«Έφυγαν» από την ζωή με διαφορά λίγων λεπτών, ήταν παντρεμένοι 73 χρόνια και έπασχαν από Αλσχάιμερ.

13 Απριλίου, 2015 11:06 ΠΜ
More videos

Ο William Wilson και η Lillian Wilson ερωτεύτηκαν όταν πήγαιναν ακόμη στο γυμνάσιο και παντρεύτηκαν το 1941.

Παντρεμένοι για περισσότερα από 73χρόνια, αναγκάστηκαν να περάσουν τα τελευταία χρόνια τους σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων και κέντρο υποστήριξης βετεράνων, αντίστοιχα, καθώς έπασχαν και οι δύο από Αλσχάιμερ.

Ωστόσο, όταν η συζήτηση έφτανε στον θάνατο, και μολονότι ζούσαν σε διαφορετικά κέντρα φροντίδας, η Lillian Wilson θα απαντούσε: «Δεν φεύγω, μέχρι να φύγει και ο Bill».

w45or.AuSt.79

Ο άντρας της, William Wilson, είχε το ψευδώνυμο «Wild Bill» για χρόνια, χάριν στις ραδιοφωνικές πρωινές εκπομπές που έκανε στα νιάτα του για να προωθήσει τα προϊόντα της επιχείρησης του.

Η επιθυμία της Lillian Wilson, να φύγει μαζί με τον άνδρα της, εκπληρώθηκε. Όπως δηλώνει ο γιος τους, Doug Wilson στο Lexington Herald-Leader, την περασμένη Τρίτη έλαβε δύο κλήσεις. Στις 15:52 τον ενημέρωσαν για τον θάνατο του πατέρα του. Πέντε λεπτά αργότερα, νέα κλήση. Είχε πεθάνει και η μητέρα του.

1hU1Bl.AuSt.79

Ο Doug Wilson σημειώνει πως, καθώς οι δυο γονείς του νοσηλεύονταν σε απόσταση 30 μιλίων μεταξύ τους, αρκετές φορές προσπάθησε να τους φέρει κοντά, με επισκέψεις του ενός στον άλλον. Όμως, λόγω της ασθένειας τους, η επικοινωνία ήταν πολύ δύσκολη και οι επισκέψεις δεν είχαν αποτέλεσμα.

121

Χθες, Σάββατο, πραγματοποιήθηκε η διπλή τελετή για το ζευγάρι που “έφυγε» μαζί, όπως το ήθελε, με τον γιο τους να έχει προνοήσει ώστε σε αυτόν τον «εορτασμό της ζωής», όπως των χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, να λάβει χώρα και η ανάγνωση μιας ιστορίας, εμπνευσμένης από την πολύχρονη σύνδεση των γονιών του. Αντί λουλουδιών, έχει ζητηθεί να γίνονται δωρεές στον σύλλογο των πασχόντων από Αλσχάιμερ.

Η ιστορία, όπως ομολογεί ο γιος του ζευγαριού, σε πολλούς θύμησε την υπόθεση της δημοφιλούς ταινίας «The Notebook».

kentucky.com huffingtonpost
Ακολουθήστε μας στο facebook: