10 ιδέες διακόσμησης διαμερισμάτων που είναι ξεπερασμένες

6 Φεβρουαρίου, 2018 2:00 ΜΜ
More videos

Πολλές πολύπλοκες κατασκευές όπως οι πολυεπίπεδες οροφές, είναι ξεπερασμένες. Αυτό που είναι πραγματικά μοντέρνο είναι η απλότητα και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Εδώ είναι μια σύντομη και απλή λίστα για να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε αν μια διακόσμηση είναι μοντέρνα ή όχι.

Παρακάτω θα βρείτε 10 ιδέες διακόσμησης που είναι αρκετά ξεπερασμένες και τις σύγχρονες εναλλακτικές τους.

#1 Πολυεπίπεδες οροφές

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Σύμφωνα με τους περισσότερους σχεδιαστές, η μόδα των πολυεπίπεδων οροφών με φώτα, είναι πολύ ξεπερασμένη. Σήμερα, αντί για πολύπλοκες κατασκευές και φώτα, είναι προτιμότερο να κρατάτε τις οροφές όσο το δυνατόν πιο απλές. Τα χρωματιστά φώτα δεν είναι μοντέρνα, αν και ήταν κάποτε ένα βασικό στοιχείο σχεδιασμού.

#2 Χωρίσματα και καμάρες

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Οι καμάρες σε στενά δωμάτια και οι ψεύτικοι τοίχοι από γυψοσανίδες, είναι επίσης ξεπερασμένα στοιχεία. Τις περισσότερες φορές δεν είναι λειτουργικά και καταλαμβάνουν αρκετό χώρο, κάτι που δεν βοηθά τα μικρά διαμερίσματα. Οι σχεδιαστές προτιμούν να αφήνουν τους διαδρόμους χωρίς πόρτες και σίγουρα χωρίς καμάρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές κατασκευές για να διαιρέσετε τους χώρους, όπως για παράδειγμα λεπτές μεταλλικές επιφάνειες.

#3 Έπιπλα κατά μήκος του τοίχου

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Αντί για τεράστιες ντουλάπες και άλλα μεγάλα αντικείμενα, οι σχεδιαστές προτείνουν τη χρήση μικρότερων επίπλων.

#4 Ταπετσαρία με φωτογραφία

© depositphotos.com

Ανεξάρτητα από το πόσο ωραίο μπορεί να φανεί το αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους ταπετσαρίες. Ωστόσο, αντί για την εικόνα ενός δάσους ή του ουρανού, προτείνουν τη χρήση διακοσμητικού γύψου, ταπετσαρίας, ξύλινων πάνελ ή κεραμικών πλακιδίων.

#5 Ντουλάπες με χωρίσματα

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Η απλότητα είναι τάση. Γι ‘αυτό, αντί για έπιπλα με χωρίσματα, οι σχεδιαστές προτείνουν να χρησιμοποιείτε ντουλάπες με κανονικές πόρτες.

#6 Σετ επίπλων

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Ένα κρεβάτι και μια ντουλάπια που ταιριάζουν, μια ντουλάπα και μια συρταριέρα του ίδιου στυλ, ίδιος καναπές και πολυθρόνα στο καθιστικό, τα σετ επίπλων σαν και αυτά, είναι εντελώς ξεπερασμένα. Οι σχεδιαστές προτείνουν να δείτε έπιπλα από διαφορετικά σετ.

#7 Ταπετσαρία σε ολόκληρο το δωμάτιο

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Οι σχεδιαστές λένε πως το να χρησιμοποιηθεί μια ταπετσαρία σε όλο το δωμάτιο, δεν είναι κάτι σύγχρονο. Αντιθέτως, προτείνουν να γίνει ο ένας τοίχος διαφορετικός, ο οποίος συνήθως είναι ο πρώτος που βλέπετε όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο.

#8 Ντουζιέρες

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Οι ντουζιέρες που μοιάζουν με διαστημικές κάψουλες, δεν είναι πια στη μόδα. Σήμερα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια απλή κατασκευή γυαλιού και καλά υλικά.

#9 Γραφεία υπολογιστή

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Τα μεγάλα γραφεία για τους υπολογιστές και τα ράφια, είναι πλέον παρελθόν. Στη μόδα είναι τα μικρά τραπέζια και αν χρειάζεστε ράφια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλειστά τμήματα.

#10 Τραπέζι και καρέκλες κουζίνας

© depositphotos.com   © Alessandro_Altieri

Σήμερα είναι πιο μοντέρνο να χρησιμοποιείτε άνετα τραπέζια και καρέκλες χαμηλού ύψους, καθώς σας επιτρέπουν να σερβίρετε πιο εύκολα το δείπνο.

Το σπίτι είναι ένα μέρος που πρέπει να νιώθει κανείς ζεστασιά. Όποια και αν είναι τα διακοσμητικά στοιχεία, το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνουν όλοι τους διάφορους χώρους του σπιτιού.

Ακολουθήστε μας στο facebook: