Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
άνθρωποι11 όμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που στην ουσία είναι γενετικές ανωμαλίες

11 όμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που στην ουσία είναι γενετικές ανωμαλίες

Οι γενετικές μεταλλάξεις είναι τόσο περίπλοκες που μερικές φορές παράγουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα γονίδια και ο τρόπος με τον οποίο δυσλειτουργούν κάνουν κάποιους ανθρώπους να φαίνονται ακόμη πιο μοναδικοί. 

Παρακάτω θα δείτε 11 γενετικές ανωμαλίες ανθρώπων που τους κάνουν να φαίνονται πιο ελκυστικοί και μοναδικοί.

11. Λεύκη

Η λεύκη προκαλεί την απώλεια του χρώματος του δέρματος, των μαλλιών και ακόμη και των νυχιών. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία, αλλά μπορεί να επιβραδυνθεί. Η Γουίνι Χάρλοου, που απεικονίζεται παραπάνω, είναι ένα μοντέλο που έχει λεύκη. Είναι γνωστό για τα λευκά “μπαλώματα” στο δέρμα της και είναι υπερήφανη για αυτά. Συμφωνούμε – είναι όμορφα. Ένα από τα πιο γνωστά κρούσματα λεύκης ήταν ο Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος έχασε το 100% του δερματικού του χρωματισμού.

10. Μικτά δίδυμα7b6bd2bc9238c4522da58d86eb929b53

Ανεξάρτητα από το πόσο παράξενο μπορεί να ακούγεται, αυτά τα 2 κορίτσια είναι πανομοιότυπα δίδυμα. Το γενετικό έργο πίσω από αυτή τη μετάλλαξη είναι πολύ περίπλοκο. Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε παιδιά “ίδιου σάκου” που φαίνονται τελείως διαφορετικά. Φανταστείτε την έκπληξη των γονέων όταν είδαν τα μωρά τους για πρώτη φορά!

9. “Piebaldism”c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 303

© Philchil23/Reddit

Μια λωρίδα λευκών μαλλιών στα νεογέννητα και τους ενήλικες – αν έχετε δει ένα τέτοιο άτομο, είναι πιθανό να έχουν την γενετική ανωμαλία “piebaldism”, η οποία είναι μια σπάνια αυτοσωματική κυρίαρχη διαταραχή της ανάπτυξης των μελανοκυττάρων. Προκαλεί ένα λευκό κομμάτι δέρματος που εμφανίζεται (κυρίως στο μέτωπο) μαζί με λευκά μαλλιά. Νομίζουμε ότι φαίνεται ασυνήθιστο και μαγικό.

8. Αλμπινισμός

Αυτό είναι ίσως το πιο γνωστό σύνδρομο στον κόσμο. Ο Αλμπινισμός πλήττει τους ανθρώπους όλων των εθνοτικών ομάδων. Οι Αλμπίνο όχι μόνο φαίνονται διαφορετικοί, αλλά έχουν επίσης ένα σύνολο διαφορετικών συνθηκών υγείας όπως κώφωση, εξασθένιση της όρασης και άλλα παρόμοια. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, όπως στην Αφρική, οι Αλμπίνο αντιμετωπίζουν καθημερινά απειλητικές για τη ζωή τους συνθήκες.

Ορισμένοι αφρικανικοί λαοί πιστεύουν ότι, αν συλληφθούν, τα μέρη του σώματος τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγεία για να φέρουν την τύχη και την ευημερία. Μερικές φορές η μοναδική εμφάνιση των Αλμπίνο μπορεί να φανεί και επικίνδυνη για το άτομο.

7. Σύνδρομο Waardenburgc81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 174

© YoureBeautifulLolaLotion

Το σύνδρομο Waardenburg είναι μια μετάλλαξη στα ανθρώπινα γονίδια που έχει ως αποτέλεσμα ένα άτομο να έχει μπλε μάτια, αλλά παράλληλα και κώφωση και άλλα προβλήματα. Δεν είναι ευχάριστες όλες οι γενετικές διαταραχές που οδηγούν σε ελκυστικά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση. Όπως μπορείτε να δείτε, το σύνδρομο Waardenburg είναι ένα από αυτά.

6. Δυστοιχίαση ή διπλές βλεφαρίδες

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς στον κόσμο, είχε διπλές βλεφαρίδες. Αυτή η κατάσταση που έκανε τα μάτια της να φαίνονται πιο ελκυστικά είναι μια γενετική μετάλλαξη που ονομάζεται δυστοιχίαση. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν αυτή τη γενετική ανωμαλία και δεν φαίνονται πάντα τόσο ωραίες καθώς οι βλεφαρίδες μπορούν να αναπτυχθούν άνισα, καθιστώντας το άτομο να απαλλαγεί από αυτές χειρουργικά.

5. Ετεροχρωμία της ίριδας

Εάν έχετε φίλους ή συγγενείς με διαφορετικά χρώματα στα μάτια ή πολλαπλά χρώματα στο κάθε μάτι, τότε έχουν ετεροχρωμία της ίριδας. Αυτή η μετάλλαξη προκαλεί στα μάτια να έχουν διαφορετικά χρώματα. Φανταστείτε να έχετε ένα μπλε και ένα καφέ μάτι – ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

4. Γιγαντισμόςaf6862141c062b671fa59d0b6ce430f3

Maqsood Anwar

Αυτή είναι πιθανώς η πιο απίθανη μετάλλαξη που μπορεί να θεωρηθεί όμορφη. Ο γιγαντισμός, ειδικά στις χειρότερες μορφές του, είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα πολλές ασθένειες και πρόωρο θάνατο. Αλλά υπάρχει το θετικό παράδειγμα της Ελισάνι ντα Κρουζ Σίλβα. Αυτό το βραζιλιάνικο κορίτσι, παρά το γεγονός ότι είχε όγκο υπόφυσης, πήρε μάλιστα και μια δουλειά ως μοντέλο. Ευτυχώς, ο όγκος αφαιρέθηκε εγκαίρως και η Ελισάνι σταμάτησε να αναπτύσσεται.

3. Λακκάκι στο πηγούνι

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα λακκάκι στο πηγούνι δείχνει έναν ισχυρό χαρακτήρα, αλλά στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα της αποτυχημένης σύντηξης των ζυγωματικών οστών, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ενός εμβρύου. Απλά, ένα γονίδιο που βοηθά τα οστά να συγχωνευθούν λείπει σε αυτό το έμβρυο.

2. Κόκκινα μαλλιά σε άτομα αφρικανικής καταγωγής

Ο Αλμπινισμός, καθώς επίσης και η μετάλλαξη στο γονίδιο MC1R που κληρονομείται από τους γονείς ή τους παππούδες των διαφορετικών εθνικοτήτων, μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους της Αφρικής και της Ασίας να έχουν πυρόξανθα μαλλιά, φακίδες, ή μπλε μάτια. Οι αυστραλιανοί αφρικανοί είχαν μια παρόμοια μετάλλαξη για εκατοντάδες χρόνια.

1. Ο οφθαλμικός Αλμπινισμόςeccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 157

© blackhaircutpedia.com

Ο Οφθαλμικός Αλπινισμός, μια σπάνια γενετική κατάσταση, επηρεάζει μόνο τα μάτια, προκαλώντας την εξαφάνιση της χρωστικής από την ίριδα. Όταν βλέπουμε παιδιά από μια οικογένεια με σκούρα μάτια, να έχει μπλε ή πράσινα μάτια, πάσχουν πιθανότατα από Οφθαλμικό Αλμπινισμό. Τώρα, αυτό μπορεί να είναι μια μετάλλαξη που θα ευχόσασταν να σας συμβεί αν έχετε καφετί μάτια και επιθυμείτε να κάνετε ένα παιδί με μπλε ή πράσινα μάτια!

Τα πιο σημαντικά