Ζάεφ: «Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία στον κόσμο και είναι η δική μας»

21 Σεπτεμβρίου, 20187:10 ΜΜ

Σε προκλητικές δηλώσεις απέναντι στην Ελλάδα προχώρησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ “υπάρχει μόνο μία Μακεδονία στον κόσμο και είναι δική μας”.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως “επιτέλους για εμάς η χώρα μας αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Μακεδόνες ζουν σε μακεδονικό έθνος που αναγνωρίζεται από όλους και πλέον η ταυτότητα θα είναι επιβεβαιωμένη και δεν θα γίνει αντικείμενο διαφωνιών ενώ επιβεβαιώνεται και αναγνωρίζεται στη «μακεδονική» γλώσσα. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία της Διασποράς μας για την προσθήκη της “Βόρειας” στην ονομασία μας καθώς δεν είναι εύκολο να το δεχτούμε. Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο εκτός από τη δική μας. Το βόρειο μέρος της Ελλάδας, είναι Ελλάδα, το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αλλά αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη στον κόσμο”.

Και πρόσθεσε: “Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε…”.

Πηγή: ΜΙΑ

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News