Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
διάφοραΖήτησα διαζύγιο από την γυναίκα μου αλλά δεν μου το δίνει γιατί...

Ζήτησα διαζύγιο από την γυναίκα μου αλλά δεν μου το δίνει γιατί λέει εγώ φταίω που με κεράτωνε!

Πριν από τρεις μήνες ανακάλυψα όλως τυχαίως ότι η γυναίκα μου έκανε ένα επαγγελματικό τάχα μου ταξίδι με κάποιον, δήθεν συνάδελφό της, αλλά μόνο συνάδελφός της δεν ήταν. Έμειναν σε ένα πεντάστερο και περάσαν πολύ καλά τα δυο τους. Ας μην έχω παράπονο. Καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού επικοινωνούσε μαζί μου, με ενημέρωνε που βρισκόταν και με ρωτούσε αν είμαι καλά. Ψέματα, ψέματα, ψέματα. Όλα ψέματα. Με κεράτωνε κανονικά και πίστευε πως δεν θα το μάθαινα ποτέ.

Είμαστε μαζί 10 χρόνια, παντρεμένοι τα 6 και έχουμε δύο παιδιά ηλικίας 5 και 2 ετών. Η δουλειά μου είναι πολύ απαιτητική. Ταξιδεύω συνεχώς και σπάνια είμαι σπίτι καθώς πρέπει να συναντώ νέους πελάτες και να επισκέπτομαι πιθανούς χώρους για νέες επιχειρήσεις.

Είμαι 40 ετών και γυναίκα μου 33. Ο φίλος της είναι 52, παντρεμένος και αυτός με δύο παιδιά, από τα οποία το ένα πρόσφατα παντρεύτηκε και το άλλο είναι στο πανεπιστήμιο. Η γυναίκα μου εργάζεται σε μία μεγάλη, ιδιωτική εταιρεία ενώ εγώ στην οικογενειακή επιχείρηση τα πρωινά. Έχω ανοίξει και μια δική μου επιχείρηση με την οποία ασχολούμαι κυρίως τα απογεύματα, τα βράδια και μερικά σαββατοκύριακα.

Δεν έχω καιρό για απιστίες και εξωσυζυγικές σχέσεις, ούτε όμως και θέλω. Όλα αυτά τα χρόνια έχω επικεντρωθεί στο να προσφέρω μια άνετη ζωή στην οικογένειά μου.

Μένουμε στην ίδια πολυκατοικία με τους γονείς μου. Τα έξοδα του σπιτιού, το μισθό της οικιακής βοηθού, τα έξοδα του αυτοκινήτου της, το κινητό της τηλέφωνο, όλα πληρώνονται από μένα. Κάθε χρόνο πηγαίνουμε διακοπές Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι όλοι μαζί και οπωσδήποτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό μόνοι μας, το οποίο είναι ιδιαίτερα δαπανηρό αν σκεφτεί κανείς ότι ξοδεύουμε όσα ξοδεύουμε Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι μαζί. Χαλάλι της όμως.

ADVERTISEMENT

Όταν έβαλα ντετέκτιβ να την παρακολουθήσει τα ευρήματα με σόκαραν. Με απατούσε τους τελευταίους έξι μήνες και δεν είχαν αφήσει ξενοδοχείο για ξενοδοχείο. Μιλάνε κάθε μέρα στο τηλέφωνο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν την «ξεμπρόστιασα» είπε ότι συναντιόντουσαν μόνο 2-3 φορές το μήνα.

Της αγοράζει πανάκριβα δώρα και της έταξε να της δώσει χρήματα για να ανοίξει τη δική της επιχείρηση, λες και αν μου το ζητούσε δεν θα τη βοηθούσα εγώ. Ωστόσο όπως μου δήλωσε δεν σκόπευαν να χωρίσουν τους συζύγους τους για να είναι μαζί.

Τον ερωτεύτηκε γιατί της έδειχνε προσοχή και ενδιαφέρον και της έδινε σημασία. Τηλεφωνιόντουσαν κάθε μέρα και της έστελνε μηνύματα. Τη ρωτούσε αν έφαγε, αν είναι καλά, αν έχει άγχος. Όχι ότι έχω δεν το κάνω, απλά όχι σε καθημερινή βάση.

Όταν το ανακάλυψα μου είπε ότι έχουν χωρίσει αλλά δεν την πίστεψα. Τον πήρα τηλέφωνο και του ζήτησα να συναντηθούμε. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή μου, αλλά η γυναίκα μου, μου είπε ότι ήξερε. Τώρα ποιος λέει αλήθεια, ποιος ψέματα.

Σκέφτομαι σοβαρά να τη χωρίσω αφού πλέον δεν την εμπιστεύομαι. Δεν είναι μόνο η απιστία της. Είναι το γεγονός ότι κατηγόρησε εμένα γι’ αυτό που έκανε. Μου είπε ότι φταίω εγώ για όλα αφού ποτέ δεν είμαι εκεί όταν με χρειάζεται, ότι δεν ενδιαφέρομαι για εκείνη, ούτε της αφιερώνω χρόνο. Παρόλο που την ενημερώνω πάντα για το που πάω και ποιον συναντώ, εκείνη υποψιάζεται ότι έχω άλλη. Νομίζει ότι είμαι σαν εκείνη και τους κοροϊδεύω όλους. Εγώ πάλι νομίζω ότι όσα λέει είναι απλά και μόνο δικαιολογίες για να αισθανθεί καλύτερα. Πριν φύγω από το σπίτι ούτε μπάνιο κάνω πάντα, ούτε αρωματίζομαι, ούτε τα καλά μου ρούχα βάζω. Αν υπήρχε κάποια άλλη έτσι θα έφευγα εγώ από το σπίτι;

Μου είπε αν θέλω να χωρίσουμε, καλά θα κάνω να το ξεχάσω. Έχει μάθει στην καλή ζωή, στα λούσα, στα ταξίδια, δεν μπορεί ξαφνικά να αλλάξει τρόπο ζωής. Αν τολμήσω, λέει, να ζητήσω διαζύγιο θα με πάει στα δικαστήρια και θα μου πάρει ό, τι έχω και δεν έχω.

Το πρόβλημα μου είναι και αλλού. Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε μια διαλυμένη οικογένεια, αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να βάλω στην άκρη την απιστία της και να τη συγχωρήσω.

Νιώθω χαμένος και έχω χάσει τον ύπνο μου. Τρεις μήνες τώρα που έχω μάθει για την απιστία της δεν μπορώ να ηρεμήσω. Από τη μια σκέφτομαι τα παιδιά, από την άλλη την αχαριστία της και πόσο δεδομένα έχει μερικά πράγματα που δεν διστάζει να με απειλεί και από πάνω για να μη χάσει τις πολυτέλειες.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Τι να κάνω;

Παναγιώτης

Τα πιο σημαντικά