10 αποδείξεις ότι το να ζει κάποιος σε μια βασιλική οικογένεια δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται

4 Νοεμβρίου, 2017 5:09 ΜΜ
More videos

Σαν παιδιά όλοι θέλαμε να γίνουμε όμορφες πριγκίπισσες και γενναίοι πρίγκιπες. Ίσως γι’αυτό παρακολουθούμε με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον τις ζωές των μοναρχών και των βασιλικών οικογενειών. Η ζωή τους χαρακτηρίζεται από κομψότητα και πολυτέλεια, αλλά και από πολύπλοκους κανόνες, πρωτόκολλα και παραδόσεις αιώνων.

Δείτε παρακάτω 10 αποδείξεις ότι το να ζει κάποιος σε μια βασιλική οικογένεια δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζατε.

Δεν επιτρέπονται τα ψευδώνυμα

© eastnews   © eastnews

Παρά το γεγονός ότι ο Τύπος αναφέρεται στην Δούκισσα του Κέιμπριτζ ως Κέιτ Μίντλετον, η χρήση ψευδώνυμων ή πιο σύντομων εκδοχών των ονομάτων αποτελεί παραβίαση του αυστηρού πρωτοκόλλου.

Η βασίλισσα παίρνει όλα τα δώρα

© eastnews   © eastnews

Όλα τα δώρα που γίνονται στην βασιλική οικογένεια ανήκουν στον μονάρχη που βασιλεύει. Απαγορεύεται αυστηρά να τα πουλήσουν ή να δώσουν σε κάποιον άλλον. Ωστόσο, η βασίλισσα μπορεί να κρατήσει τα δώρα για τον εαυτό της ή να τα δώσει σε κάποιον άλλον, αν θέλει. Γι’ αυτό βλέπουμε συχνά κοσμήματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα να φοριούνται από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Όλοι ακολουθούν την βασίλισσα

© eastnews   © eastnews

Σύμφωνα με το βασιλικό εθιμοτυπικό, όλοι πρέπει να ακολουθούν την βασίλισσα στις επίσημες συγκεντρώσεις. Για παράδειγμα, όταν η βασίλισσα είναι όρθια το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άλλοι.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πάντα πρέπει να είναι μερικά βήματα πίσω από την βασίλισσα

© eastnews   © eastnews

Αυτός ο κανόνας ισχύει και για τον σύζυγο της βασίλισσας, αφού ο πρίγκιπας Φίλιππος πάντα βρίσκεται μερικά βήματα πίσω από την βασίλισσα.

Πάντα πρέπει να βρίσκονται στον Πύργο 6 κοράκια

© eastnews   © eastnews

Αυτή η παράδοση χρονολογείται από την βασιλεία Κάρολου του 2ου, ο οποίος πίστευε τον θρύλο που έλεγε “Αν τα κοράκια φύγουν από τον Πύργο, το βασίλειο θα καταρρεύσει.”

Δεν μπορείτε να γυρίσετε την πλάτη σας στην βασίλισσα

© eastnews   © eastnews

Θεωρείται μεγάλη αγένεια και παραβίαση πρωτοκόλλου το να γυρίσετε την πλάτη σας σε έναν μονάρχη.

Το πιγούνι πρέπει να είναι πάντα παράλληλο στο έδαφος

© eastnews   © eastnews

Η σωστή στάση του πιγουνιού των γυναικών των βασιλικών οικογενειών είναι να βρίσκεται πάντα παράλληλο προς το έδαφος.

Καπέλο το πρωί και τιάρα το απόγευμα

© eastnews   © eastnews

Οι γυναίκες των βασιλικών οικογενειών πρέπει να φοράνε καπέλα στις επίσημες πρωινές εκδηλώσεις και μετά τις 6 μ.μ. πρέπει να φοράνε τιάρα. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο για τις παντρεμένες γυναίκες.

Το μύρτιλο υπάρχει σε κάθε βασιλική ανθοδέσμη

© eastnews   © eastnews

Σύμφωνα με μια παλιά γαμήλια παράδοση, κάθε ανθοδέσμη πρέπει να έχει μύρτιλο ως σύμβολο αγάπης και ευτυχισμένου γάμου.

Τα κόργκι της βασίλισσας κάνουν ό,τι θέλουν

© eastnews   © eastnews

Δεν είναι κρυφό ότι η βασίλισσα λατρεύει τα κόργκι της. Είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που απολαμβάνουν μια ανέμελη ζωή. Τα σκυλιά τρώνε γκουρμέ γεύματα που φτιάχνει ο βασιλικός σεφ και οι καλεσμένοι στο παλάτι έχουν οδηγίες να μην τα ενοχλούν για οποιονδήποτε λόγο. Τα κόργκι μπορούν να πηγαίνουν όπου θέλουν στο παλάτι.

Η βασίλισσα και οι ένοπλες δυνάμεις

© Glenn Harvey / Alamy Stock Photo

Η βασίλισσα είναι η επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων. Επίσης, είναι η μητέρα, η σύζυγος και η γιαγιά όσων υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις. Η βασίλισσα είναι η μόνη που μπορεί να κηρύξει πόλεμο ή ειρήνη και έχει διάφορους τιμητικούς βαθμούς στις ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε μας στο facebook: