10 υπερβολικά επικίνδυνα πράγματα που ήταν τελείως φυσιολογικά τα παλιότερα χρόνια

October 21, 2017 5:17 PM
More videos

Αν νομίζετε ότι οι άνθρωποι σήμερα κάνουν περίεργα πράγματα, πρέπει να μάθετε κάποια πράγματα που έκαναν παλιότερα και να κάνετε τις συγκρίσεις. Όπως θα δείτε, οι πρόγονοί μας έκαναν κάποια πολύ περίεργα πράγματα, που ήταν τελείως νόμιμα.

Δείτε παρακάτω 10 υπερβολικά επικίνδυνα πράγματα που ήταν τελείως φυσιολογικά τα παλιότερα χρόνια.

Θεραπεία κοκαΐνης

© KiloByte/Wikipedia Commons

100 χρόνια πριν οι άνθρωποι δεν θεωρούσαν ότι αυτή η ουσία ήταν επιβλαβής. Αντίθετα, πουλιόταν στα φαρμακεία και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται συνταγή. Την έπαιρναν για να θεραπεύουν τον βήχα και τον πονόδοντο.

Έστελναν παιδιά μέσω ταχυδρομείου

© Smithsonian Institution/flickr.com

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αμερικανοί μπορούσαν να στέλνουν τα παιδιά τους μέσω ταχυδρομείου τελείως νόμιμα. Κόστιζε περίπου 15 σεντς και οι περισσότεροι γονείς επέλεγαν αυτόν τον τρόπο για να στείλουν τα παιδιά τους σε συγγενείς, χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

 Εξωτερικά κλουβιά για μωρά

Το 1930, αυτά τα κλουβιά ήταν πολύ δημοφιλή στην Βρετανία. Με την βοήθεια αυτών των επικίνδυνων κατασκευών τα παιδιά μπορούσαν να αναπνέουν καθαρό αέρα, ενώ οι μαμάδες τους έκαναν τις δουλειές του σπιτιού.

Ερημίτης κήπου

© Johann Baptist Theobald Schmitt/Wikipedia Commons

Οι πλούσιοι πολλές φορές έχουν πολλές ιδιοτροπίες και στο παρελθόν αυτές οι ιδιοτροπίες τους έκαναν τους ανθρώπους να υποφέρουν. Τον 18ο αιώνα ήταν πολύ δημοφιλές να έχουν τον δικό τους προσωπικό ερημίτη που ζούσε στον κήπο τους. Αυτός ο ερημίτης δεν επιτρεπόταν να πλυθεί ή να κόψει τα νύχια ή τα μαλλιά του. Οι ιδιοκτήτες τον έδειχναν με καμάρι στους καλεσμένους τους ως το “ζωντανό τους διακοσμητικό.”

Αμφίβολες θεραπευτικές μέθοδοι

© Medical Archives/Wikipedia Commons

Πριν από μερικά χρόνια, οι γιατροί δεν είχαν ιδέα για την απολύμανση και χρησιμοποιούσαν πολύ περίεργες θεραπευτικές μεθόδους: αιμοληψία ως φάρμακο για όλες τις ασθένειες, κοπή της γλώσσας για το σταμάτημα του καπνίσματος και θεραπεία με λοβοτομή και ηλεκτροπληξία. Επίσης, γιατροί όπως ο Λιούις Σάιρ, που απεικονίζεται παραπάνω έκαναν πολλές επεμβάσεις με θανατηφόρα αποτελέσματα.

Ραδιενεργά παιχνίδια

© Webmc/Wikipedia Commons

Το 1950, η ακτινοβολία θεωρούνταν ασφαλής. Τέτοια “ατομικά” παιχνίδια, όπως το μίνι εργαστήριο που απεικονίζεται παραπάνω, ήταν πολύ δημοφιλή. Το σετ περιελάμβανε πραγματικό πόλονιο και ουράνιο σε μικρές ποσότητες.

Ζωολογικοί κήποι με ανθρώπους

Οι ζωολογικοί κήποι με ανθρώπους είχαν να σκοπό να δείχνουν ανθρώπους από την Ασία και την Αφρική ως απόδειξη για την θεωρία του Δαρβίνου. Αυτή η ντροπιαστική μορφή διασκέδασης ίσχυε για πολλά χρόνια.

Εκδρομές σε ψυχιατρεία

© Wellcome Images

Παλαιότερα, οι τρόφιμοι των ψυχιατρείων εκτός από την απαράδεκτη συμπεριφορά που είχαν από το προσωπικό των ψυχιατρείων, είχαν να αντιμετωπίσουν και την απληστία των διευθυντών, οι οποίοι οργάνωναν εκδρομές στις οποίες ο κόσμος μπορούσε να βλέπει τους ασθενείς και να τους τσιμπάει με ένα ραβδί.

Συλλογή από ανθρώπινα μέλη

© Australian War Memorial/Wikipedia Commons

Κάποτε η συλλογή μελών του ανθρώπινου σώματος ήταν πολύ συνηθισμένη και γνωστοί άντρες με κύρος είχαν ολόκληρα δωμάτια γεμάτα με ανθρώπινα μέρη.

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη με συνταγή γιατρού

© margaretgunnng.blogspot.com

Πριν από 70 χρόνια, οι γιατροί σύστηναν στις εγκύους να καπνίζουν για να αντιμετωπίσουν την δυσκοιλιότητα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: