10 από τα πιο κακόγουστα σπίτια που υπάρχουν στον κόσμο

17 Μαΐου, 2016 8:26 ΜΜ
More videos

Όλοι θέλουμε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα στο μέρος που ζούμε, αλλά κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιών πήγαν πολύ παραπέρα σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του και τη νότα που θα κάνει τα σπίτια τους να ξεχωρίζουν.

Παρά το γεγονός πως σε εμάς φαίνονται παράξενα και καθόλου ελκυστικά, πρόκειται για ένα αξιοσέβαστο όνειρο των ιδιοκτητών τους. Στην πραγματικότητα, μερικά από αυτά είναι εκπληκτικά εσωτερικά.

Οπότε, ποιος ενδιαφέρεται αν μοιάζουν σαν να βγήκαν από άλλη διάσταση; Η ομορφιά εξαρτάται από τα μάτια των ιδιοκτητών.

#1 Σπίτι με λογότυπο της Louis Vuitton

Louis-Vuitton-Logo-House

Σίγουρα, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού παρασύρθηκαν προσπαθώντας να τονίσουν την πολυτελή μάρκα. Αν οι άνθρωποι πίσω από τη Louis Vuitton θέλουν να το δουν καλύτερα, πρέπει να επισκεφθούν το Μεξικό.

#2 Σπίτι Ουράνιο Τόξο

Rainbow-House

Το ουράνιο τόξο είναι σύμβολο ελπίδας. Ωστόσο, δεν φαίνεται να πέτυχε το σκοπό του τόσο καλά όταν χρησιμοποιήθηκαν όλα του τα χρώματα σε αυτό το σπίτι στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

#3 Σπίτι παζλ

Jigsaw-Home

Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό το σπίτι στο Βέλγιο είναι κάπως μπερδεμένο.

#4 Σπίτι Ογκόλιθος

Boulder-House

Αυτό το σπίτι στην Πορτογαλία μοιάζει να είναι σμιλευμένο σε ογκόλιθο. Για την ακρίβεια κατασκευάστηκε ανάμεσα σε δύο τεράστιους ογκόλιθους και σκοπός του ήταν να δείχνει «βραχώδες». Στην πραγματικότητα δεν δείχνει και πολύ φιλόξενο.

#5 Αρχοντικό Cowboy

Cowboy-Mansion

Αυτό το αρχοντικό στο Wyoming κατασκευάστηκε με τις καλύτερες προθέσεις. Ο ιδιοκτήτης χρησιμοποίησε διάφορα υλικά που εντόπισε ωστόσο, τα περίεργου σχήματος δωμάτια και τα πολλά μπαλκόνια μετέτρεψαν το αρχοντικό σε σκέτο μπέρδεμα.

#6 Το σπίτι με την άνιση οροφή

Top-Heavy-Home

Το αρχιτεκτονικό παράδοξο στο Cape Town της Νότιας Αφρικής δόθηκε δωρεάν όταν η ιδιοκτησία προχώρησε σε πλειστηριασμό το 2011. Σύμφωνα με το Cape Town Property Bubble, η διαφήμιση δήλωνε: «Αγοράστε το οικόπεδο και πάρτε το σπίτι δωρεάν».

#7 Το Κρεματόριο

Μια σειρά από 12 όμοια μπανγκαλόους στα προάστια του Dagenham του Λονδίνου έχουν βαφτιστεί συλλογικά από τους ντόπιους με τον χαρακτηρισμό «Το κρεματόριο». Τα σπίτια από τούβλα έχουν ύψος 6,1 μέτρων και μόνο 2 μπροστινά παράθυρα. Είναι ένα θλιβερό θέαμα.

#8 Το σπίτι UFO

The-UFO-House

Αυτή η εξωπραγματική κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Sanzhi στο New Taipei City της Ταϊβάν. Ήταν ένα από τα λεγόμενα «εξωγήινου στιλ» σπίτια που κατασκευάστηκαν το 1978 ως μέρος ενός θέρετρου που υποτίθεται πως θα υπήρχε στην αγορά ως μέρος διακοπών για τους Αμερικανούς αξιωματικούς στρατού που θα βρίσκονταν στην Ασία. Οι επενδυτικές απώλειες ανάγκασαν τον προγραμματιστή να εγκαταλείψει το μέρος το 1980. 

#9 Κατοικία 67

Habitat-67

Η Κατοικία 69 είναι ένα σύμπλεγμα σπιτιών στο Μόντρεαλ του Καναδά που μοιάζει να έχει κατασκευαστεί από στοιβαγμένα κουτιά. Υπάρχουν ωστόσο, μερικοί άνθρωποι που το θεωρούν αρχιτεκτονικό ορόσημο.

#10 Σπίτι-Τουαλέτα

Toilet-House

Ο Sim Jae-Duck, ο τελευταίος δήμαρχος του Suwon της Νότιας Κορέας, ήταν ένας διακεκριμένος υποστηρικτής της παροχής καθαρής τουαλέτας. Για να δείξει το λόγο που είναι στην καρδιά του, έχτισε αυτό το διώροφο σπίτι το 2007 για το εναρκτήριο συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Τουαλέτας. Πρόκειται για μια κατοικία-έργο τέχνης κατασκευασμένη από μέταλλο και γυαλί. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε, έχει το σχήμα τουαλέτας.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: