10 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε με το ταίρι σας πριν παντρευτείτε

3 Σεπτεμβρίου, 2017 4:48 ΠΜ
More videos

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, βλέπουμε το άλλο μας μισό ως τον πιο ιδανικό άνθρωπο που υπάρχει στον κόσμο. Αυτό είναι πραγματικά υπέροχο, αλλά αν θέλετε να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο θα πρέπει να γνωρίσετε τον σύντροφό σας με κάθε πιθανό τρόπο.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε με το ταίρι σας πριν παντρευτείτε για να έχετε έναν ευτυχισμένο και υγιή γάμο.

10. Χόμπι και προσωπικός χώρος

© Summit Entertainment

Οι οικογενειακές αξίες μπορεί να είναι δυσνόητες για τις καλλιτεχνικές προσωπικότητες ή μπορεί να τους φαίνονται ακόμα και τρομακτικές. Ωστόσο, ο γάμος δεν είναι καταδίκη. Αν πριν παντρευτείτε, δείχνετε αμοιβαίο ενδιαφέρον για τα ενδιαφέροντα του άλλου η συναισθηματική ανταλλαγή μπορεί να σας φέρει πιο κοντά στο μέλλον.

2. Οφέλη και μειονεκτήματα

© Imagine Entertainment

Μερικές φορές, χρειάζεται να περάσουν αρκετά χρόνια για να μάθουμε τα ελαττώματα του συντρόφου μας, αλλά υπάρχουν μερικά ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα, γνωρίζοντας ο ένας τα ελαττώματα του άλλου από την αρχή. Αυτή είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή. Όσο πιο νωρίς έχετε την ευκαιρία να αξιολογήσετε τα προτερήματα του άλλου και να δεχτείτε τα ελαττώματά του, τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να αποφύγετε μια απογοήτευση.

8. Γονείς, παιδιά και κατοικίδια

© TF1

Μερικές σημαντικές ερωτήσεις: πόσα παιδιά θέλετε να κάνετε και πότε είναι η καλύτερη εποχή να τα κάνετε; Θα ζήσετε με τους γονείς σας ή μόνοι σας; Θα έχετε μια γάτα ή πολλές; Οι δυο τελευταίες ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν εύκολα, αλλά αν εσείς θέλετε ένα παιδί και ο σύντροφός σας 10, τότε ονειρεύεστε ένα είδος οικογένειας σαν το Yours, Mine & Ours.

7. Χρήματα

© Immortal Thoughts

Οι ερωτευμένοι συνήθως μοιράζονται τα έξοδα χωρίς κάποια βαθιά ανάλυση. Ωστόσο, το ποσό των εισοδημάτων είναι διαφορετικό σήμερα. Φυσικά, τα “ρομαντικά” έξοδα δεν πρέπει να αναλύονται πολύ, αλλά αν πρόκειται να στηρίξετε οικονομικά ο ένας τον άλλον, θα πρέπει να βρείτε μια ισορροπία και να βάλετε μερικούς κανόνες που είναι βολικοί και για τους δυο.

6.Σeξ

© Mirage Enterprises

Ακόμα και τα πιο παθιασμένα ζευγάρια μερικές φορές βλέπουν, ότι έχουν διαφορετικές ανάγκες. Το να γνωρίζετε μερικά μικρά μυστικά του συντρόφου σας θα είναι χρήσιμο και σε πιο παθιασμένες και σε πιο ήρεμες περιόδους της ζωής σας. Επίσης, θα μπορούσατε να δείτε διάφορε ταινίες με το σχετικό θέμα ή να κάνετε μαζί αστεία τεστ. Φυσικά, ένα ποτήρι κρασί πάντα βοηθάει.

5. Προτεραιότητες, παραδόσεις και θρησκεία

© DreamWorks

Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι οι τσακωμοί για την θρησκεία και τις παραδόσεις ξεκινούν μετά την γέννηση ενός μωρού. Και οι δυο γονείς θέλουν να δώσουν στο παιδί την δική τους κουλτούρα, καθώς την θεωρούν καλύτερη. Η κουλτούρα των γονιών μπορεί να είναι διαφορετική, γι’ αυτό είναι καλό οι γονείς να έχουν ένα σχέδιο για να παρέχουν στο παιδί μια αρμονική ζωή.

4. Εμπιστοσύνη και ζήλεια

© Nicholas Sparks Productions

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συζητήσετε τα θέματα που σας απασχολούν από πριν. Έχετε την ίδια άποψη με τον σύντροφό σας για την μονογαμία, την συμπεριφορά του συντρόφου και το φλερτ; Αν γνωρίζετε ποια πράγματα κάνουν τον σύντροφό σας να ζηλεύει, μπορείτε να είστε πιο τρυφεροί.

3. Δύσκολα προβλήματα και διαφωνίες

© 20th Century Fox

Δεν θα υπάρξει κανένα σοβαρό πρόβλημα, αν φτιάξετε “κανόνες τσακωμού” από πριν. Μπορείτε να σπάσετε κάτι, να πάτε σε άλλο δωμάτιο, να ζωγραφίσετε τα συναισθήματά σας σε έναν πίνακα- ό,τι σας βολεύει.

2. Η “γλώσσα” της αγάπης

© New Line Cinema

Ο κανόνας “5 γλώσσες αγάπης” έχει 5 παραλλαγές αντανάκλασης της αγάπης και της αποδοχής. Εξυπηρέτηση, επιβεβαίωση, ποιοτικός χρόνος, δώρα και αγγίγματα. Κάνοντας μια λίστα προτεραιοτήτων, μπορείτε να επικεντρωθείτε στα πιο σημαντικά.

1. Το μέλλον σας

© Wonderland Sound and Vision

Πως βλέπετε και οι δυο το μέλλον σας; Οι “ευτυχισμένες εικόνες” είναι οι ίδιες; Μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι χαρτί και να ζωγραφίσετε ό,τι θέλετε να κάνετε μαζί στο μέλλον: γάμος, ταξίδια, παιδιά. Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: