Ζευγάρι αγόρασε δρόμο με 38 σπίτια και ετοιμάζεται να χρεώσει τους κατοίκους

9 Αυγούστου, 2017 10:53 ΜΜ
More videos

Ένα ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε μια σχετικά άγνωστη δημοπρασία για έναν δρόμο σε ένα από τα πιο αριστοκρατικά προάστια του Σαν Φρανσίσκο.

Η Tina Lam και ο Michael Cheng ανακάλυψαν αναπάντεχα ότι ο δήμος είχε βγάλει για πώληση το Presidio Terrace εξαιτίας των απλήρωτων τελών του δρόμου και των προστίμων, που είχαν ανέλθει στο ποσό των… 994 δολαρίων.

Το ζευγάρι έσπευσε να αγοράσει τον δρόμο, ο οποίος περιλαμβάνει 40 επαύλεις, για 90.100 δολάρια, σε μια δημοπρασία που έλαβε χώρα πριν από δύο χρόνια. Και παρά το γεγονός ότι η Tina και ο Michael δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στα μέγαρα, έχουν πλέον δικαιώματα στις αυλές τους, τα πεζοδρόμια, τους γύρω δρόμους και τα δέντρα! Κάτι που δεν χαροποιεί καθόλου τους ζάπλουτους κατοίκους.

apapfonndretrr1

Η Tina είπε στην «Chronicle»: «Είμαι μετανάστρια πρώτης γενιάς και την πρώτη φορά που ήρθα στο Σαν Φρανσίσκο, ερωτεύτηκα την πόλη. Ήθελα να έχω κάτι δικό μου στο Σαν Φρανσίσκο εξαιτίας της αγάπης μου για την πόλη».

Το ζευγάρι έχει περάσει τα δυο τελευταία χρόνια προσπαθώντας να δει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί οικονομικά την ιδιαίτερη αγορά. Αυτό που σκέφτηκαν και προσπαθούν να κάνουν, σύμφωνα με την «Daily Mail», είναι να χρεώνουν για τις 120 θέσεις πάρκινγκ στην περιοχή που τους ανήκει.

apapfonndretrr2

Κάτι που μόνο χαρούμενους δεν έχει κάνει τους περίοικους. Ένας από αυτούς είπε στην «Chronicle»: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι μπορεί να γίνει αυτό και είμαι βαθύτατα λυπημένος από το γεγονός πως οποιοσδήποτε μπορεί να εκμεταλλευτεί μια τέτοια κατάσταση αγοράζοντας τον δρόμο και τα πεζοδρόμιά μας».

Οι γείτονες το έμαθαν μόλις τον Μάιο που μας πέρασε, όταν μια εταιρία έφτασε στο κατώφλι τους ρωτώντας τους αν ήθελαν -και πόσο ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν- για να αγοράσουν πίσω τον δρόμο τους.

Εξοργίστηκαν μάλιστα ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι ο δήμος έβγαλε τον δρόμο σε πλειστηριασμό εξαιτίας των απλήρωτων δημοτικών τελών, τα οποία πήγαιναν κατά λάθος σε έναν λογιστή που δεν ζούσε εκεί από τη δεκαετία του 1980!

apapfonndretrr4

Όχι ότι κατέθεσαν τα όπλα, καθώς καλούν τον δήμο να πάρει πίσω τον δρόμο μηνύοντας τόσο τις δημοτικές αρχές όσο και το ζευγάρι. Η υπόθεση στα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες, νομικοί κύκλοι τη θεωρούν πάντως χαμένη για τους κατοίκους, καθώς η αγορά ήταν νομότυπη.

[dailymail] [nbst]