10 συνήθειες που μας κρατάνε πίσω

23 Φεβρουαρίου, 2018 2:41 ΠΜ
More videos

Είναι πολύ συνηθισμένο ότι οι μικρές και απαρατήρητες λεπτομέρειες είναι αυτές που μας χαλάνε την διάθεση. Ωστόσο, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες καταστάσεις που θα πληρώσουμε αργότερα τις συνέπειές τους.

Δείτε παρακάτω 10 συνήθειες που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα και μας κρατάνε πίσω.

10. Η συνήθεια να λέμε ψέματα για μικρά πράγματα

Όλοι θέλουμε να είμαστε καλοί. Μερικές φορές, όταν δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτή την εντύπωση για τον εαυτό μας προτιμούμε να “ωραιοποιούμε” λίγο τα επιτεύγματά μας. Ωστόσο, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και βλάψει την εικόνα και την αυτοπεποίθησή μας.

9. Η συνήθεια να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους

Όταν μεταθέτουμε το φταίξιμο σε άλλος, παραδεχόμαστε ότι εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Εφόσον δεν κάναμε εμείς κάτι λάθος, τότε ρίχνουμε το φταίξιμο στο περιβάλλον μας. Το να μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας μπορεί να αποδειχτεί κακό μακροπρόθεσμα, γιατί είναι σαν να ζούμε σε μια ψευδαίσθηση.

8. Η συνήθεια να κρύβουμε τα αληθινά μας συναισθήματα

Συνήθως, όταν κρύβουμε τα συναισθήματά μας το κάνουμε επειδή φοβόμαστε να τα εκφράσουμε. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι πολλοί, αλλά αν θέλουμε να ζήσουμε μια αρμονική ζωή θα πρέπει να τους αναλύσουμε και να τους ξεπεράσουμε.

7. Η συνήθεια να παλεύουμε με δυσκολίες μέχρι να είναι πολύ αργά

Όταν καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας κάποια στιγμή θα βρουν έναν τρόπο και θα ξεσπάσουν και όταν γίνει αυτό οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες.

6. Η συνήθεια του να ζούμε πέρα από τα όνειρά μας

Αν ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα από αυτά που έχουμε, οδηγούμαστε σε έναν φαύλο κύκλο. Είναι καλύτερο να ψάχνετε για τρόπους για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση από το να δανείζεστε συνέχεια.

5. Η συνήθεια του να παραπονιόμαστε συνέχεια και να δεχόμαστε προσβολές

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι συνέχεια δυσαρεστημένοι με όλα. Η αλληλεπίδραση μαζί τους τους κάνει όλους να θέλουν να τρέξουν μακριά. Αν εσείς οι ίδιοι παραπονιέστε συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε τι σας ωθεί να το κάνετε αυτό και τι κερδίζετε από αυτή την κατάσταση.

4. Η συνήθεια του να αποδεικνύετε συνέχεια κάτι

Όταν διαφωνείτε συνέχεια με τους άλλους αργά ή γρήγορα θα απομονωθείτε. Άλλωστε, ακόμα και αν έχετε πάντα δίκιο και οι άλλοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να έχουν την άποψή τους.

3. Η συνήθεια να θέλετε να τα κάνετε όλα τέλεια

Η τελειομανία είναι καλή, αλλά είναι και νεύρωση. Άλλωστε, το “τέλειο” είναι υποκειμενικό και ο κάθε ένας από εμάς έχει την δική του ιδέα για το “τέλειο” στο μυαλό του.

2. Η συνήθεια να αναβάλλουμε πράγματα

Όταν βάζουμε την ζωή μας στην αναμονή, μπορεί να χάσουμε πολλά χρόνια χωρίς να το καταλάβουμε.

1.Η συνήθεια να θυσιάζουμε τον εαυτό μας

Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι το να θυσιαζόμαστε για τους άλλους είναι καλό και δείχνει ταπεινοφροσύνη. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος γιατί αν αρχίσουμε να υπονομεύουμε τις δικές μας ανάγκες αργά ή γρήγορα και οι άλλοι θα κάνουν το ίδιο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χαμηλή αυτο-εκτίμηση.

Μπόνους: να εκτιμάτε ό,τι έχετε στην ζωή

Οι άνθρωποι τείνουμε να υποτιμάμε τα πράγματα που έχουμε στην ζωή μας ειδικά όταν τα έχουμε σε καθημερινή βάση. Ενώ παλεύουμε να αποκτήσουμε περισσότερα, ξεχνάμε να απολαύσουμε τα πράγματα και τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: