Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΖαλiζει το νоύμερο: Τόσα χρńματα τζóγαρε ο «Άλλος Άνθρωπος», ούτε ζάμπλοuτοι κροiσοι...

Ζαλiζει το νоύμερο: Τόσα χρńματα τζóγαρε ο «Άλλος Άνθρωπος», ούτε ζάμπλοuτοι κροiσοι δεν ξοδεúουν τέτοıα λeφτά

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, που ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, φέρεται να ήταν εθισμένος στον τζόγο και να έπαιζε τα χρήματα από τις δωρεές για την Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος».

Η Αρχή Διαφάνειας έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά της κοινωνικής κουζίνας και από την έρευνα βγήκε τρύπα 600.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει θαμώνας πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών «έπαιζε εδώ από το 2012» και ισχυρίζεται ότι τον έβλεπε συχνά.




Στο 1,5 εκατ. ευρώ το ποσό που φέρεται να έχασε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Μάλιστα, μιλώντας στον Alpha, υπογραμμίζει «καθημερινά τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ από το 2012. Άλλοτε μόνος του και άλλοτε με μια ξανθιά. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε 2 ευρώ το πάτημα, το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήγαινε σε πρακτορείο στη Γλυφάδα, διασχίζοντας τη μισή Αττική.

Όπως υποστηρίζει άλλος θαμώνας «κανονικά ερχόταν, όχι καμουφλαρισμένος. Είχε την εντύπωση, πιστεύω εγώ, ότι αυτή την υπηρεσία που πρόσφερε για τους πεινασμένους, ότι τα διαχειριζόταν σωστά… Και τα ποσά που περίσσευαν τα έπαιζε».

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή LIVE News, ένας θαμώνας σημειώνει «τον έχω συναντήσει άπειρες φορές τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε ένα πρακτορείο. Για να μπεις εκεί, δίνεις ταυτότητα και σου βγάζουν μια κάρτα… αυτό είναι τα φρουτάκια. Δίνεις την ταυτότητά σου και σου βγάζουν μια ταυτότητα μέλους. Δίνεις μετρητά και τα βάζουν επί τόπου στην κάρτα. Μπορεί να τύχει να κερδίσεις οπότε, πας με αυτή την κάρτα, τη χτυπάει στο μηχάνημα και σου βγάζει τα χρήματα. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο τον έχω δει πάνω από 100 φορές. Προφανώς δεν έπαιζε μόνο σε ένα – δύο. Αν ήταν τόσα τα χρήματα που λένε ότι έχει χάσει, δεν μπορεί να τα χάσει σε ένα μέρος και για ξεκάρφωμα. Του είχαν δώσει συγχαρητήρια (για το έργο του) και μέσα στο μαγαζί και απ’ έξω πήγαινε ο κόσμος και του έλεγε «συγχαρητήρια, παρακολουθούμε τι κάνετε, να είστε καλά κτλ». Εδώ στη Γλυφάδα και στο Ελληνικό λέγαμε ότι παράγει έργο ο άνθρωπος άλλο τώρα, το τι κάνει με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στον ίδιο χώρο έχουμε υπάρξει πολλές φορές γι’ αυτό είπα ότι το αγαπημένο του παιχνιδάκι είναι τα διαμάντια. Έχει να παίξεις από 0,10 λεπτά μέχρι 2 ευρώ. Έλεγε ο κόσμος ότι παίζει ποσά, δεν παίζει 10 και 20 ευρώ που πηγαίναμε εμείς για να φάμε 1-2 ώρες».

Η ζωή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Έμεινε άνεργος στα 47, για περίπου δύο χρόνια, έφτασε στο ναδίρ και στα όρια της κατάθλιψης και έγινε ένας από τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.

«Από το Μάιο του 2011, τότε με το Σύνταγμα και τους Αγανακτισμένους, μου άρεσε πάρα πολύ εμένα αυτό, βέβαια στην αρχή είχα πολλή οργή κι εγώ μέσα μου» δήλωσε ο ίδιος στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου και συμπλήρωσε «ήθελα να αποδείξω σε μένα ότι δεν είμαι παράσιτο. Ότι επειδή έχασα τη δουλειά μου δεν μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου, στον εαυτό μου».

Σε ηλικία 47 ετών, αναγκάστηκε να γυρίσει στο σπίτι της μητέρας του, αλλά δεν το έβαλε κάτω, πήρε μια κατσαρόλα και με τέσσερα ευρώ στην τσέπη, ξεκίνησε να μαγειρεύει σε λαϊκές και πλατείες, ιδρύοντας την Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος».

«Το πρώτο μου μαγείρεμα έγινε με 4 ευρώ, της μάνας μου 4 ευρώ. 17 εκατομμύρια μερίδες φαΐ με 50 λεπτά τη μερίδα, είναι 8.5 εκατ. ευρώ είναι τεράστιο το νούμερο και μιλάω μόνο για το φαγητό, ούτε για τη βενζίνη, ούτε για τα νοίκια, ούτε για τα ρεύματα», είπε στη συνέντευξή του.

Πριν από το 2009, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, που δούλευε σε εταιρείες marketing και έβγαζε κάμποσα λεφτά, καταλήγει «είχα Ζ4, κουστουμαρισμένος με γραβάτες. Καμιά 20αριά χρόνια εκπαίδευα πωλητές και έμενα σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Δούλευα μέχρι τα ξημερώματα, με κοστούμι γραβάτα με αυτοκίνητα πολυτελείας».

Τα πιο σημαντικά