12 άγνωστα πράγματα για την Βόρεια Κορέα που δεν είχατε ιδέα

17 Νοεμβρίου, 20172:12 ΠΜ

Ο κόσμος αρχίζει και ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την Βόρεια Κορέα και τον τρόπο ζωής της. Ωστόσο, αυτά που γνωρίζουμε για αυτή την χώρα είναι πολύ λίγα. Ακόμα και όσοι έχουν ταξιδέψει στην Βόρεια Κορέα μπορεί να αναφέρουν τελείως διαφορετικές ιστορίες.

Δείτε παρακάτω 12 άγνωστα πράγματα για την Βόρεια Κορέα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα αυτή την χώρα και τους πολίτες της.

1.Οι Βορειοκορεάτες είναι πεπεισμένοι ότι η Κορέα είναι μόνο μια χώρα

© depositphotos

Αν πάρετε οποιονδήποτε παγκόσμιο χάρτη, θα δείτε ότι υπάρχουν η Βόρεια και η Νότια Κορέα. Ωστόσο, στην Βόρεια Κορέα είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει μόνο μια Κορέα με πρωτεύουσα την Πιονγιάνγκ.

2. Στην Βόρεια Κορέα δεν υπάρχουν φόροι

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Η φορολογία στην Βόρεια Κορέα σταμάτησε το 1974 ως μέρος του “παλιού κόσμου.” Μόνο οι οργανισμοί και οι ιδιώτες που βγάζουν χρήματα εκτός της χώρας εξαιρούνται από αυτόν τον νόμο. Ωστόσο, πολλά μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον, καθώς κυκλοφορούν φήμες ότι η κυβέρνηση της Β. Κορέας σκέφτεται να ξαναβάλει φόρους.

3. Οι Βορειοκορεάτες βλέπουν Αμερικάνικες ταινίες χωρίς να το καταλαβαίνουν

© TitanicMovie/facebook   © FOX

Στην Βόρεια Κορέα λατρεύουν τις ταινίες του Χόλιγουντ, αλλά οι πολίτες δεν γνωρίζουν που ακριβώς γυρίστηκαν οι ταινίες. Είναι πολύ πιο επικίνδυνο το να βλέπει κάποιος κάποιο πρόγραμμα από την τηλεόραση της Νότιας Κορέας.

4. Κιμιλσούγκια και Κιμτζογκίλια

© Laika ac/wikimedia   © Vladimir Lysenko/wikimedia

Η Κιμιλσούλγκια είναι μια υβριδική ορχιδέα και η Κιμτζογκίλια μια υβριδική μπιγκόνια. Υπάρχουν ετήσια φεστιβάλ για αυτά τα λουλούδια, στα οποία κάθε οικογένεια προσπαθεί να καλλιεργήσει το πιο ωραίο λουλούδι.

5. Ο επικεφαλής της Βόρειας Κορέας είναι ένας πεθαμένος άντρας

© ED JONES/eastnews

Η Βόρεια Κορέα είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο που έχει αυτόν τον κανόνα: την νεκροκρατία. Ο Kim Il-sung ανακηρύχθηκε μετά τον θάνατό του αιώνιος ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τον τίτλο του ανώτατου άρχοντα της Λαικής Δημοκρατίας της Κορέας, του ανώτατου διοικητή του στρατού και του προέδρου του Εργατικού Κόμματος.

6. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μοναδικός

© STR/eastnews

Στην Βόρεια Κορέα απαγορεύεται επίσημα το να δίνουν το όνομα του αρχηγού σε νεογέννητα παιδιά. Αν ένα παιδί πάρει αυτό το όνομα πριν την ένταξή του, οι γονείς πρέπει να αλλάξουν επειγόντως το όνομά του.

7. Στην Βόρεια Κορέα ο στρατός είναι υποχρεωτικός για γυναίκες και άντρες

© Associated Press/East News

Στην Βόρεια Κορέα όλοι οι άντρες άνω των 18 πρέπει να υπηρετούν μια θητεία 10 ετών στον στρατό. Μέχρι το 2003, η θητεία ήταν 13 χρόνια. Από το 2015 έγινε η υποχρεωτική και η στράτευση των γυναικών, αλλά με μικρότερη θητεία: από την στιγμή που θα τελειώσουν το λύκειο μέχρι τα 23 τους.

8. Η Βόρεια Κορέα δεν είναι κομμουνιστική

Πιστεύεται ότι η Β. Κορέα ακολουθεί το δόγμα του μαρξισμού-λενινισμού.  Στην πραγματικότητα, εγκατέλειψε την κομμουνιστική ιδεολογία την δεκαετία του ’50. Τότε, άνθισε η ιδεολογία του Τζούσε. Σύμφωνα με τους Βορειοκορεάτες ιστορικούς, αυτή η ιδεολογία υπήρχε από το 1926 ως συνέχεια των διδαχών του Μαρξ και του Λένιν.

Με την πάροδο του χρόνου όλες οι αναφορές στον κομμουνισμό αφαιρέθηκαν από το Σύνταγμα της Βόρειας Κορέας.

9. Θεωρούν ότι οι Αμερικανοί έχουν “μεγάλες μύτες”

Οι Βορειοκορεάτες πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί έχουν μεγάλη μύτη, μεγάλα μάτια και τριχωρό στήθος. Μαθαίνουν να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες στα σχολεία και για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιούν κούκλες που φοράνε στρατιωτικές στολές, έχουν μεγάλες μύτες και μεγάλα μπλε μάτια.

10. Υπάρχει ένα χωριό προπαγάνδας στα σύνορα με την Νότια Κορέα

Στα σύνορα με τη Νότια Κορέα βρίσκεται το χωριό Kijong-dong, που χτίστηκε για να δείξει στους Νοτιοκορεάτες τα προνόμια του να ζεις στην Βόρεια Κορέα. Κατασκευάστηκε το 1950, όταν ο ηλεκτρισμός ήταν πολυτέλεια.

Τα φώτα άναβαν σε συγκεκριμένα κτίρια μόνο κάποιες ορισμένες ώρες κάθε μέρα, οι δρόμοι περιπολούνταν από στρατιώτες και οι ίδιες γυναίκες έπλεναν τα παράθυρα για 15 χρόνια.

Αργότερα, όταν η τεχνολογία επέτρεψε στους Νοτιοκορεάτες να δουν καλύτερα αυτό το χωριό κατάλαβαν ότι τα σπίτια ήταν σαν άδεια κουτιά, χωρίς πατώματα ή εσωτερικούς τοίχους.

11. Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες εξαγωγές θαλασσινών 

Η Κίνα εισάγει το 60% των θαλασσιών της Βόρειας Κορέας. Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις 20 χώρες με τις περισσότερες εξαγωγές θαλασσιών και ψαριών στον κόσμο.

12. Κορεάτικα πόστερ

Όπως είναι γνωστό, η προπαγάνδα στην Βόρεια Κορέα υπάρχει παντού. Αφίσες που καλούν τον κόσμο να υπηρετήσει την πατρίδα και τον ιερό σκοπό των Κιμ υπάρχουν παντού. Μάλιστα, μπορείτε να αγοράσετε κορεάτικες αφίσες προπαγάνδας, που είναι χειροποίητες.

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News