Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
επικαιρότηταΖάμπλουτοι ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ - Η περιουσία των 2,5...

Ζάμπλουτοι ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ – Η περιουσία των 2,5 δισ. δολαρίων και τα «παλάτια» σε Βρετανία και ΗΠΑ

Η Μαρί Σαντάλ είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία

Ζάμπλουτοι φέρονται να είναι ο Παύλος Γλίξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ με επενδύσεις, καταθέσεις και ακίνητα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και η σύζυγός του έχουν ως βάση τους τη Νέα Υόρκη, αλλά και το Λονδίνο, ενώ φήμες τους θέλουν να αποκτούν άλλη μία κατοικία στην Αθήνα.

Η Μαρί Σαντάλ είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ο πατέρας της φέρεται να έχει περιουσία που ξεπερνά τα 7 δισ. δολάρια, χάρη στην επενδυτική του εταιρεία Search Investment Group Ltd και τα Duty Free που έχει.

Ο πεθερός του Παύλου, Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλερ, είναι ακόμα μεγαλομέτοχος στη «ναυαρχίδα» του Παύλου, την Ortelius Capital Partners, όπου ο γιος του τέως παρουσιάζεται ως πρίγκιπας. Με τις επιχειρήσεις ασχολείται και η Μαρί Σαντάλ, που έχει τη δική της επιχείρηση παιδικών ρούχων – και αυτή αυτοπαρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της ως πριγκίπισσα.

Η συνολική περιουσία του ζευγαριού είναι πάνω από 2,5 δισ. δολάρια. Άλλοι την αποδίδουν στην «προίκα» της Μαρί Σαντάλ και άλλοι λένε πως τα λεφτά από τις επιχειρήσεις φαίνεται πως άρχισαν να ρέουν, οπότε το ζεύγος έχει πάρει πολλά ακίνητα στη Βρετανία και τουλάχιστον από ένα εξοχικό στις Μπαχάμες και τη Νέα Υόρκη.

Για την ανακαίνιση του σπιτιού στο Μανχάταν, η Μαρί Σαντάλ συνεργάστηκε με το σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Φρανσουά Κατρού για να εκπληρώσει το όραμά της. «Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο του 1913, αλλά ένιωσα ότι θα έπρεπε να απογυμνωθεί πολύ για να δείξω την πραγματική ομορφιά των “οστών” του σπιτιού, τίποτα πολύ φασαριόζικο», έχει πει σε συνέντευξή της. Εκατομμύρια λέγεται ότι βγάζει και η κόρη τους Μαρία-Ολυμπία από τα social media και το μόντελινγκ.

Τα ακίνητα του ζεύγους

– Διατηρούν στην κατοχή τους εξοχική κατοικία στο πανάκριβο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, την οποία απέκτησαν έναντι 17.000.000 ευρώ. Πρόκειται για έπαυλη 1.200 τ.μ.

– Στο Λονδίνο, το σπίτι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ βρίσκεται σε μία από τις αριστοκρατικότερες συνοικίες της πόλης, κοντά στην έπαυλη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, η οποία έχει αποτιμηθεί σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

– Στη Βρετανία όμως διαθέτουν και δύο εξοχικές κατοικίες: Η πρώτη είναι ένας πύργος – κατοικία σε μια έκταση 32.000 στρεμμάτων στην κομητεία του Γιορκ. Η δεύτερη οικία βρίσκεται στο Κοτσγουόλντς.

– Η Μαρία-Ολυμπία μένει σε ένα ακριβό διαμέρισμα στο Σόχο, ενώ οι Παύλος και Μαρί Σαντάλ απέκτησαν πρόσφατα και ένα νέο εξοχικό καταφύγιο 1.200 τετραγωνικών μέτρων στα Χάμπτονς.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On time στις 6/02/2023

Τα πιο σημαντικά