Το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι με Σύνδρομο Down μετράει 23 χρόνια ευτυχίας

25 Φεβρουαρίου, 20175:53 ΜΜ
More videos

Ακόμη κι αν πολλοί άνθρωποι αμφιβάλουν, αυτό το ζευγάρι ζει ευτυχισμένο.

Όταν η Μαριάν και ο Τόμι παντρεύτηκαν το 1995, σκέφτηκαν πως είναι κάποιοι από τους ελάχιστους ανθρώπους με σύνδρομο Down, που το έκαναν.

Facebook

Ο γάμος τους απέδειξε πως τα άτομα με αυτό το σύνδρομο, αξίζουν την αγάπη και την ευτυχία. Τώρα, 23 χρόνια αργότερα, η Μαριάν είναι 45 ετών και ο Τόμι 59. Έχουν αποδείξει πως η συζυγική ευτυχία μπορεί να διαρκέσει.

Η αδερφή της Μαριάν, η Λίνιντ, δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook για το ζευγάρι και σήμερα έχει 8.000 ακολούθους.

Χάρις σε αυτό, η ζωή τους έχει δημοσιοποιηθεί και σταμάτησαν τις σκέψεις όσων αμφέβαλαν αρχικά για τον γάμο τους.

Facebook

Το ζευγάρι είχε σχέση για 18 μήνες πριν ο Τόμι κάνει πρόταση γάμου. Προχώρησε σε αυτό το βήμα, μόνο αφού πήρε την άδεια της μητέρας της κοπέλας του. «Είχε ένα παιχνίδι-δαχτυλίδι από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Η μητέρα μου δέχτηκε αμέσως αλλά ήθελε όλα να γίνουν σωστά. Έτσι, πήγαν μαζί σε ένα κοσμηματοπωλείο ώστε να αγοράσουν ένα κατάλληλο δαχτυλίδι για την Μαριάν», αναφέρει η Λίνιντ.  

Facebook

Η υποστήριξη της μητέρας της Μαριάν αμφισβητήθηκε από ορισμένους. «Έλαβε πολλές επικρίσεις κατά καιρούς επειδή τους επέτρεψε να παντρευτούν αλλά επέμενε πως ήταν δική τους απόφαση», συμπληρώνει.

Facebook

Για την Μαριάν και τον Τόμι, η μέρα του γάμου τους δεν είχε σχέση με το σύνδρομο Down αλλά με την αγάπη. Η Μαριάν δηλώνει: «Ο γάμος μου, ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Σοκαρίστηκα όταν ο Τόμι έκανε πρόταση αλλά δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ διπλά για να πω το ναι».

Facebook

Η ημέρα του γάμου ήταν σαν παραμύθι, όπως το ονειρευόταν από μικρό κορίτσι. Η αδερφή της αναφέρει: «Η Μαριάν ονειρευόταν να έχει έναν μεγάλο λευκό γάμο και έτσι έγινε. Ήταν μια υπέροχη μέρα».

Facebook

Το καλύτερο; Μοιράζονται καθημερινά τη ζωή τους από τότε. Ζουν στο δικό τους σπίτι, ανεξάρτητα αλλά με την οικογένεια δίπλα τους. «Ο Τόμι κι εγώ δεν διαφωνούμε ποτέ. Αγαπώ πολύ τον σύζυγό μου. Είναι ο καλύτερός μου φίλος», αναφέρει η Μαριάν.

Facebook

Τα 23 χρόνια έγγαμου βίου είναι κάτι παραπάνω από μια απόδειξη της υπέροχης σχέσης τους. Επίσης, η επέτειος του ζευγαριού, εμπνέει και άλλους ανθρώπους με σύνδρομο Down. Δείχνει σε όλους πως οι άνθρωποι με αναπηρίες μπορούν να ζήσουν μια γεμάτη, ανεξάρτητη και ρομαντική ζωή.

Η Λίνιντ αναφέρει: «Οι άνθρωποι ανησυχούν για τα παιδιά ή τα εγγόνια τους που έχουν σύνδρομο Down αλλά παίρνουν ελπίδα από την ιστορία της Μαριάν και του Τόμι. Ελπίζω όλοι να ερωτευτούν και να ζήσουν ευτυχισμένοι για πάντα».

Facebook

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News