Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
χρήσιμα10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας, εύκολα...

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας, εύκολα και γρήγορα Γρατσουνιές γυαλ

Γρατσουνιές γυαλιών: Αντιμετωπίζετε πρόβλημα, με τα γυαλιά σας, τα οποία φέρουν γρατσουνιές; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να στεναχωριέστε. Το μόνο που χρειάζεται για να βρείτε λύση στο πρόβλημά σας, είναι να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη μέθοδο. Αναλυτικότερα:

Γρατσουνιές γυαλιών: Ακολουθούν εννέα συμβουλές για να τις αφαιρέσετε

– Οδοντόκρεμα: Τρίψτε απαλά κάποια οδοντόκρεμα στον φακό σας με ένα βαμβακερό ύφασμα ή ένα μαλακό πανί με κυκλικές κινήσεις για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε το φακό σας για να στεγνώσει. Επαναλάβετε για τις γρατσουνιές που επιμένουν και μέχρι να αφαιρεθεί η γρατσουνιά.

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Βάλτε μέρος της πάστας στο φακό σας και τρίψτε το με ένα βαμβακερό ή μάλλινο ύφασμα με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε το με κρύο νερό και σκουπίστε το. Μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβετε για να αφαιρέσετε πλήρως τη γρατσουνιά.

150 151

– Armor Etch: Υπάρχει ένα προϊόν που ονομάζεται Armor Etch, το οποίο είναι μια γυάλινη ένωση και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την επιφάνεια των πλαστικών φακών σας και να αφαιρέσει τις γρατσουνιές. Προσοχή! Δεν χρησιμοποιείτε για γυάλινους φακούς, μόνο για πλαστικούς! Τοποθετήστε μια παχιά επίστρωση του Armor Etch σε κάθε πλευρά από τους φακούς σας και αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε. Βεβαιωθείτε ότι δεν τρίβετε την ένωση στους φακούς.


152

– Κερί αυτοκινήτου: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κερί αυτοκινήτου για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές, εφαρμόζοντας λίγη ποσότητα στο φακό σας με ένα απαλό και καθαρό πανί και σκουπίζοντας απαλά τη γρατσουνιά.

153

Γρατσουνιές γυαλιών: Κι άλλες συμβουλές για να τις αφαιρέσετε

– Υγρό καθαριστικό για παρμπρίζ: Εφαρμόστε λίγο υγρό παρμπρίζ στο τζάμι σας και τρίψτε απαλά για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό λειτουργεί καλύτερα στα επιφανειακά σημάδια και απομακρύνει επίσης τη βρωμιά και την υγρασία, εμποδίζοντας τα να θολώνουν.

154 1

– Γυαλιστικό ασημικών: Άλλη μια μέθοδος που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ σε γυαλί. Ωστόσο, δουλεύει μια χαρά σε πλαστικούς φακούς. Προσθέστε λίγη ποσότητα. Αφαιρέστε την περίσσεια γυαλιστικού με ένα μαλακό πανί.

155

– Βαζελίνη: Τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στο φακό σας και χρησιμοποιήστε ένα πανί για να το γυαλίσετε με κυκλικές κινήσεις για 10 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να το επαναλάβετε αν χρειαστεί. Χρησιμοποιήστε λίγο νερό και ένα νωπό πανί για να αφαιρέσετε την περίσσεια βαζελίνης.

156

Γρατσουνιές γυαλιών: Οι υπόλοιπες συμβουλές για να τις αφαιρέσετε

– Σπρέι για έπιπλα: Ψεκάστε τους φακούς των γυαλιών σας ελαφρά με ένα σπρέι επίπλων. Χρησιμοποιήστε ένα πανί χωρίς χνούδια για να τρίψετε τον φακό με κυκλικές κινήσεις μέχρι να φύγουν οι γρατσουνιές. Το μόνο πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο, είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε λίγες μέρες.

157

– Στάχτη τσιγάρου: Πασπαλίστε λίγη στάχτη από τσιγάρο στο τζάμι (βεβαιωθείτε ότι είναι δροσερή και όχι φρέσκια από το τσιγάρο) και τρίψτε το απαλά. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

158

– Υγρό για τους τραυματισμούς: Εφαρμόστε κάποιο υγρό για τους τραυματισμούς στο φακό και αφήστε το να στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε ένα πανί γυαλίσματος για να απορροφήσετε τυχόν περίσσεια υγρού.

Τα πιο σημαντικά