Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
λίστες10 από τα πιο τοξικά μέρη πάνω στη γη

10 από τα πιο τοξικά μέρη πάνω στη γη

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι ζουν στα πιο τοξικά μέρη της γης και φαίνεται να μην μπορούν να κάνουν τίποτα αφού είναι ξεχασμένοι από την ελίτ της κοινωνίας του κόσμου.

Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν, πριν να είναι πολύ αργά.

Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να κρατήσει το περιβάλλον υγιές και ασφαλές για τις μελλοντικές γενιές. Πρέπει να μάθουμε να συμβάλουμε  ακόμη και στο ελάχιστο δυνατό. Ο κόσμος θα είναι ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε αν οι άνθρωποι σταματήσουν να κάνουν κατάχρηση της φύσης.

Δείτε παρακάτω επτά από τα πιο τοξικά μέρη του πλανήτη.

Ποταμός Yamuna, Iνδία

india-Yamuna-River

Εκατομμύρια άνθρωποι ρίχνουν τα απόβλητά τους κατ ‘ευθείαν στον ποταμό Yamuna. Παρά το γεγονός ότι είναι από τα πιο μολυσμένα νερού στον κόσμου, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Νέου Δελχί βασίζεται σε αυτό το βρώμικο ποτάμι για να πίνει.

Λίμνη Karachay,Ρωσία

Crater-Lake-castle

Σε φωτογραφία η λίμνη  αυτή στην Ρωσία φαίνεται πραγματικά πανέμορφη αλλά είναι το πιο τοξικό σημείο της γης λόγω των ραδιενεργών αποβλήτων που πετάνε εκεί. Υπήρξαν περιπτώσεις διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου στις γύρω περιοχές, λόγω της ραδιενέργειας.

Linfen, Κίνα

linfen

Αιωρούμενη τέφρα, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου, αρσενικό, μόλυβδος, οξείδια του αζώτου και όλα όσα άλλα πει κανείς. Η Κίνα τα έχει όλα.

Ροντόνια, Βραζιλία

rondonia

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί σε αυτή την κάποτε όμορφη ζούγκλα. Αυτό το μέρος της Βραζιλίας  είναι η πιο αποψιλωμένη περιοχή του μεγάλου τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

La Oroya, Περού

la-oroya

Ο μόλυβδος που έχει μολύνει τον αέρα, το έδαφος και το νερό αυτής της πόλης, έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των προβλημάτων υγείας του πληθυσμού. Έχει αναφερθεί ότι η μόλυνση ξεκίνησε όταν μια βορειοαμερικανική εταιρεία άφησε να εξαπλωθεί το τοξικό σε όλη αυτή την κάποτε όμορφη πόλη.

Σκουπιδότοπος του Ειρηνικού

d4b0be8d0f6daf75b5a2e093036b2c1a

Είναι ένα νησί από σκουπίδια που βρίσκεται στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Λέγεται ότι είναι δύο φορές το μέγεθος του Τέξας. Τα περισσότεροι συντρίμμια που βρίσκονται εδώ είναι ως επί το πλείστον μικρά πλαστικά σωματίδια.

Διάστημα

Space_Debris-ESA-879x485

Δεν μπορεί να τα δει κανείς με γυμνό μάτι, αλλά το διάστημα έχει τεχνητά  συντρίμμια που κόστισαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια λίρες, όπως παλιούς δορυφόρους και θραύσματα από αποσύνθεση. Αυτά μπορεί προκαλέσουν βλάβες στην επικοινωνία και τους δορυφόρους.

Ποταμός Citarum, Ινδονησία

Citarum-river

Είναι γνωστό ότι είναι το πιο μολυσμένο ποτάμι στον κόσμο. Σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας της χώρας,  υπάρχουν πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι που ρίχνουν τα απόβλητά τους απευθείας σε αυτό το ποτάμι.

Τσερνόμπιλ, Ουκρανία

5fbf6213914f798716d9562825d7f72a

Αυτό το μέρος έγινε γνωστό μετά το μεγάλο πυρηνικό ατύχημα, το μεγαλύτερο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Λόγω της ραδιενέργειας, τώρα είναι μια πόλη φάντασμα.

Αϊτή

haiti

Κάποτε το 60% του εδάφους της ήταν δάση, τώρα μόνο το 2% έχει μείνει.

Kabwe, Ζάμπια

kabwe-2

Αυτό είναι ένα άλλο μέρος που καταστράφηκε από την εξόρυξη και την επεξεργασία. Η γη της Kabwe λέγεται ότι είναι τόσο τοξική που τίποτα δεν φυτρώνει σε αυτή.

Απαλάχια, Δυτική Βιρτζίνια

a8fb01fe970bfddaa021bd3467848bc6

Ένα άλλο μέρος που καταστράφηκε από την εξόρυξη. Αποτελεί έκπληξη αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ που υποτίθεται ότι έχει αυστηρότερους περιβαλλοντικούς νόμους.

Τζέρζινσκ, Ρωσία

Dzerzhinsk

Αυτή η ρωσική πόλη κατέχει το ρεκόρ ως η πιο μολυσμένη γη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο τόπος είναι τόσο τοξικός που ο αριθμός των θανάτων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των γεννήσεων.

Λεκάνη Riachuelo, Αργεντινή

Riachuelo-Basin-Argentina

Στο νερό της περιοχής πετάνε σκουπίδια πάνω από 3.500 εργοστάσια καθώς επίσης εκεί πάνε και όλα τα παράνομα λύματα από τις φτωχογειτονιές που περιβάλλουν την λεκάνη.

Vapi, Ινδία

656e4fd3e0c513f004cba598a0e5c3a4

Η πόλη είναι  ένας σκουπιδότος για χημικά. Το Vapi δεν είναι το ιδανικό μέρος για να ζεις.

Με πληροφορίες από τo weather.com και την DailymailΤα πιο σημαντικά