώνας σε μια φωτογραφία, παραβιάζονται οι κανόνες της αναλογίας και αυτό προσθέτει βαρύτητα στην φωτογραφία.

Λύση: Αν τα χέρια σας βρίσκονται στην φωτογραφία, μετακινήστε τον αγκώνα σας ελαφρά προς τα πλάγια, ώστε να διακρίνονται με σαφήνεια οι οπτικές γραμμές.

Μιμηθείτε το άγγιγμα

Πρόβλημα: Αν μια από τις παλάμες σας βρίσκεται στο πλάνο, τραβάει όλη την προσοχή από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας που πρέπει να φανούν και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται μικρότερο.

Λύση: Είναι σημαντικό να μάθετε να μιμείστε, ότι αγγίζετε ορισμένα σημεία του σώματός σας, χωρίς να τα αγγίζετε πραγματικά. Επίσης, στις φωτογραφήσεις δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε τα χέρια σας στο πρόσωπο ή το κεφάλι σας.

Τονίστε το πρόσωπό σας

Πρόβλημα: Το να κάνετε το χέρι σας μια γροθιά και πάνω σε αυτή να στηρίξετε το κεφάλι σας σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα.

Λύση: Μια πολύ καλύτερη ιδέα θα ήταν να επισημάνετε τα περιγράμματα του προσώπου σας με εκτεταμένα δάχτυλα. Για να κάνετε τα δάχτυλα και τον καρπό σας να φαίνονται φυσικοί και χαλαροί δοκιμάστε πρώτα να πάρετε ένα στυλό με δυο δάχτυλα και μετά και στην συνέχεια να το απομακρύνετε, αφήνοντας το χέρι σας να απομνημονεύσει την θέση.

Ακολουθήστε μας στο facebook: